Veiligheid Gambia

Veiligheid Gambia

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Gambia?

Gambia is een veilig land. De kans dat je iets naars overkomt is zeer klein. Al zijn uiteraard overal ter wereld zakenrollers en is er ook in Gambia een incidentele roofoverval.

In dat kader dien je vooral op de stranden langs de Atlantische kust en in de grotere plaatsen als Banjul een beetje extra op te passen. Wel kun je beter 's nachts niet over het strand lopen. Een nachtelijke strandwandeling is vooral vrouwen te ontraden.

Rijd je met een eigen auto door Gambia, dan zul je ervaren dat de politie in het land niet altijd je beste vriend is. Er zijn nogal wat agenten die op zoek zijn naar een extra een zakcentje meepikken.

Blijf in dergelijke gevallen altijd rustig, vriendelijk en geduldig. Als je niets fout hebt gedaan, weet je zeker dat je een paar minuten later weer weg kunt rijden. Boos gedrag zal je alleen maar langer ophouden.

Bekijk het reisadvies voor meer en actuele informatie over de veiligheid in Gambia.

Waar moet ik extra voorzichtig op zijn in Gambia?

De kwaliteit van sommige wegen in Gambia is ronduit dramatisch. Dat maakt autorijden niet altijd een gemakkelijke aangelegenheid. Gaten in de weg en los lopend vee moeten regelmatig worden ontweken. Het is daarom ook sterk aan te raden niet 's nachts te rijden in Gambia.

Erg vervelend, maar verder niet gevaarlijk zijn de verkopers en toyboy's langs de Atlantische kust. Ze zijn vasthoudend en maken een dagje op het strand vaak tot een buitengewoon vermoeiende, in plaats van ontspannende tijdsbesteding.

Wat is zijn de alarmnummers van Gambia?

De alarmnummers in Gambia voor ambulance politie en brandweer zijn respectievelijk: 16, 17 en 18.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Lesotho kenner
Sponsors