Afrika.nl Jouw vakantie naar Afrika begint hier!
7,9
8,1 Algemene ervaring
7,0 Beziens­waardigheden
8,4 Locals
7,7 Natuur
6,9 Interessant
9,1 Stranden
  • Aantal reviews: 11
  • Aantal waarderingen: 7

Sal , het eiland van de lach (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Sylvia De Bruyne op 08 december 2019

Even schrikken als je het vliegtuig uitkomt door het dorre landschap . Maar de mensen van Sal en de prachtige zee maken alles goed . Ga gerust met de taxi of te voet langs het strand naar het gezellige en vooral nette centrum van Sal

Minpunten Sal

  • dor en klein eiland
Ultieme tip: Ga eens een kijkje nemen bij de vissers , en drink een lekkere cocktail bij een gezellig strand café

No stress (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Rachelle Koopman op 12 november 2018

Een eiland waar je heerlijk kunt uitrusten op de allermooiste stranden van Santa Maria. Dit is echt de perfecte bestemming voor mensen die helemaal niks willen doen dan alleen relaxen. Kaapverdianen hebben ook als motto " no stress" .De locale bevolking is echt super aardig en je kan daar gerust savonds alleen op straat lopen. Heb me nog nooit zo veilig gevoeld als daar.

7,8
10 Algemene ervaring
3 Beziens­waardigheden
10 Locals
7 Natuur
7 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Sal

  • aardige locals
  • altijd zon
Ultieme tip: Ga paarden bij santa maria horse excursions. Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderen. Je maakt een mooie tocht langs de zoutmijnen en kan galopperen over het strand!
Aangeraden voor: Gezinnen

Super reis naar Sal (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Jenny Weening op 11 november 2018

Een super mooi eiland. Om echt te genieten van de rust. Prachtige bezienswaardigheden. Een eilandtour is een echte aanrader. Je komt op plekken die je anders niet ziet. En een heerlijk strand om te relaxen met een cocktail.

8,3
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Natuur
7 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: Dat is toch zeker de eilandtour
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Helaas weinig zon in Sal in december (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Petra Johansson op 12 november 2017

Sal is leuk als het weer mooi is. Ik had de pech dat het windkracht 5-6 was en weinig zon. Ik begreep van de bewoners dat het elke jaar zo is in december. Alle andere maanden zijn beter qua weer. Ga kijken waar de locals ook naar toegaan zo krijg je beter indruk hoe zij leven.

7,7
6 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
6 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Sal

  • aardige mensen
Ultieme tip: Doe een rondreis of huur een auto en reis rond op het eiland.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

Huwelijksreis van onze zoon, schoondochter en kleinzoon, met wie we met mee mochten. (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marion Winkler op 05 november 2017

Een aanrader is de postcard-rondleiding over het eiland Sak, waar verder niet veel natuurschoon is, maar de resorts zijn prachtig. Ik adviseer mensen dier er naartoe willen gaan, kleding, shampoo etc. mee te nemen voor de straatarme bevolking; er komt 1x per week een vrachtschip met goederen en op is op... Er groeit niets, weinig mensen hebben er stromend water, zeer schrijnend.

Aangeraden voor: Gezinnen

No stress (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Lizzy Apers op 21 mei 2017

No stress.....
Lijfspreuk van de lokale bewoners van het prachtige eiland Sal. In ons mooie appartement aan een baai met grootse golven en met uitzicht op een Pirates of the Carribean-achtige schip. Santa Maria verbleven we. De plaats om te surfen en genoeg grote winkels om 3 griepepidemieën te doorstaan. Klein maar fijn.

Tijdens een prachtige eilandtour zagen wij the blue eye. De zon schijnt op een bepaalde plek en door ondergrondse gangen komt het licht op deze wijze zichtbaar in de inkeping. We zagen oases, zoutmeren maar dit was het meest bijzondere natuurverschijnsel op het eiland.

Het eiland zie je in een dag maar na een week pracht en praal ervaar je wel het echte no stress gevoel.

Pluspunten Sal

  • betaalbaar
  • locals
  • food

Minpunten Sal

  • auto nodig
Ultieme tip: Ga het water in bij de zoutmeren. Blijven drijven in zo zout water is erg bijzonder.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Relax No Stress (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Ellen Floor-valenteijn op 11 mei 2017

Super vakantie-eiland. Een eiland zonder stress waar je echt kan genieten. Van haaien tot zoutmijn waar je heerlijk kan drijven net als in de dode zee. Smalste punt en vooral mooi om te zien is de blue hole. Ook een heerlijke constante temperatuur. Ook hebben we een zandstorm meegemaakt... En dan is er ook nog een oase. Fijne hotels lekker eten

Ultieme tip: Ga het proberen... neem wel een vliegenmepper mee
Aangeraden voor: Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Ondergewaardeerd Sal (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Job Arets op 07 mei 2017

Sal is een van de tien eilanden van Kaapverdië. Voordat ik hier naartoe ging, had ik van verschillende mensen gehoord dat het voornamelijk een plek is om te relaxen en dat er niet veel mooie dingen te zien zijn. Hier ben ik het dus totaal niet mee eens!! We verbleven in Santa Maria, een gezellig stadje in het zuiden van Sal. Verder heb ik in één dag wel het hele eiland gezien maar wat ik gezien heb, vond ik prachtig. Ik ben langs Kitebeach gegaan, waar mensen van over de hele wereld naartoe komen om te kitesurfen. Verder heb ik Murdeira bezocht. Vanaf hier had je uitzicht op de leeuwenberg. Hierna zijn we doorgereden naar Palmeira, wat de oudste havenstad van Sal is. Vanuit Palmeira gingen we door naar Terra Boa midden in de woestijn. Hier kon je een prachtige oase zien en echte handgemaakte spulletjes kopen in het enige winkeltje/gebouw wat er stond. Vervolgens gingen we naar de hoofdstad van het eiland, namelijk Espargos. Hier zijn we een berg opgegaan en vanaf daar had je een prachtig uitzicht over de stad en kon je de contrasten erg goed zien. Daarna zijn we naar Buracona gegaan om het bijzondere blauwe oog te bekijken en wauw wat was dit mooi (zie foto). Vanuit hier reden we door naar Pedro de Lume, oftewel de Salinas van Sal. Dit waren vroeger zoutmijnen, aangezien zout een belangrijk exportproduct was. Nu kan je drijven zonder dat je een luchtbedje nodig hebt, geweldig. Vanuit hier gingen we door naar de botanische tuinen van Sal. Een Italiaanse vrouw is hiermee begonnen en ze heeft nu al een heel assortiment aan verschillende planten daar staan. Tenslotte sloten we onze dag af op Ponta Preta, het mooiste strand van Sal. Zo heb je toch heel wat highlights op dit compleet ondergewaardeerde, prachtige eiland!!

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Sal

  • heel mooi weer
  • prachtige omgeving
  • goedkope taxi
  • heerlijk eten en lekker bier
  • gezellige sfeer
  • alles is goedbereikbaar

Minpunten Sal

  • erg opdringerige verkopers
  • eten en drinken is niet heel goedkoop
Ultieme tip: Ga zeker naar Buracona om het blauwe oog met eigen ogen te bewonderen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Ik ben met kleine kids een week op Sal geweest. (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Aafje de Laat op 24 maart 2017

Toen ik vertelde dat wij naar Sal gingen, kreeg ik niet heel veel positieve feedback. Woorden als: 'saai', 'dor', 'droog' en 'niets te doen', kwamen veelvuldig voor. Wij gingen omdat we een weekje zon wilden in de winter en niet te ver wilden vliegen. Voor deze wens is Sal een TOP bestemming!
We hebben heerlijk weer gehad, met een flink windje, en hebben genoten van een goed hotel met heerlijk eten. Ook de kids hebben genoten van de speeltuin en in het zwembad.

7,3
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Natuur
6 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Sal

  • Heerlijk weer
  • Aardige bevolking
  • Goede hotels

Minpunten Sal

  • Flinke wind van oktober tot april
Ultieme tip: Boek geen tour om het eiland te verkennen. Huur een 4x4 en rijd zelf rond. Wij hebben alle highlights zelf met de huurauto bezocht echt super leuk om te doen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers

Klein, maar interessant eiland (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Priscilla Van der Star op 22 januari 2017

Het eiland is voornamelijk gericht op all-inclusive hotels, maar de mensen kunnen het toerisme goed gebruiken als inkomensbron. Je kunt bij de locals verschillende excursies boeken; zowel op het water als op het land. Daarnaast kun je gewoon gaan wandelen door de dorpjes en kom je (zoals wij in Santa Maria) hele leuke plekjes en restaurantjes tegen.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
6 Natuur
8 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Sal

  • betaabare bestemming
  • heerlijk eten

Minpunten Sal

  • de bewoners vanuit het afrikaanse vasteland die erg opdringerig zijn
Ultieme tip: Trek er op uit!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers

Prachtige Stranden! (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Patrick Pronk op 19 mei 2016

Top eiland. Heerlijk eten als je van vis houdt. Voor een hele redelijke prijs kan je heerlijk eten.
De stranden en de zee zijn prachtig! Echt zogenaamde 'bounty-stranden'.

8,2
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
10 Locals
7 Natuur
7 Interessant
10 Stranden
Ultieme tip: Er zit een Engels tentje(London) in het centrum van Santa Maria(Sal) waar ze heerlijke tapa's hebben!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen

Reizen Sal

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Swaziland kenner
Sponsors