Reviews Gambia

Reviews Gambia

8,4
8,7 Algemene ervaring
8,3 Beziens­waardigheden
7,6 Steden of plaatsen
8,9 Locals
7,8 Veilig
8,4 Natuur
8,3 Stranden
9,1 Klimaat
  • Aantal reviews: 53
  • Aantal waarderingen: 27

2e huwelijksreis Gambia (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door W.p. Hartwijk op 26 maart 2019

25 jaar getrouwd en dan met het gezin twee weken Gambia. Een onvergetelijke reis en verblijf.
Tijdens de gehele tijd een local (Adama) die ons alles liet zien en ons een onvergetelijke tijd heeft bezorgd. Zeer interessante bezienswaardigheden geweest en veel geleerd over de bevolking. Verder natuurlijk super mooi weer en uiterst vriendelijke mensen.

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Ga op stap met een local.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkend! Lieve mensen & happy met weinig! (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Anna Schevers op 20 januari 2019

Kotu is een gezellig drukke plaats met meerdere hotels, restaurants en een prima uitvalsbasis om verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Ik verbleef in Kombo Beach; een keurig hotel met zeer gastvrij personeel, nette kamers, schone badkamers, een uitgebreid ontbijtbuffet en een fijn, schoon strand. Ebrima Fadera was onze betrouwbare taxichauffeur (groene taxi!) en tourgids (+2202659069). Altijd op tijd en rekent een eerlijke prijs! In tegenstelling tot wat de reisorganisaties beweren ('bestel alles in het hotel..') Bestel juist een verse juice of fruitsalade op het strand; heerlijk!! Veel goedkoper en de locals die op het strand werken, verdienen zo tenminste ook nog iets! Voor wie niet op wil gaan in de toeristenmassa/business; ga met een lokale gids/chauffeur zoals Ebrima. Ik kan niet wachten om weer terug te gaan naar The Smiling Coast of Africa!!

Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Priceless experience (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Nathalie Al op 23 december 2018

If u want to learn more about the world and of different cultures, I highly recommend visiting the Gambia, the smiling coast of Africa, for a unique experience. I loved staying in a local compound and surrounding myself with the children. The beach is very near and always nice. U can do many trips, or u can just relax, reggae music, going out.

Pluspunten Gambia

  • very affordable

Minpunten Gambia

  • its a country with many poor people
  • so there is also hustle
Ultieme tip: Get to know the locals, go for dinner with one of the women and help them with income.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig mooi land! (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Monique Van Lierop op 15 december 2018

De ontzettende mooie kleuren en geuren geven een prachtig beeld van Gambia. Ondanks de vele armoede die er heerst blijven de mensen vriendelijk, zijn zeer loyaal naar elkaar toe en blijven positief. Tip: probeer via een lokaal iemand het land te verkennen. Dus iemand die de gele taxi rijd. Ze verdienen heel weinig en zijn ontzettend blij met een extra tip van ons ‘de blanken’!

Pluspunten Gambia

  • vriendelijkheid
  • betaalbaar
  • heerlijk klimaat

Minpunten Gambia

  • proberen toeristen op te dringen te kopen
Ultieme tip: De oversteek van Banjul naar Barra met het veerpont is een hele belevenis. Van daaruit ga je de stille getuige van de slavernij............ ik werd er heel stil van daar...........
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gambia is een land waarvan je kunt zingen: 'do'n worry be happy'. (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Alexander van Dijk op 11 december 2018

Gambia is een arm land maar de bevolking straalt alleen maar vreugde uit. Ze zijn blij dat je er bent en je voelt je dan ook zeer welkom.
De natuur is er prachtig en het klimaat heerlijk tropisch.
We gaan er dan ook zeker nog een keertje terug.

Pluspunten Gambia

  • Zeer vriendelijk en gastvrij. Gambia heeft een mooie natuur.

Minpunten Gambia

  • openbaar vervoer
Ultieme tip: Neem kleine spulletjes mee voor de kinderen. Pennen, ballonnen, kleding. Ze hebben een gebrek aan alles.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Smiling coast of Africa (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Jildou Verbeek op 08 december 2018

Met mijn dochter samen een weekje naar Gambia. Wat een mooi, kleurrijk land. Gambianen zijn erg behulpzaam. Wil je dit niet, met een duidelijk "nee" laten ze je verder met rust.
Een van de vele natuurparken en het vissersdorp zijn een must voor je bezoek aan Gambia.
Ook een trip met de groene taxis is aan te raden. Vooraf staan de prijzen vast. Dit zijn altijd prijzen heen en terug naar je bestemming, de chauffeur blijft daar 2 uur op je wachten zodat vervoer terug nooit een probleem is.
Door de hoge luchtvochtigheid is het prettig om katoenen kleding te dragen.
GAMBIA heeft ons hart gestolen en wij gaan zeker terug.

Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Smiling coast (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Jose Brinkmann op 17 november 2018

Lieve mensen, heerlijk weer, prachtige stranden en lekker eten.
Een paradijs voor vogel spotters, en voor mensen die van het strand houden. Natuurlijk de reggae muziek, het geluid van de djembé en andere locale muziekinstrumenten. De locale markten zijn een belevenis op zich.
The Gambia, Afrika voor beginners.
The Gambia, smiling coast of Afrika.

Pluspunten Gambia

  • Relatief dichtbij
  • Lieve mensen
  • betaalbaar
  • mooi weer

Minpunten Gambia

  • regentijd
Ultieme tip: Ga eens op stap met de locale mensen. Ze zijn gastvrij, laten je de mooiste plekjes zien en koken graag voor je.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Beste ervaring ooit. (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Lisanne van Daalen op 16 november 2018

Gambia heet niet voor niets 'the smiling west coast'.
In 2016 bezocht ik dit prachtige land en kwam er al snel achter dat de bijnaam waar is.
Mijn reis naar Gambia was de mooiste, indrukwekkendste ervaring ooit.
De mensen zijn er super lief, blij en behulpzaam.
Bij tegenslag gaat het leven "gewoon" door. Het verdriet is groot, maar daarna is er weer vreugde om hoe mooi en dankbaar ze zijn voor het leven.
Gambia is een ervaring op zich. Het is het zeker waard.

Pluspunten Gambia

  • aardige locals
  • betaalbaar
  • prachtige gebieden
Ultieme tip: Bezoek de markten. Het is heel anders dan een Franse kleine markt of een Nederlandse markt. Ze zijn in Gambia groot en indrukwekkend.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gambia een geweldige kennismaking met Afrika (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Ilona Stevelmans-Ruijters op 12 november 2018

Gambia, het kleine land in West Afrika is een geweldige bestemming . Makkelijk toegang tot de lokale gemeenschap, dus als je daarvan houdt een aanrader. Ze heten je welkom in hun compound. Makasutu een prachtig natuurpark. Georgetown in het binnenland waar je nijlpaarden kunt spotten. Chimp Island aan de Gambiarivier. De zon is heerlijk warm en lekker warm eten doe je al vanaf 1 euro.

Pluspunten Gambia

  • Heerlijk eten
  • prijs kwaliteit reis
  • zon
  • locals

Minpunten Gambia

  • geen
Ultieme tip: Vergeet niet dat je in Afrika bent dus stel je Europese look een beetje bij. Kun je dat? Dan ga je zeker genieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The smiling coast of Africa (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Beau Ackerman op 12 november 2018

Gambia is een erg vrolijk en beleefd land, je voelt je overal meer dan welkom en kan je prima 2 weken vermaken.
Wanneer je ervoor kiest om alles met een tent te doen kan je erg goedkoop op vakantie, kies je wat meer comfort ben je nog steeds niet veel geld kwijt maar is het uiteraard wat duurder!

8,6
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • betaalbaar

Minpunten Gambia

  • gids aanbevolen
Ultieme tip: Ga zonder verwachtingen en laat je volledig verassen!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zonder veel te bezitten heel veel genieten! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Ilse Moerkerke op 11 november 2018

Gambia is een prachtig land als je van natuur en mensen houdt. De mensen zijn super aardig. Het land heeft veel mooie vogels. Als je over het strand loopt word je verwend met heerlijk fruit. Je kan genieten van alles zonder dat je lastig gevallen wordt.

Ultieme tip: Loop langs restaurants e. d. Kijk waar locals zitten, ga daar lekker eten. Neem wat over is mee en geef dat aan mensen op straat, die het goed kunnen gebruiken.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Heerlijk gastvrij maar arm land. (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Gea Krol op 11 november 2018

Gambia is een land in opkomst. Gastvrije vriendelijke bevolking. Gambia heeft prachtige stranden, een aangenaam klimaat en een geweldige flora en fauna. Ongelooflijk veel vogel soorten. Een waar paradijs voor de vogelspotters.

Pluspunten Gambia

  • Klimaat is erg aangenaam
  • , vriendelijke gastvrije bevolking
  • betaalbaar uit eten
  • , geen plastictasjes bij boodschappen
Ultieme tip: Een boottocht over de rivier genaamd "de Gambia" zeker de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Gambia: the smiling coast (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Loes Lelyveld op 31 december 2017

Gambia is een ongelofelijk arm land. Het land biedt echter veel bezienswaardigheden en lieve mensen. Het land en voornamelijk de inwoners verdienen het dat Gambia meer op de kaart wordt gebracht. De stranden zijn fantastisch. Het vervoer met lokale busjes is een avontuur op zichzelf. Het eten,mits het goed gekookt is, is verrukkelijk. De markten zijn een belevenis.

Pluspunten Gambia

  • Kunta Kinteh resort
Ultieme tip: Goede reisgids meenemen. Verdiep je vooraf in het land /zijn gebruiken. Het is een veelal islamitisch land. Weet ook dat de bevolking erg arm is, dus geef extra tips en wees gul.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gambia is amazing (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Ilona Stevelmans-Ruijters op 30 december 2017

Al sinds 1998 reizen wij naar Gambia. Een 2e thuis is t geworden. Vriendelijke mensen waar je makkelijk deel uit kan maken van t echte lokale leven. Maar er is voor ieder wat wils. Eenvoudige hotels en restaurants of 5 sterren luxe alles kan. Reis met n lokale gids naar t binnenland en zie t echte Gambia. Geniet!

Ultieme tip: Reis met lokale gidsen ipv touroperators. Veel persoonlijker.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gambia, the smiling coast of Africa (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Joey Ploch op 28 december 2017

Take it easy! Dat is het eerste wat je leert in Gambia. Ja, want met dagelijks 30+ graden moet je ook wel wat rustiger aan doen. Maar niet alleen qua tempo wordt er rustiger aan gedaan, maar ook in het leven überhaupt. Maak je niet druk. Het leven komt zoals het komt! Dat is de mindset in The Gambia (zoals het land officieel heet). Muziek, een brede lach en geïnteresseerde mensen. Dat is wat je dagelijks tegenkomt op de straten en stranden. 'You're my brother, we all have the same blood you know' Je hoort er al snel helemaal bij en op een gegeven moment voelen de inwoners ook als je nieuwe familie. Iedereen leeft in harmonie. Of je nu moslim, christen of niet-gelovig bent. Geen moment heb ik mij onveilig gevoeld. Omdat je juist met zoveel mensen in contact bent heb je ook het gevoel dat er een beetje op je gelet wordt. De reis door het land met African Adventure Tours is mij het meeste bijgebleven. Je bezoekt de kleurrijke markten van Gambia, ontmoet oude volksstammen, maakt een boottocht over The Gambia River (incl. nijlpaarden, krokodillen en chimpansees als je mazzel hebt), bezoekt de hoofdstad en een middelbare school en slaapt op de Afrikaanse manier; zonder elektriciteit in een hutje. The real African experience! Bezoek het land overigens in de Nederlandse winter, dat is de beste reistijd.

8,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
7 Natuur
6 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • Mooi weer
  • aardige bevolking
  • goedkoop
  • veel te doen

Minpunten Gambia

  • je wordt erg veel aangesproken
Ultieme tip: Als je echt het land in gaat reizen dan adviseer ik je potloden, pennen of schriften mee te nemen voor de kinderen. Je zal ze zeker tegenkomen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kombo beach Gambia (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Corry Van der knaap op 11 december 2017

Vorig jaar ook deze tijd in kombo beach geweest. Het was nu wel aanzienlijk duurder, dan maar wat korter gegaan. We werden door heel wat locals herkent, iedereen is zo. vriendelijk, hotel prima, strand geweldig om een eind te lopen, heerlijk. Ik hoop volgend jaar weer te kunnen.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • het weer

Minpunten Gambia

  • nee
Ultieme tip: Wijs de eerste dag op het strand al een fruitdame en/of een vruchtensap jongen, dan vallen de anderen je niet lastig meer.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

The smiling coast of Africa (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Agnes Nijholt op 06 december 2017

Voordat ik naar Gambia ging, was ik een beetje bang dat het land het Benidorm van Afrika zou zijn. Maar niets was minder waar! Ja, je hebt er veel toeristische resorts waar vakantiegangers niet buiten de hekken komen, maar wie dat wel doet zal een prachtig land ontdekken. Een land waar de mensen intens aardig zijn en écht altijd lachen.

Pluspunten Gambia

  • Betaalbaar
  • aardige locals
  • prettig klimaat
  • Geen tot weinig tijdsverschil

Minpunten Gambia

  • Sommige delen zijn toeristisch
  • Vaccinaties nodig
Ultieme tip: Ga het land in! Laat je vakantieresort achter je en ga, met een gids, op pad.
Aangeraden voor: Stellen, Cultuurliefhebbers

Prachtig land, leuke mensen (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Niels de Putter op 06 december 2017

Gambia is een prachtig land. Zowel de kust, de rivieren en de mensen. Prachtige bossen, vele vogels en andere wilde dieren als apen en krokodillen. Wij hebben onze ogen uitgekeken. Ook de mensen zijn hartelijk en laten je welkom voelen.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Ga er zelf op uit, ga eens naar een stad of vissershaven zonder gids en zie hoe mensen leven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gambia steelt je hart! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Miriam Sluijs van Altena op 06 december 2017

Ik daag iedereen uit om naar Gambia te gaan en niet verliefd te worden. You will smile at The Smiling Coast! Het is niet te ver vliegen, goedkoop, veilig en nog niet al te toeristisch. Daarintegen moet men ook geen luxe verwachten.

Pluspunten Gambia

  • Veilig
  • goedkoop
  • dichtbij

Minpunten Gambia

  • geen luxe
Ultieme tip: Stel jezelf open voor de locale bevolking en geniet van de bijzondere interactie.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Gambia (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Karlijn Schoeman op 03 december 2017

Geweldig mooi land! Vooral prachtige natuur. De Gambianen zijn hier ook zuinig op. De mensen zijn arm en vragen dan ook geregeld om spullen of geld, dit is jammer. Ze doen wel erg hun best om het je naar de zin te maken. Het is wel grappig om als toerist zelf de bezienswaardigheid te zijn.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • betaalbaar
  • natuur

Minpunten Gambia

  • om geld vragende mensen
Ultieme tip: Maak een rondreis en leer Gambia echt kennen! Kijk verder dan het senegambia gebied.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The smiling Coast of Africa (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Maureen Brinkman op 03 december 2017

Wat een geweldige lieve mensen, het is heel veilig en goed om te relativeren hoe wij als mensen zijn in Nederland. Het weer is geweldig en de natuur is prachtig. Sta eens vroeg op om naar het strand te gaan en zie alle Gambianen sporten. Op het Kotu strand zit een bar/restaurant met buffet & traditionele dansen op woensdagen (volgens mij).

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • locals
  • weer
  • eten
  • natuur
  • cultuur

Minpunten Gambia

  • geen
Ultieme tip: Je zult ongetwijfeld worden uitgenodigd bij mensen thuis, zeker doen! Het is geweldig om te zien en ze zullen heerlijk eten voor je maken. :)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkend (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Astrid Prins op 03 december 2017

Zeer indrukwekkend land met hier en daar grote tegenstrijdigheden.
Vriendelijke bevolking, goed eten, mooie flora en fauna.
Ga voorzichtig om met de camera. Ze vinden het vaak niet leuk om gefotografeerd te worden. Huur een gids, niet duur en hij spreekt de taal.

9,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • Natuurlijk het weer
  • Het betaalbare leven
  • Vriendelijke bevolking

Minpunten Gambia

  • Opdringerigheid van de chauffeurs en gidsen
Ultieme tip: Ga eten bij Kadie Kadie en drink cocktails bij Manos!
Aangeraden voor: Stellen

Geweldige bevolking (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Jose Leusink-Aarts op 19 november 2017

Heerlijk land, geweldige bevolking, mooi weer, lekker eten. Waaronder Kunta Kinte eiland, de visvangst, de armoede (zet je weer met 2 benen op deze wereld), krokodillen aangeraakt (was een heel bijzondere ervaring). Kortom we hebben veel gezien en genoten.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • Restaurant tegenover Senegambia hotel
Ultieme tip: Kunta Kinte eiland (de vroegere slavernij, ) , de visvangst.
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Gambia (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Anne Jansen op 14 november 2017

Mooie plekken in Gambia:
- Monkey Park
- Lamin Lodge
- Makasuta natuurpark

Het is een super mooi, interessant land waar ik graag terug wil komen. Een nadeel is dat je als vrouw beter niet alleen kan gaan, omdat mannen zich nogal opdringen. Maar ga je met een gezin is dit geen last.

7,5
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • aardige locals
  • mooie natuur
  • mooie cultuur

Minpunten Gambia

  • mensen willen te graag helpen
  • stroomuitval
  • mensen willen geld van je
Ultieme tip: Gezellig en lekkere restaurantjes zijn; Africa Queen en Sea Shell.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The smiling coast of Africa (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Maureen Brinkman op 14 november 2017

Wow! Wat een ervaring. Binnen zo'n korte tijd in een compleet andere wereld. Het kost even tijd om te realiseren dat de mensen echt gewoon aardig zijn en met je willen praten uit interesse. Vroeg opstaan en wandelen op het strand en naar de Lamin Lodge voor een heerlijke tocht op de boot en 's avonds ergens met lokale muziek genieten van heerlijk eten!

Pluspunten Gambia

  • locals
  • prijs
  • cultuur
  • zon
  • veiligheid
  • muziek
  • eten

Minpunten Gambia

  • De mensen willen soms zo graag praten dus het is soms lastig om rust te vinden
Ultieme tip: Ontmoet een local (heel makkelijk) en ga mee als je uitgenodigd wordt. Je wordt hartelijk ontvangen met heerlijk eten. Ik heb mij nog nooit zo welkom gevoeld!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nature as it should be! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Anton Riemslag op 14 november 2017

Gambia ook wel The smiling coast genoemd. De mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam.
De natuur is waanzinnig mooi. BIRD PARADISE. Gambia is een land wat bij uitstek geschikt is voor vogel- en natuurliefhebbers. Maak beslist een boottocht over de Gambia rivier.
Bezoek de overblijfselen van de Engelse slavenhandel. Ook Stonehenge kennen ze in Gambia. Een bezoek aan het Monkey park is adembenemend. Kortom Gambia is in 1 woord: PARADISE.

Pluspunten Gambia

  • Gambia pakt je
  • Gambia trekt aan je
  • Je wilt altijd terug
  • Eenmaal Gambia altijd Gambia
Ultieme tip: Ga in de steden naar de vismarkten, lokale markten en de restaurants waar je voor weinig geld heel lekker kan eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The smiling coast of Africa (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Marianne Kruse op 14 november 2017

Geweldige ervaring! Hele vriendelijke mensen, die altijd lachend door het leven gaan. Ga op pad met een lokale gids en krijg de mooiste plekken van Gambia te zien. Ga zeker voor een bezoek van de lokale markt, de haven en de krokodillenvijver!

9,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • altijd lachende mensen

Minpunten Gambia

  • sommige inwoners zijn opdringerig
Ultieme tip: Serrekunda lokale markt!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gambia - the smiling coast of Africa (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Victoria van Asch van Wijck op 08 november 2017

Leer weer te ontspannen, relativeren (een probleem is pas een probleem als je het als probleem ziet) en genieten in Gambia. Het land heeft met recht de secundaire naam ' the smiling coast of Africa'. Iedereen is vriendelijk, aardig, bereid tot een praatje of behulpzaamheid. Begrijp dat je in een derdewereldland op vakantie gaat en dit niet vergelijkbaar is met thuis. De stroom valt met enige regelmaat uit, soms komt er geen water uit de kraan, maar is dat nou zo erg? Het weer is fantastisch, er is genoeg te zien en te doen, kinderen zijn met aandacht al blij. Een heerlijk land om weer even te aarden en dankbaar te worden. Geniet van de natuur en de fauna (krokodillenvijver Kachikally is het bezoeken waard), ga naar de vishaven in Bakau als rond 16u de boten van zee komen, bezoek het monkeyforest, en zuig de Gambiaanse simpele vredige energie in je op. Een fijn land op maar 6,5 uur vliegen met een heerlijk klimaat. Tip voor verblijf: Sun Beach hotel in Cape Point.

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • Vriendelijke mensen
  • Heerlijk klimaat
  • Bescheiden toerisme

Minpunten Gambia

  • Armoede
  • 3wereldland
Ultieme tip: Tip voor verblijf: Sun Beach hotel, Cape Point. Tip voor uitjes: gebruik de zeer vriendelijke en ervaren gidsen die tegenover het hotel zitten. Begeleiding is zeker gewenst!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig land, aanrader ! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Kars Tuinder op 08 november 2017

Gambia is een veilig land om te bezoeken, de locals zijn heel erg aardig e heten je graag welkom.
Ga naar de binnenlanden om het echte arme Gambia te zien, dat is prachtig voor jou en goed voor de economie van de locals.
Ook leuk voor gezinnen !

Pluspunten Gambia

  • Super aardige locals
  • Heel veilig
  • Mooie natuur

Minpunten Gambia

  • slechte wegen
Ultieme tip: Binnenland Gambia
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Die typisch Afrikaanse mentatliteit (bezocht in oktober 2003)

Review geschreven door Henny Bosboom op 27 augustus 2017

Negen keer naar het land met "The Smiling Coast" geweest en steeds weer genoten. Bij aankomst ruik je al bij opening van de vliegtuigdeur de Afrikaanse lucht en hoor je in de verte het geluid van djembées. Zalig klimaat met fijne stranden aan een 80 kilometer lange kuststrook. Aardige bevolking die op creatieve wijze probeert iets bij te verdienen. Als je er al wat vaker geweest bent, ben je de eerste die roept "What's our name, where do you come from?" tegen de afrikaan die voor jouw hotel staat te wachten op toeristen. Die kijkt beteuterd, omdat jij zijn verhaal hebt gejat en hij niet direct weet hoe hij daar mee om moet gaan. Direct daarna een brede glimlach, want hij kan het wel waarderen dat je zijn werkwijze weet te doorgronden. Als je met een van de alom aanwezige Afrikanen wat beter bevriend raakt heb je iemand, die alles voor je doet en het ook voor je opneemt bij een eventueel probleempje. Je hebt dan een vriend voor het leven. Natuurlijk is hij ook uit op eigen voordeel, maar dat is niet zo vreemd wanneer je naar hun leefomstandigheden kijkt. Hij geeft je echter ook volop voordelen bij het verkennen van een plaats, streek of deel van het land.

Pluspunten Gambia

  • Aardige bevolking en heerlijke visgerechten

Minpunten Gambia

  • Hustlers. Opdringerige jongens
  • die hun diensten aanbieden en waar je mee moet leren omgaan
Ultieme tip: Selecteer na aankomst z.s.m. een Afrikaanse vriend/gids die jou begeleidt. Voordeel: anderen laten je dan met rust en je leert alles over de cultuur en wetenswaardigheden.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een heerlijk land met lieve en behulpzame mensen. (bezocht in december 2011)

Review geschreven door Anita Vergeer op 21 juni 2017

Ga op eigen gelegenheid, er zijn veel locals die je behulpzaam zijn.
Kies iemand die op jouw betrouwbaar overkomt en laat die jouw gids zijn voor je hele vakantie.
Ik heb hem de hele vakantie geen geld gegeven, gingen we iets drinken dan kreeg Babokar (onze gids) dat ook, net zoals met eten. Hij zorgde voor een voordelige taxi en een betere wisselkoers en hij heeft ons ook meegenomen naar plaatsen en festiviteiten waar we zonder hem nooit geweest zouden zijn. Toen we naar huis vertrokken hebben we hem een bedrag gegeven wat hij dubbel en dwars waard was.

Pluspunten Gambia

  • goedlachs
  • lief
  • behulpzaam

Minpunten Gambia

  • Als man of vrouw alleen word je belaagt door vrouwen of mannen die je graag sex met je willen. Je word dan echt lastig gevallen
  • zelfs in je kamer.
Ultieme tip: Blijf niet op het strand zitten, maar trek er op uit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers

Once in a life time experience (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Bjorn Van der Steen op 07 juni 2017

Gambia is een van de meest bijzondere bestemmingen waar ik geweest ben. Je komt in een totaal andere wereld terrecht en gaat back to basic. Heerlijk tot rust komen op de mooie stranden en socializen met de lokale bevolking. Het is een ervaring die je zeker niet mag missen.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
5 Locals
5 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • betaalbaar

Minpunten Gambia

  • je wordt zeer veel aangesproken door lokale bevolking
Ultieme tip: Op de main strip in Kololi zitten super leuke lokale restaurantjes gemixed met europese zaken. Erg leuk en gezellig om in de avond heerlijk een hapje te eten
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Laat de wereld een voorbeeld nemen aan deze mensen (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Henk Kroonen op 12 mei 2017

Toen wij voor de eerste keer naar The Gambia gingen werd ons verteld, "Je wordt verliefd op het land of je komt er nooit meer!!" Nou! we zijn er al zes keer geweest dus :-) Wij hebben ons ontfermd over een gezin met alleenstaande moeder van vier kinderen en hebben daar een heel goed gevoel bij. Het is fijn om van de Gambianen te genieten als vriendelijke mensen vooral omdat wij het land en de mensen hebben leren kennen.

8,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • De Moslims en de Christenen leven gebroederlijk naast elkaar en vieren elkaars feesten mee!

Minpunten Gambia

  • Vrouwen kunnen slecht alleen over straat
Ultieme tip: Dat vind ik moeilijk hoor, er is voor ieder wat wils, natuur, zon, strand, naastenliefde door ondersteuning van de mensen daar. dure resorts goedkope hotels noem het maar op.
Aangeraden voor: Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Gambia supervakantieland (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Jacoba de Wit op 12 mei 2017

Heb een heerlijke week in Gambia beleefd. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Ze praten graag met je. Het klimaat is lekker. Het is een echte Afrikaans land. De mensen dragen kleurige kleding en wonen in compounds met hun hele familie. Aapjes lopen los op straat. Totaal anders dan onze westerse cultuur.

Ultieme tip: Ga met een lokale gids een uitstapje maken. Ze verdienen dan wat en blijven bij je en weten goede prijzen voor je af te dingen bijvoorbeeld op de markt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Vriendelijke mensen (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Lisa Dijkstra op 07 mei 2017

Fantastische ervaring! De voorkeur als vakantiebestemming was niet meteen uitgegaan naar Gambia, maar wat was het geweldig. Als je een stukje Afrika wilt zien, is dit zeker een aanrader. De mensen zijn ongelooflijk vriendelijk en willen alles voor je doen.

9,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • Betaalbaar
  • Landschap
  • Weer

Minpunten Gambia

  • Armoede
Ultieme tip: Maak een leuk dagtripje met een lokale dorpeling, zo beleef je ontzettend veel. Ze kennen alle mooie plekjes en willen je alles laten zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een andere wereld (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Lisa Zwiers op 13 maart 2017

Een land zo dichtbij Europa maar zo anders. Vriendelijke, open en lieve mensen waar je altijd welkom bent. Een mooie cultuur en een geweldige ervaring voor een buitenlandse stage in het ziekenhuis, om te zien hoe het ook kan. Dat we alle luxe niet nodig hebben en dat je hiervan kunt leren.

8,1
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • betaalbaar
  • vriendelijk
  • gastvrij
  • uniek

Minpunten Gambia

  • armoedig
  • toeristengedeelte
Ultieme tip: Het land in, zien hoe het echte Gambia is, niet in het toeristengedeelte blijven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Strandvakantie + bezoek school (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Jinny Overbeeke op 13 maart 2017

Resort Senegambia Beach is heerlijk vertoeven. Kamers zijn simpel maar schoon. Ontbijt is uitgebreid en goed. Heel vriendelijk personeel. Bezoek een school via Stichting Maladah Gambia en sponsor een kindje zodat deze naar school kan. Safari Senegal is niet de moeite waard.

8,0
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • Heerlijk klimaat
  • Lieve en vrolijke locals

Minpunten Gambia

  • Malaria
Ultieme tip: Bezoek een school; neem schriftjes, pennen en potloden mee en de kindjes zijn dol op mintjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Stage Gambia (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Yvette Pol op 13 maart 2017

Het land is super mooi, ontzettend kleurrijk. Er zijn alleen maar vriendelijke mensen die je overal mee willen helpen. Veel leuke plekken om te gaan bezoeken. En ze maken ook nog eens super lekker eten! Het leukste om te gaan bekijken zijn de natuur- en dierenparken en Tanji het vissersdorpje. Het is ontzettend handig om deet mee te nemen anders word je te grazen genomen in de avond. Goede loopschoenen zijn van belang. De meeste wegen zijn van zand. En in het regenseizoen is het er dan erg modderig. Ook is het verstandig om een los zittende broek mee te nemen, omdat het er erg warm is en op sommige plekken moet je rekening houden met de moslimcultuur.

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • aardige locals
  • goeie koers
  • mooie natuur/diernparken
  • goed eten

Minpunten Gambia

  • in de avond musquito
  • opletten dat mensen niet gebruik van je gaan maken
  • komen steeds meer toeristen
Ultieme tip: Absoluut heen gaan. Een ervaring om nooit te vergeten!
Aangeraden voor: Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Eerste vakantie in Gambia (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Jeannette van Dijke op 20 januari 2017

Prachtig land, prachtige natuur, ondanks de onrust en ons vervroegde vertrek, met hele vriendelijke mensen. Hopelijk verloopt de wisseling van presidenten rustig en zonder bloedvergieten. En dat het land uit de armoede komt.

7,6
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • prachtig wee
  • vriendelijke mensen

Minpunten Gambia

  • slechte wegen
  • veel bedelaars
Ultieme tip: Restaurant African Queen, restaurant 2Rays, restaurant Paradiso. Neem voor excursies of dagjes uit een lokale gids!

Amazing Gambia (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Ilona Stevelmans-Ruijters op 11 december 2016

Gambia is een geweldige kennismaking met Afrika. Nadat we vijf andere landen in Afrika bezocht hebben blijft Gambia favoriet. We reizen inmiddels achttien jaar naar dit bijzondere land. Als je houdt van een heerlijke temperatuur, mooie bezienswaardigheden en laagdrempelig contact maken met de lokale bevolking is Gambia the-place-to-be. Heerlijk eten voor 1 euro, verse vis net uit zee kopen op de vissersmarkt in Tanji. Bezoek het binnenland Wassu of de chimpansees op het eiland bij Kuntaur. Zoveel mooie ervaringen!

Pluspunten Gambia

  • betaalbaar
Ultieme tip: Makasutu National Park is ontzettend mooi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Budget reizigers

Gambia, Smiling Coast of Africa (bezocht in maart 2012)

Review geschreven door Géke Lagerburg-Schutte op 11 december 2016

Inmiddels al zes keer geweest. Prachtige mensen. Mooie natuur. Heel divers. En altijd warm. Marakisa is zeker een bezoek waard. Maar ook de diverse kleurrijke markten, de visafslag. En een oversteek over de tien kilometer brede riviermond is zeer de moeite waard. Maar wat je ook gaat doen, neem flessen water mee en bescherm jezelf tegen de hete zon (overdag) en/of tegen de muggen ('s avond).

8,1
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • vriendelijke mensen
  • goedkoop

Minpunten Gambia

  • slechte wegen
Ultieme tip: Bezoek de lokale bevolking, kansen genoeg. Men nodigt je graag uit.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Trekken door Afrika (bezocht in januari 2001)

Review geschreven door Vince Eitje op 09 december 2016

In januari zijn we met vier vrienden door Gambia getrokken.
Het is een land met mooie mensen en een zeer mooie natuur.
Witte stranden, mangrove bossen, savanne en oerwoud.
En in de winter een goed klimaat.

8,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
5 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Krokodillen aaien.
Aangeraden voor: Vriendengroep

Heel mooi (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Carlijn op 19 november 2016

Gambia is een aanrader voor iedereen. Het land is liefdevol en behulpzaam. Ook de jungle is prachtig om te zien. De muziek is erg leuk en je kan zelf ook lessen nemen op de bekende djembé. Banjul is een grote en drukke stad maar erg bijzonder.

Pluspunten Gambia

  • senegambia
  • betaalbaar
  • geweldig

Minpunten Gambia

  • veel bedelaars
Ultieme tip: Geen witte kleding meenemen. Er ligt overal van dat rode zand en je zit zo helemaal onder.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige reis! (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Manon van Santen op 18 november 2016

Gambia is een van de armste landen van Afrika. Maar het vriendelijkste land dat ik ooit heb bezocht. Gambia kent geen tijd, dat is ook het leukste eraan! Je leeft met de dag mee. Gambia is een erg mooi land. De mensen zijn erg vriendelijk. De cultuur is erg interessant. Het eten is erg lekker en betaalbaar. Het is echt een land met een lach. Vergeet de tijd en geniet. Banjul is ook een erg drukke stad maar wel heel mooi! Ik heb erg veel mooie momenten daar meegemaakt, van een school bezoeken tot de aapjes in de jungle. De muziek is geweldig en de mensen zijn liefdevol. Het is een enorme aanrader om het mooie land te bezoeken en ik ga zeker nog een keertje terug!

8,9
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • betaalbaar
  • liefdevol
  • prachtig land
Ultieme tip: Mijn ultieme tip voor Gambia is: laat je zorgen en klok thuis. En neem je lach mee.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Klein maar fijn (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Marcel Norder op 07 oktober 2016

Gambia. Als je de kou zat bent in Nederland is dit een heerlijke plek om van de zon te genieten. Het land is klein, de mensen zijn aardig en je kunt er heerlijk eten. Van een klein primitief hotel tot een luxe resort. Dit land is zeker aan te raden!

8,0
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
nvt Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • Betaalbaar
  • lekker eten
  • zon
  • zee
  • strand

Minpunten Gambia

  • af en toe vervelende verkopers
  • tussenstop op kaapverdie
  • geen big 5
Ultieme tip: Doe een leuke dagtour om het echte Gambia te zien en te voelen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder onvergetelijke reis (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Ilse van der Velden op 03 oktober 2016

Even een korte aanvulling op de foto's. Ik heb het ziekenhuis, de middelbare school en SOS kinderdorpen mogen bezoeken. Wat een fantastisch werk doen ze daar. Zo zie je met eigen ogen dat het geld goed terecht komt.

Pluspunten Gambia

  • relaxed
  • openhartig
  • prachtige stranden

Minpunten Gambia

  • veel afval
Ultieme tip: Slaap een nachtje aan de oevers van de Gambia rivier. Een onvergetelijke rustgevende ervaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Gambia, een land rijk aan liefde (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Ilse van der Velden op 03 oktober 2016

Toen ik de eerste dag in Gambia was, werd ik overvallen door de armoede die er heerst. Ik kon niet bevatten dat er mensen op aarde in die omstandigheden moeten leven, terwijl wij zoveel luxe hebben. Maar naarmate mijn reis vorderde, kwam ik erachter dat Gambia ook heel rijk is. Namelijk rijk aan liefde. De mensen leven van sociale contacten en helpen elkaar waar ze maar kunnen, ongeacht of ze elkaar kennen. Ze staan open om je te leren kennen en laten met trots hun land zien. Ik werd letterlijk verliefd op Gambia en hun bevolking en kwam er zo achter dat deze mensen intens gelukkig zijn ondanks het simpele leven dat ze leiden. Al geldt dat niet voor iedereen. De meeste mensen hebben gemiddeld een euro per dag te besteden en daarvan hebben ze een maaltijd per dag. De kinderen die naar school gaan (mits ze zich dat kunnen veroorloven) gaan zonder ontbijt. De foto die ik heb ingestuurd is gemaakt toen ik onderweg was naar Bintang Bolong. We stapten even uit om een bepaalde boom te bekijken, toen een man naar me toe kwam gelopen en zijn twee weken oude baby in mijn armen schoof. Hij vroeg me zijn baby mee te nemen naar waar ik vandaan kwam om hem zo een betere toekomst te geven!
Samen met een stichting probeer ik nu te werken aan een betere toekomst voor kinderen in Gambia. We zijn bezig een basisschool te realiseren, om zo meer kinderen een kans te geven op een toekomst. Leren lezen en schrijven geeft ze "een kans". Ik heb Gambia leren kennen als een land waar mensen je laten zien wat echt belangrijk is in het leven. Het zet je met beide benen op de grond en gaat dingen in een ander perspectief zien. Kortom een land waar liefde en respect voor elkaar bovenaan staan.
Ik ga er zeker nog eens terug!

Pluspunten Gambia

  • Vriendelijk
  • betaalbaar
  • onvergetelijke ervaring

Minpunten Gambia

  • hygiene
  • muggen
Ultieme tip: Maak contact met de lokale bevolking en bezoek Bintang Bolong. Ook de markt in Serrekunda en Tanji, waar dagelijks vissers terug komen van zee en tienduizend Gambianen vis kopen.
Aangeraden voor: Avonturiers

Smiling Coast (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Marian de Ruijter op 02 oktober 2016

Zin in zon, zee, iets anders en niet zo ver weg? Dan is Gambia een fantastische plek om gedurende onze wintermaanden te vertoeven. Je vliegt rechtstreeks en er is van alles te zien voor jong en oud. Markten, een apenbos, vissersboten die binnenkomen in Tangi, Georgetown, het eiland van Kunta Kinteh...
Niet in de laatste plaats een land om je energie op te laden met de vriendelijkheid van prachtige mensen.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • Aardige mensen
  • betaalbaar
  • zon
Ultieme tip: Steek 's morgens vroeg met de veerboot de Gambia rivier over. Je kijkt je ogen uit!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Stage lopen in Gambia (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Jaimy Bovendeerd op 02 oktober 2016

Ik heb een half jaar in Gambia stage mogen lopen en my god, wat een tof land! Alle mensen zijn super vriendelijk en heel gastvrij! Het land is fantastisch om te zien. Ook om de cultuur van daar mee te pikken is gaaf! Ik ben zelf in Kubuneh geweest wat een klein dorp is met een kliniek en een school. Iedereen mag de kliniek en de school van binnen bekijken. De kinderen lopen altijd graag aan de hand met je mee. George Town en James Island zijn heel indrukwekkend om te zien vanwege de geschiedenis. In Gambia is ook het Baboon Island, hier kun je heel tof overnachten tussen de apen wat het een heel bijzondere ervaring geeft! Al met al is Gambia een super land om op vakantie te gaan, de mensen zelf noemen Gambia ook wel de smiling coast of West Africa.

9,1
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Gambia

  • super leuke en lieve local
  • het is heel goed betaalbaar
  • de mensen zijn heel gastvrij

Minpunten Gambia

  • aan de kust zijn veel mensen die graag spullen willen verkopen deze kunnen een heel stuk met je mee lopen
Ultieme tip: Ga heel Gambia rond, zo zie je veel verschillende dorpjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Fantastische ervaring (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Majo Claveaux op 02 oktober 2016

Zoveel indrukken opgedaan! Bij de lokale bevolking geweest en meegegeten. Fantastisch! Zoveel gastvrijheid ondanks de grote armoede. Ik ga zeker terug. Naar het Kunta Kinte eiland geweest, heeft heel veel indruk gemaakt.

Pluspunten Gambia

  • vriendelijke mensen
Ultieme tip: Contact met de lokale bevolking
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers