Klimaat Kaapverdië

Klimaat Kaapverdië

Wat voor klimaat heeft Kaapverdië?

De bijna constante noordoostenwind zorgt in Kaapverdië voor een aangenaam klimaat het hele jaar door. Hoewel de ligging ter hoogte van de Sahara doet vermoeden dat het erg heet kan worden, valt dit op de archipel erg mee.

In de warmste maanden, september tot november, loopt het kwik op tot gemiddeld zo'n 27 graden Celsius. Veel koeler dan 22 graden wordt het er echter ook nauwelijks, behalve 's nachts.

Het weer in Kaapverdië kent bovendien geen echt regenseizoen, hoewel er in de periode augustus tot en met oktober wat meer kans op neerslag is.

In september is het met 88 millimeter het meest regenachtig. Over het hele jaar valt in Kaapverdië echter slechts ongeveer de helft van de Nederlandse jaarlijkse neerslag.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Kaapverdië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors