Taal Kaapverdië

Taal Kaapverdië

Wat voor taal wordt er gesproken in Kaapverdië?

Portugees is de officiële taal van Kaapverdië. Maar veel inwoners van de eiland spreken Creools, een Afrikaanse versie van middeleeuws Portugees.

Op het platteland zul je soms moeite hebben te communiceren in hedendaags Portugees, zo anders is het Creools daar. In de steden gaat dit vaak wat gemakkelijker. Maar dan moet jij natuurlijk wel zelf ook een woordje Portugees spreken.

Spreekt iedereen goed Engels in Kaapverdië?

In de meer toeristische oorden van Kaapverdië, zoals Mindelo en Sal, spreken de meeste mensen wel een woordje Engels. Op plekken waar minder internationale bezoekers komen, wordt dit snel minder.

Het is dan ook verstandig voor je vertrek op zijn minst wat basiszinnen Portugees, of liever nog Creools, in je hoofd te stampen. Dat maakt je reis een stuk gemakkelijker.

Woordenlijstje

Nederlands Creools Tellen Creools
Hallo Bon dia 1 aan
Tot ziens Na-buy 2 dos
Alstublieft Da-n lisensa 3 tres
Bedankt Obrigadu 4 kwa-tu
Ja / Nee Sin / Nau 5 sin-ku
Hoe gaat het? Ou-kor-po ees-ta-bon? 6 say-es
Spreekt u Engels? Bu ta papia Inglez? 7 se-tee
Het is me een genoegen E un Prazer 8 oy-tu
Hoeveel kost het? Kale pre-su? 9 no-vee
Waar? Und? 10 des

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Kaapverdië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors