Feestdagen & Festivals Gambia

Feestdagen & Festivals Gambia

Islamitische feestdagen

Islamitische feestdagen als Korité, Tabaski, Tamkharit en Moulid nemen een belangrijke plaats in op de kalender van het sterk islamitische Gambia.

De islamitische kalender loopt echter niet synchroon met de westerse, waardoor de data van dergelijke feestdagen door onze tijdsindeling verschuift.

Roots festival

Eens in de twee jaar, in de even jaren, vindt nabij Bakau in de Senegambia Strip begin juni het Roots festival plaats.

Het is een cultureel festival dat zich richt op iedereen met interesse in Afrika, maar in het bijzonder op mensen uit de diaspora, de Afrikanen buiten Afrika die als gevolg van de slavenhandel in de hele wereld en vooral in de Amerika's terecht zijn gekomen.

Abene en Kartong festival

Eigenlijk is het Abene festival een feest in Senegal. Maar Abene ligt zo dichtbij Gambia dat het van daaruit gemakkelijk te bereiken is. Het festival biedt vooral veel traditionele dans en muziek, net als het tijdens het Kartong festival in maart elk jaar, op de zuidgrens van Gambia met Senegal.

Maand Dag Feestdag of festival Plaats
Januari 1 Nieuwjaar Hele land
Februari 18 Onafhankelijksheidsdag Hele land
Maart
April Kartong-festival Kartong
Mei 1 Dag van de Arbeid Hele land
Juni 2 Roots-festival Bakau
Juli 22 Verjaardag van de Tweede Republiek Hele land
Augustus
September
Oktober
November
December 25 en 26 Kerst Hele land

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Marokko kenner
Sponsors