Geld, Koers & Kosten Gambia

Geld, Koers & Kosten Gambia

Wat is de munteenheid van Gambia?

De munteenheid van Gambia is de Dalasi. Die bestaat op zijn beurt weer uit honderd bututs. Briefjes zijn er in waarden van vijf, tien, vijfentwintig, vijftig en honderd dalasi. Munten zijn er voor één, vijf, tien, vijfentwintig en vijftig bututs en één dalasi.

Honderd dalasi is ongeveer drie euro waard. Maar de koers wil nog wel eens fluctueren. Wil je de huidige koers weten, kijk dan op Wisselkoers.nl.

Hoe kan ik het beste betalen in Gambia?

Alle banken in Gambia hebben pinautomaten in de grotere steden. Met name in de Senegambia Strip en in Serekunda of Banjul is pinnen geen enkel probleem.

Zorg echter dat je daar genoeg geld opneemt, want verwacht niet dat je hiertoe nog veel mogelijkheden hebt in de binnenlanden of de zuidelijker kustgebieden.

Een Visa creditcard is sterk aan te raden in Gambia. De meeste pinautomaten accepteren alleen Visa. Mastercard creditkaarten werken wel soms aan de balie van banken, maar dan duurt geld opnemen lang en dit kan lang niet overal.

Geld opnemen zonder creditkaart, met een Nederlandse bankpas dus, is uitermate moeilijk in Gambia. Jammer, want in Gambia rekenen banken vaak een flinke commissies op het pinnen met je creditkaart, zeker als je met een Mastercard geld wilt opnemen aan een bankbalie.

In de meeste hotels en restaurants kun je in Gambia met alle soorten creditcards betalen. In de Senegambia krijg je de prijs vaak voorgeschoteld in Zweedse Kronen. Ruim de helft van de bezoekers in de hotels in dit gebied komt uit dit Scandinavische land.

Is Gambia duur of goedkoop?

Gambia is niet duur, tenzij je blijft hangen in de Senegambia Strip. Dit gebied is toeristisch, daardoor van alle gemakken voorzien, maar ook een stuk duurder dan de rest van het straatarme land.

De prijzen van hotels in de binnenlanden liggen laag. En ook een heerlijk vismaaltijd is niet duur. Ben je op zoek naar westerse producten zoals chocola, dan schieten de prijzen wel omhoog. Maar waarom zou je, die reep is toch al gesmolten voordat je hem hebt afgerekend.

Uitgave Voorbeeld Kosten in Dalasi
Accommodatie Kamperen Ecolodge 250
Vervoer liter benzine 35
Alcohol Julbrew biertje 20
Drank liter mineraalwater 30
Eten Eenvoudige maaltijd 45
Parkentree Abuko 35
Mobiele telefoon simkaart 50
Internet uur internet 25
Souvenir T-shirt 450

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors