Gambia

Reviews Gambia

8,4
8,6 Algemene ervaring
8,2 Beziens­waardigheden
7,6 Steden of plaatsen
8,9 Locals
7,9 Veilig
8,5 Natuur
8,3 Stranden
9,0 Klimaat
  • Aantal reviews: 64
  • Aantal waarderingen: 31

The smiling coast of Africa (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Beau Ackerman op 12 november 2018

Gambia is een erg vrolijk en beleefd land, je voelt je overal meer dan welkom en kan je prima 2 weken vermaken.
Wanneer je ervoor kiest om alles met een tent te doen kan je erg goedkoop op vakantie, kies je wat meer comfort ben je nog steeds niet veel geld kwijt maar is het uiteraard wat duurder!

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • betaalbaar

Minpunten Gambia

  • gids aanbevolen
Ultieme tip: Ga zonder verwachtingen en laat je volledig verassen!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zonder veel te bezitten heel veel genieten! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Ilse Moerkerke op 11 november 2018

Gambia is een prachtig land als je van natuur en mensen houdt. De mensen zijn super aardig. Het land heeft veel mooie vogels. Als je over het strand loopt word je verwend met heerlijk fruit. Je kan genieten van alles zonder dat je lastig gevallen wordt.

Ultieme tip: Loop langs restaurants e. d. Kijk waar locals zitten, ga daar lekker eten. Neem wat over is mee en geef dat aan mensen op straat, die het goed kunnen gebruiken.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Heerlijk gastvrij maar arm land. (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Gea Krol op 11 november 2018

Gambia is een land in opkomst. Gastvrije vriendelijke bevolking. Gambia heeft prachtige stranden, een aangenaam klimaat en een geweldige flora en fauna. Ongelooflijk veel vogel soorten. Een waar paradijs voor de vogelspotters.

Pluspunten Gambia

  • Klimaat is erg aangenaam
  • , vriendelijke gastvrije bevolking
  • betaalbaar uit eten
  • , geen plastictasjes bij boodschappen
Ultieme tip: Een boottocht over de rivier genaamd "de Gambia" zeker de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Gambia: the smiling coast (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Loes Lelyveld op 31 december 2017

Gambia is een ongelofelijk arm land. Het land biedt echter veel bezienswaardigheden en lieve mensen. Het land en voornamelijk de inwoners verdienen het dat Gambia meer op de kaart wordt gebracht. De stranden zijn fantastisch. Het vervoer met lokale busjes is een avontuur op zichzelf. Het eten,mits het goed gekookt is, is verrukkelijk. De markten zijn een belevenis.

Pluspunten Gambia

  • Kunta Kinteh resort
Ultieme tip: Goede reisgids meenemen. Verdiep je vooraf in het land /zijn gebruiken. Het is een veelal islamitisch land. Weet ook dat de bevolking erg arm is, dus geef extra tips en wees gul.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gambia is amazing (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Ilona Stevelmans-Ruijters op 30 december 2017

Al sinds 1998 reizen wij naar Gambia. Een 2e thuis is t geworden. Vriendelijke mensen waar je makkelijk deel uit kan maken van t echte lokale leven. Maar er is voor ieder wat wils. Eenvoudige hotels en restaurants of 5 sterren luxe alles kan. Reis met n lokale gids naar t binnenland en zie t echte Gambia. Geniet!

Ultieme tip: Reis met lokale gidsen ipv touroperators. Veel persoonlijker.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gambia, the smiling coast of Africa (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Joey Ploch op 28 december 2017

Take it easy! Dat is het eerste wat je leert in Gambia. Ja, want met dagelijks 30+ graden moet je ook wel wat rustiger aan doen. Maar niet alleen qua tempo wordt er rustiger aan gedaan, maar ook in het leven überhaupt. Maak je niet druk. Het leven komt zoals het komt! Dat is de mindset in The Gambia (zoals het land officieel heet). Muziek, een brede lach en geïnteresseerde mensen. Dat is wat je dagelijks tegenkomt op de straten en stranden. 'You're my brother, we all have the same blood you know' Je hoort er al snel helemaal bij en op een gegeven moment voelen de inwoners ook als je nieuwe familie. Iedereen leeft in harmonie. Of je nu moslim, christen of niet-gelovig bent. Geen moment heb ik mij onveilig gevoeld. Omdat je juist met zoveel mensen in contact bent heb je ook het gevoel dat er een beetje op je gelet wordt. De reis door het land met African Adventure Tours is mij het meeste bijgebleven. Je bezoekt de kleurrijke markten van Gambia, ontmoet oude volksstammen, maakt een boottocht over The Gambia River (incl. nijlpaarden, krokodillen en chimpansees als je mazzel hebt), bezoekt de hoofdstad en een middelbare school en slaapt op de Afrikaanse manier; zonder elektriciteit in een hutje. The real African experience! Bezoek het land overigens in de Nederlandse winter, dat is de beste reistijd.

8,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
7 Natuur
6 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • Mooi weer
  • aardige bevolking
  • goedkoop
  • veel te doen

Minpunten Gambia

  • je wordt erg veel aangesproken
Ultieme tip: Als je echt het land in gaat reizen dan adviseer ik je potloden, pennen of schriften mee te nemen voor de kinderen. Je zal ze zeker tegenkomen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kombo beach Gambia (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Corry Van der knaap op 11 december 2017

Vorig jaar ook deze tijd in kombo beach geweest. Het was nu wel aanzienlijk duurder, dan maar wat korter gegaan. We werden door heel wat locals herkent, iedereen is zo. vriendelijk, hotel prima, strand geweldig om een eind te lopen, heerlijk. Ik hoop volgend jaar weer te kunnen.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • het weer

Minpunten Gambia

  • nee
Ultieme tip: Wijs de eerste dag op het strand al een fruitdame en/of een vruchtensap jongen, dan vallen de anderen je niet lastig meer.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

The smiling coast of Africa (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Agnes Nijholt op 06 december 2017

Voordat ik naar Gambia ging, was ik een beetje bang dat het land het Benidorm van Afrika zou zijn. Maar niets was minder waar! Ja, je hebt er veel toeristische resorts waar vakantiegangers niet buiten de hekken komen, maar wie dat wel doet zal een prachtig land ontdekken. Een land waar de mensen intens aardig zijn en écht altijd lachen.

Pluspunten Gambia

  • Betaalbaar
  • aardige locals
  • prettig klimaat
  • Geen tot weinig tijdsverschil

Minpunten Gambia

  • Sommige delen zijn toeristisch
  • Vaccinaties nodig
Ultieme tip: Ga het land in! Laat je vakantieresort achter je en ga, met een gids, op pad.
Aangeraden voor: Stellen, Cultuurliefhebbers

Prachtig land, leuke mensen (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Niels de Putter op 06 december 2017

Gambia is een prachtig land. Zowel de kust, de rivieren en de mensen. Prachtige bossen, vele vogels en andere wilde dieren als apen en krokodillen. Wij hebben onze ogen uitgekeken. Ook de mensen zijn hartelijk en laten je welkom voelen.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Ga er zelf op uit, ga eens naar een stad of vissershaven zonder gids en zie hoe mensen leven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gambia steelt je hart! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Miriam Sluijs van Altena op 06 december 2017

Ik daag iedereen uit om naar Gambia te gaan en niet verliefd te worden. You will smile at The Smiling Coast! Het is niet te ver vliegen, goedkoop, veilig en nog niet al te toeristisch. Daarintegen moet men ook geen luxe verwachten.

Pluspunten Gambia

  • Veilig
  • goedkoop
  • dichtbij

Minpunten Gambia

  • geen luxe
Ultieme tip: Stel jezelf open voor de locale bevolking en geniet van de bijzondere interactie.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Gambia (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Karlijn Schoeman op 03 december 2017

Geweldig mooi land! Vooral prachtige natuur. De Gambianen zijn hier ook zuinig op. De mensen zijn arm en vragen dan ook geregeld om spullen of geld, dit is jammer. Ze doen wel erg hun best om het je naar de zin te maken. Het is wel grappig om als toerist zelf de bezienswaardigheid te zijn.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • betaalbaar
  • natuur

Minpunten Gambia

  • om geld vragende mensen
Ultieme tip: Maak een rondreis en leer Gambia echt kennen! Kijk verder dan het senegambia gebied.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The smiling Coast of Africa (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Maureen Brinkman op 03 december 2017

Wat een geweldige lieve mensen, het is heel veilig en goed om te relativeren hoe wij als mensen zijn in Nederland. Het weer is geweldig en de natuur is prachtig. Sta eens vroeg op om naar het strand te gaan en zie alle Gambianen sporten. Op het Kotu strand zit een bar/restaurant met buffet & traditionele dansen op woensdagen (volgens mij).

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • locals
  • weer
  • eten
  • natuur
  • cultuur

Minpunten Gambia

  • geen
Ultieme tip: Je zult ongetwijfeld worden uitgenodigd bij mensen thuis, zeker doen! Het is geweldig om te zien en ze zullen heerlijk eten voor je maken. :)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkend (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Astrid Prins op 03 december 2017

Zeer indrukwekkend land met hier en daar grote tegenstrijdigheden.
Vriendelijke bevolking, goed eten, mooie flora en fauna.
Ga voorzichtig om met de camera. Ze vinden het vaak niet leuk om gefotografeerd te worden. Huur een gids, niet duur en hij spreekt de taal.

9,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • Natuurlijk het weer
  • Het betaalbare leven
  • Vriendelijke bevolking

Minpunten Gambia

  • Opdringerigheid van de chauffeurs en gidsen
Ultieme tip: Ga eten bij Kadie Kadie en drink cocktails bij Manos!
Aangeraden voor: Stellen

Geweldige bevolking (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Jose Leusink-Aarts op 19 november 2017

Heerlijk land, geweldige bevolking, mooi weer, lekker eten. Waaronder Kunta Kinte eiland, de visvangst, de armoede (zet je weer met 2 benen op deze wereld), krokodillen aangeraakt (was een heel bijzondere ervaring). Kortom we hebben veel gezien en genoten.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • Restaurant tegenover Senegambia hotel
Ultieme tip: Kunta Kinte eiland (de vroegere slavernij, ) , de visvangst.
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Gambia (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Anne Jansen op 14 november 2017

Mooie plekken in Gambia:
- Monkey Park
- Lamin Lodge
- Makasuta natuurpark

Het is een super mooi, interessant land waar ik graag terug wil komen. Een nadeel is dat je als vrouw beter niet alleen kan gaan, omdat mannen zich nogal opdringen. Maar ga je met een gezin is dit geen last.

7,5
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • aardige locals
  • mooie natuur
  • mooie cultuur

Minpunten Gambia

  • mensen willen te graag helpen
  • stroomuitval
  • mensen willen geld van je
Ultieme tip: Gezellig en lekkere restaurantjes zijn; Africa Queen en Sea Shell.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The smiling coast of Africa (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Maureen Brinkman op 14 november 2017

Wow! Wat een ervaring. Binnen zo'n korte tijd in een compleet andere wereld. Het kost even tijd om te realiseren dat de mensen echt gewoon aardig zijn en met je willen praten uit interesse. Vroeg opstaan en wandelen op het strand en naar de Lamin Lodge voor een heerlijke tocht op de boot en 's avonds ergens met lokale muziek genieten van heerlijk eten!

Pluspunten Gambia

  • locals
  • prijs
  • cultuur
  • zon
  • veiligheid
  • muziek
  • eten

Minpunten Gambia

  • De mensen willen soms zo graag praten dus het is soms lastig om rust te vinden
Ultieme tip: Ontmoet een local (heel makkelijk) en ga mee als je uitgenodigd wordt. Je wordt hartelijk ontvangen met heerlijk eten. Ik heb mij nog nooit zo welkom gevoeld!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nature as it should be! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Anton Riemslag op 14 november 2017

Gambia ook wel The smiling coast genoemd. De mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam.
De natuur is waanzinnig mooi. BIRD PARADISE. Gambia is een land wat bij uitstek geschikt is voor vogel- en natuurliefhebbers. Maak beslist een boottocht over de Gambia rivier.
Bezoek de overblijfselen van de Engelse slavenhandel. Ook Stonehenge kennen ze in Gambia. Een bezoek aan het Monkey park is adembenemend. Kortom Gambia is in 1 woord: PARADISE.

Pluspunten Gambia

  • Gambia pakt je
  • Gambia trekt aan je
  • Je wilt altijd terug
  • Eenmaal Gambia altijd Gambia
Ultieme tip: Ga in de steden naar de vismarkten, lokale markten en de restaurants waar je voor weinig geld heel lekker kan eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The smiling coast of Africa (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Marianne Kruse op 14 november 2017

Geweldige ervaring! Hele vriendelijke mensen, die altijd lachend door het leven gaan. Ga op pad met een lokale gids en krijg de mooiste plekken van Gambia te zien. Ga zeker voor een bezoek van de lokale markt, de haven en de krokodillenvijver!

9,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • altijd lachende mensen

Minpunten Gambia

  • sommige inwoners zijn opdringerig
Ultieme tip: Serrekunda lokale markt!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gambia - the smiling coast of Africa (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Victoria van Asch van Wijck op 08 november 2017

Leer weer te ontspannen, relativeren (een probleem is pas een probleem als je het als probleem ziet) en genieten in Gambia. Het land heeft met recht de secundaire naam ' the smiling coast of Africa'. Iedereen is vriendelijk, aardig, bereid tot een praatje of behulpzaamheid. Begrijp dat je in een derdewereldland op vakantie gaat en dit niet vergelijkbaar is met thuis. De stroom valt met enige regelmaat uit, soms komt er geen water uit de kraan, maar is dat nou zo erg? Het weer is fantastisch, er is genoeg te zien en te doen, kinderen zijn met aandacht al blij. Een heerlijk land om weer even te aarden en dankbaar te worden. Geniet van de natuur en de fauna (krokodillenvijver Kachikally is het bezoeken waard), ga naar de vishaven in Bakau als rond 16u de boten van zee komen, bezoek het monkeyforest, en zuig de Gambiaanse simpele vredige energie in je op. Een fijn land op maar 6,5 uur vliegen met een heerlijk klimaat. Tip voor verblijf: Sun Beach hotel in Cape Point.

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • Vriendelijke mensen
  • Heerlijk klimaat
  • Bescheiden toerisme

Minpunten Gambia

  • Armoede
  • 3wereldland
Ultieme tip: Tip voor verblijf: Sun Beach hotel, Cape Point. Tip voor uitjes: gebruik de zeer vriendelijke en ervaren gidsen die tegenover het hotel zitten. Begeleiding is zeker gewenst!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig land, aanrader ! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Kars Tuinder op 08 november 2017

Gambia is een veilig land om te bezoeken, de locals zijn heel erg aardig e heten je graag welkom.
Ga naar de binnenlanden om het echte arme Gambia te zien, dat is prachtig voor jou en goed voor de economie van de locals.
Ook leuk voor gezinnen !

Pluspunten Gambia

  • Super aardige locals
  • Heel veilig
  • Mooie natuur

Minpunten Gambia

  • slechte wegen
Ultieme tip: Binnenland Gambia
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Gambia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors