Reviews Kaapverdië

Reviews Kaapverdië

8,6
8,7 Algemene ervaring
8,5 Beziens­waardigheden
7,8 Steden of plaatsen
9,1 Locals
8,0 Veilig
8,6 Natuur
9,2 Stranden
9,1 Klimaat
  • Aantal reviews: 30
  • Aantal waarderingen: 15

Mooiste stranden ooit gezien (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Ad Bink op 30 december 2018

Boa Vista is een eiland met schitterende stranden. Vriendelijke bewoners. En het is er altijd mooi weer.
Het RIU hotel Caramboa is zeer luxe en heeft een prachtig zwembad en ligt direct aan zee.
Je voelt je hier echt als gast.

8,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kaapverdië

  • Altijd mooi weer

Minpunten Kaapverdië

  • Vrij duur
Ultieme tip: Doe vooral de quad tocht door de zandduinen, geregeld via het RIU hotel. (TUI reizen)
Aangeraden voor: Luxe reizigers

Azuurblauwe droom en rustvakantie... (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Monique van Genderen op 13 november 2018

Wij hebben het eiland Sal bezocht. Naar dit eiland ga je echt voor je rust. De temperatuur in oktober is zo'n 27-30 graden en als je dat combineert met een lekker briesje en af en toe een wolkje, waardoor het nooit te heet aanvoelt dan snap je dat dit "the place to be" is voor rustzoekers. De stranden zijn adembenemend mooi en het is leuk om te zien hoe de lokale bevolking dagelijks de vis binnenhaalt aan de pier van Santa Maria. Voor bezienswaardigheden zou ik eerder een ander eiland aanraden.
Een must is -vind ik- een bezoek aan project BioDiversity. Dit is te vinden naast het RIU hotel, deze organisatie zet zich in voor de voortplanting van de logeerhead schildpadden. Die hebben bescherming nodig tegen de straathonden, de toeristen en de bouw die continue plaats vind op het eiland. En als je er dan bent, doe dan gelijk een goede donatie zodat zij hun werk kunnen voortzetten.

Pluspunten Kaapverdië

  • Vriendelijke locals
  • prettig klimaat
  • mooie stranden
Ultieme tip: Vraag een taxichauffeur om je het eiland te laten zien. Het is niet groot en er zijn niet veel bezienswaardigheden dus je bent in een ochtend wel rond.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Kaapverdië (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Yvette Van op 31 december 2017

Een aanrader voor een rustige strand-, en zonvakantie! Genoeg restaurantjes met verse vis en kreeft etc. Geheim hide-away is Buddha beach club! Genieten en relaxen in een luxe omgeving.
Kaapverdië staat voor mij voor authenciteit en nog niet verziekt door massa toerisme!

Pluspunten Kaapverdië

  • rust
  • klimaat
  • eten
  • authenticiteit

Minpunten Kaapverdië

  • betalen in euro’s?!
  • opdringerigheid van Senegaleze straatverkopers
Ultieme tip: Buddha beach club en excursie naar lemon sharks! In het juiste seizoen kijken naar de schildpadden die eieren leggen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers

Kaapverdië totale ontspanning in Afrika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Robbert Kroon op 13 december 2017

Wil je even helemaal weg van de drukte in een subtropisch klimaat in Afrikaanse sferen? Dan is Kaapverdië helemaal top. Super leuke bevolking en mooie natuur en prachtige brede lange stranden of de onderwaterwereld verkennen is zeker een aanrader!

Pluspunten Kaapverdië

  • locals zijn super aardig
  • diving
  • snorkling
  • beach
  • sun

Minpunten Kaapverdië

  • onverharde wegen
  • ontwikkelingsland
Ultieme tip: Ga duiken in Kaapverdië en ontdek de onder water wereld die je nog nooit heb gezien. Allerlei prachtig gekleurde vissen maar ook schildpadden, manta's en ook zijn er haaien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Happiness islands (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Laurinda Lopes op 13 december 2017

Kaapverdië is het perfecte land om tot rust te komen! Met het lekkere eten en de prachtige natuur, zit je hier perfect. Vergeet de verschillende mooie stranden niet. Als je van surfen houdt zit je hier op de goede plek.

9,8
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kaapverdië

  • betaalbaar

Minpunten Kaapverdië

  • geen
Ultieme tip: Ga niet in een all inclusive hotel maar verblijf in kleine hotels onder de locals! Vergeet niet als je er bent om meerdere eilanden te bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Let the sea set you free (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Shanna vlaeminck Vlaeminck op 24 november 2017

Wij zijn op Santiago verbleven. Er is enorm veel te bezichtigen qua cultuur en historie. Sal en Boa Vista hebben we ook bezocht, maar enkel voor 1 dag omdat je het daar vlug hebt gezien. Als je naar Kaapverdië gaat moet je zeker een excursie doen op Sal, Blue Eye, de vulkaan en Sharkbay. Prachtig om te zien en hele mooie stranden.

Pluspunten Kaapverdië

  • betaalbaar
  • vriendelijke locals

Minpunten Kaapverdië

  • altijd goed opletten
Ultieme tip: Niet op 1 eiland verblijven, alle eilandjes proberen te zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het is écht the Island of No Stress (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Pauline Teunissen op 23 november 2017

Op 1 januari maakt Kaap Verdië het weerbericht voor het hele jaar: zo'n 28 graden met een lekkere zeebries. Nou ongeveer dan. Kaap Verdië kent 10 eilanden, ik was op Sal. Men noemt dat het Island of No Stress en zo heb ik het inderdaad ook ervaren. Zelfs de zwerfhonden en -katten maken zich nergens druk om. Ze komen een bakje water halen of een aai, ze doen geen vlieg kwaad. De tonijn wordt met houten bootjes vers uit de zee gevangen, en dat kun je proeven in de vele zeer betaalbare restaurantjes. Bekijk de zoutmijnen vanuit een jeep of te paard, spot schildpadden op de prachtige zandstranden, dans op reggae muziek in de reggae bar. In ieder geval, geniet! Kaap Verdië wordt ook wel Afrika Light genoemd. En zo is het.

Pluspunten Kaapverdië

  • Hou je van verse vis eten? Zo uit de zee gevangen.

Minpunten Kaapverdië

  • Het is een eiland met weinig begroeiing.
Ultieme tip: De eilandbewoners zijn trots én zuinig op hun schildpadden. Ga op schildpaddensafari met een lokale gids mee die je alles over de schildpadden kan vertellen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtige stranden (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Nina Voncken op 20 november 2017

Het was een klein eilandje met prachtige stranden. Heel leuk om de lokale mensen te zien leven en werken op de pier. Smorgens gaan ze op zoek naar vis welke ze daarna verkopen op de pier. Heel leuk om te zien.

8,1
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
6 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kaapverdië

  • Lekker weer
  • mooi strand
  • mooi resort

Minpunten Kaapverdië

  • klein eiland
  • niet veel te beleven buiten resort
  • armoede
Ultieme tip: Strand bij de pier, prachtig uitzicht!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers

Prachtig! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Petra Schalk op 15 november 2017

Wij hebben een prachtige vakantie gehad. Het strand is adembenemend, en heerlijk met een goed boek erbij. Must see's zijn de eilandtour, sharkbay en de excursie om schildpadden aan land te zien komen om eieren te leggen. Tevens is de pier in Santa Maria meer dan de moeite waard als de vis binnenkomt en de tonijnen gefileerd en verkocht worden. Tot slot is The Turtle Hatchery ook geweldig om te bezoeken. Hier komen de eieren van schildpadjes uit. Al met al is Sal dus absoluut een aanrader!

Pluspunten Kaapverdië

  • De prachtige stranden bij Santa Maria

Minpunten Kaapverdië

  • De opdringerige verkopers (Senegalesen) niet te verwarren met de locals. Die zijn heel behulpzaam.
Ultieme tip: Manni van de eilandtour is een hele enthousiaste (engelse) gids.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

Relaxed (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Emmy Slabbers op 15 november 2017

Eiland Sal, is echt heel erg relaxed, heerlijk om een strandvakantie te houden. Watersporten zijn er in heel veel vormen. Bij de eilandtour ontdek je ook andere delen van het eiland zoals de vissershaven, Blue Eye, Sharkbay, de Salinas en de kleine hoofdstad. Heerlijk eiland om even helemaal nergens aan te denken.

Pluspunten Kaapverdië

  • relaxed
  • strand
  • zon
  • zee

Minpunten Kaapverdië

  • veel in aanbouw
Ultieme tip: Santa Maria is een leuk plaatsje met vele gezellige restaurantjes.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Rust en natuur (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Melanie Lodder op 09 november 2017

Erg mooi land met lange stranden waar je niemand tegenkomt, gastvrije mensen, mooie natuur, rust en ruimte waar je eindeloos kunt wandelen zonder iemand tegen te komen. Back to the basics met de natuur en met jezelf.

Pluspunten Kaapverdië

  • stranden
  • zee
  • hotels
  • duiken
  • rust
  • warm
  • natuur
  • gastvrij

Minpunten Kaapverdië

  • weinig cultuur
Ultieme tip: Boek Airbnb en ervaar Kaapverdië niet als toerist.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Ultieme belevenis (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Kitty van Teeffelen op 07 november 2017

Mijn ultieme moment was tijdens een turtle-tour in de avond. Ik heb schildpadden aan land zien komen en hun eieren zien leggen. Daarnaast nog een nest met vijf eieren ontdekt, uitgegraven en in de oceaan losgelaten. Hier kan geen Nationale Geographic tegenop. Wat een ultieme belevenis om nooit meer te vergeten.

Pluspunten Kaapverdië

  • Ontzettend aardige locals.

Minpunten Kaapverdië

  • Buiten de facliteiten van de hotels is er niet veel te doen. Gewoon lekker genieten van de zon
Ultieme tip: Mijn tip is om kleding mee te nemen die je thuis toch niet meer draagt. Je kunt hier de lokale bevolking erg blij mee maken.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Bijzonder indrukwekkend (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Lotte de Wit op 05 november 2017

Een prachtige eiland om een andere kant van Afrika te ontdekken en te bewonderen. Lekkere temperaturen en aardige mensen. Er is niet veel wat het bijzondere tafferelen geeft. De bewoners leven met weinig en hebben het er prima mee.

7,4
8 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kaapverdië

  • aardige locals
  • rustig
  • aangename temperatuur

Minpunten Kaapverdië

  • veel in aanbouw om het commercieler te maken
Ultieme tip: Cross zelf het eiland rond maar kies Santa Maria als uitvals basis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Eiland voor de rust. Niet voor excursies (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Riekie Visser op 18 september 2017

Wij zijn op Sal geweest. Weinig te beleven. Excursies en leven is duur.
Verder is er heel veel vuilnis over het eiland. Het is alleen maar zand en rotsen. Mocht je excursies willen boeken in Santa Maria. Ga naar Andre vlakbij Hotel Cruiola. Veel goedkoper en je ziet veel meer. Mocht je niet in de zoutmijn willen zwemmen. Vraag of ze naar boven gas. Vanuit de krater vele malen mooier

7,6
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
3 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Kaapverdië

  • mooier stranden heerlijk weer

Minpunten Kaapverdië

  • Senalgezen zijn heel opdringerig
  • , Let goed op de hygiëne
  • drink geen kraanwater en vul geen flessen uit de watertonnen die in elk hotel staan. tuitjes vol bacteriën
Ultieme tip: De eilanden toer is een must. Bij André vlakbij het strand van Hotel Cruila vele malen goedkoper. Verder zijn excursies behoorlijk aan de prijs
Aangeraden voor: Stellen

Heerlijk vakantie in de winter (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Patrick Pronk op 19 mei 2017

Geweldige eilanden zijn Sal en Boa Vista. Vriendelijke bevolking en bovenal heeerlijk eten!
Een top bestemming om te bezoeken vanwege het heerlijke weer en stranden zoals ik ze alleen ban plaatsjes kende. De temperatuur in januari was dagelijks boven de 25 graden!

Pluspunten Kaapverdië

  • aardige bevolking
  • heerlijk weer
  • prachtige stranden

Minpunten Kaapverdië

  • kleine eilanden
Ultieme tip: Geniet van het dagelijkse Kaapverdische bestaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Kaapverdïe, Santa Maria. (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Tamara Berkhof op 18 mei 2017

In januari heerlijk naar Santa Maria geweest! Lekker genoten van zon, zee en strand. Hele lieve mensen op het eiland, een leuk dorpje (wel arm) om even door heen te wandelen. Een aanrader voor iedereen om er een keer naartoe te gaan.

Pluspunten Kaapverdië

  • zonnig
  • lieve mensen
  • mooi strand

Minpunten Kaapverdië

  • zwerfhonden
Ultieme tip: TamTam, een leuk restaurantje (met gratis wifi) waar je heerlijk kan lunchen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers

Hiking in San Antao (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door olivier van herck op 17 april 2017

San Antaõ staat omgeschreven als het mooiste eiland van Kaapverdië en als een echt wandelparadijs. We trekken drie dagen rond en genieten van een backpack op onze rug. De wandelkaart staat vol met rode lijntjes, al zijn de meeste trails wel aangelegd met keitjes en natuursteen. Een monnikenwerk en soms wat overbodig wat ons betreft. Verdwalen is bijna onmogelijk en de bewoonde wereld is nooit veraf.

Onze eerste wandeltocht gaat naar de top van de Ribeira de Paul tot aan Pico do Cruz. Bijna duizend hoogtemeters stijgen over ontzettend steile paden waarbij het uitzicht steeds mooier wordt. Tussen de duizenden terrassen staan kleine witte huisjes met een prachtig rieten dak. Hoe hoger we komen, hoe lokaler de huisjes worden. Elektriciteit is er niet meer en stromend water is eveneens beperkt. Hier en daar staat een ezel vastgebonden aan een boom, meestal op de vreemdste plek. De geiten hebben het net iets beter, maar vooral de kippen genieten het beste leven hier. Het gevoel ‘this is Africa’ geldt hier absoluut. Na de top dalen we via een andere route af naar Vila das Pombas, helemaal aan het begin van de kloof. De trail loopt over een smalle bergkam en vervolgens door de vallei langs de uitgedroogde rivier. Slopend voor de knieën, maar o zo mooi.

Er zijn zoveel prachtige wandelpaden op San Antao dat je makkelijk twee weken kan hiken. De mooiste wandelingen zijn in Ribeira de Paul en Ribeira Grande, twee groene oases in het, voor de rest, droge Kaapverdië. De wandelkaart koop je best als je aankomt met de ferry en kost zo'n €15, maar is absoluut de moeite waard.

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kaapverdië

  • vriendelijke mensen
  • goedkoop
  • veilig
  • mooi weer
  • makkelijk openbaar vervoer
Ultieme tip: Neem je tent mee! Een vlakke kampeerplek vinden, lukt je waarschijnlijk niet, maar de locals stellen graag hun dak beschikbaar. Een prachtige ervaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Boa Vista in het echt (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Nathasja Wust op 19 maart 2017

Boa Vista in het echt, op maar zes uur vliegen liggen de Kaapverdische eilanden. En oh wat ben ik verliefd. Onder tussen ben ik zes keer op Boa Vista geweest en mijn moeder ook op Santiago. Het is er heerlijk, veel te zien je moet het alleen weten te vinden. Daarom ben ik op pad gegaan met een lokale gids, hij wist precies wat ik moest zien en geloof me zelfs nog heb ik niet alles gezien! Boa Vista is geweldig voor iedere vakantieganger, van zonliefhebber tot avonturier of wandelaar.
Boa Vista is nog lekker authentiek en dit moet zo blijven! Geen tweede Ibiza of Bodrum Maar gewoon lekker Boa Vista!

8,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kaapverdië

  • natuur
  • lokaal
  • vriendelijk

Minpunten Kaapverdië

  • geen grote stad
Ultieme tip: Doe zeker een tour met een lokale tourguide.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

heerlijk eiland (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door jeannette pepers op 01 maart 2017

Bijna altijd zonnig en droog weer, niet overlopen met toeristen en heel leuk om rond te toeren over het eiland naar een verlaten vuurtoren, een enorm wrak in de azuurblauwe zee en mooie dorpjes. En heerlijke verse tonijn eten in een van de vele restaurantjes van Sal Rei.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Wandelen voor gevorderden (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Anita De Vos op 10 december 2016

Mijn vriend en ik hadden voor Kaapverdië gekozen omdat iemand ons verteld had dat je daar prachtige wandelingen kon maken. Dat was ook meer dan waar. De wandelingen zijn wel niet zo geschikt voor beginners, immers veel klimwerk. Vooral het eiland Sao Vincente en Sao Anton zijn echte wandeleilanden. Het eiland Sal is voor de typische 'hotel' vakantieganger.
Wat ons het meeste is bijgebleven is de prachtige natuur en de vriendelijke mensen. Ook een bestemming waar je als vrouw makkelijk alleen naartoe kan gaan.

Pluspunten Kaapverdië

  • Wandelen
  • natuur
  • vriendelijke mensen

Minpunten Kaapverdië

  • opdringerige kinderen
  • fastferry ( zeeziek )
Ultieme tip: Als je tussen de eilanden wil reizen, neem het vliegtuig. De fast-ferry is enkel bestemt voor mensen met een ijzeren maag!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Cape Verde (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Samira Maas op 15 november 2016

Het is een schitterend eiland met veel echt authentieke bezienswaardigheden. Zeker een aanrader en heerlijk weer! Het Santa Monica strand is een super mooi strand net kilometers uitzicht! Het eten is erg betaalbaar en de locals zijn heel aardig.

Pluspunten Kaapverdië

  • betaalbaar
Ultieme tip: Het Santa Monica strand is waanzinnig mooi!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Parel van Afrika (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Felicia Giordano op 29 oktober 2016

Waar de meeste toeristen afreizen naar Sal, kan ik absoluut aanraden om de andere eilanden te ontdekken. Sao Vicente met het idyllische Mindelo is zeker de moeite waard. De kleurrijke gebouwen, de gezellige restaurantjes, de prachtige baai waar je keer op keer kunt genieten van de zonsondergang. Vanaf de haven is het ongeveer een uur met de boot naar de overkant, het eiland Santo Antao. In één woord: Paradijs. Ga vanaf Porto Novo richting de vallei van Paùl, Ribeira Grande en Ponta do Sol. Heerlijke wandelingen waarbij je kleine, prachtige dorpjes verstopt diep in de natuur tegen kunt komen. Denk aan Xoxo en Fontainhas.
De Kaapverdische eilanden zijn juweeltjes.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kaapverdië

  • Aardige mensen
  • relaxte sfeer
  • altijd strandweer

Minpunten Kaapverdië

  • dure tickets
  • meeste appartemente geen wifi
Ultieme tip: Eet Cachupa en drink grog!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kennismaking met mijn Roots (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Samantha Monster op 11 oktober 2016

Eilandhoppen per boot of vliegtuig, ruige ritten door het mooie woeste vulkanische landschap, zonnebaden op mooie stranden, wandelen of klimmen in de groene bergen, een begroeting of een praatje met vriendelijke mensen, lekker eten in lokale leuke restaurantjes en heerlijke muziek.
Dit is een kleine omschrijving van het land van mijn vader... Kaapverdië!!!
Tien eilanden waarvan twee onbewoond (maar wel per bootexcursie te bereiken voor een wandeling).

Sao Vincente is daar een van, met als hoofdstad Mindelo. Mindelo heeft zijn uitgaansgelegenheden zoals de meeste hoofdsteden, gezellige barretjes, goeie restaurants, leuke koffietentjes en winkeltjes.
Bezienswaardigheden in de ze stad zijn:
- de vismarkt, hier wordt elke ochtend de verse vis uitgestald en ter plaatsen schoongemaakt nadat je wat uitgekozen hebt.
- de overdekte grote groentemarkt, hier zijn diverse fruitsoorten te krijgen en veel specerijen. Papaya is een van de fruitsoorten van Kaapverdië zelf (het lokale fruit komt van San Antao). Heerlijk om vers te eten, maar ook als compote is het een graag geziene vrucht als bijgerecht.
- de craftmarket, hier ga je heen voor je souvenirs. Vooral het Kaapverdiaanse gelukskraaltje is een veel geziene souvenir als sieraad. Deze kraal staat voor het goede en weert het kwade af.
- Praia da Laginha, is een mooi strand in de stad.

Bezienswaardigheden op het eiland:
- Mont Verde, de hoogste berg met een mooi uitzicht over de hoofdstad.
- Praia Grande een lang gerekt strand, te ruig om lekker te gaan zwemmen, maar erg mooi en heerlijk om te wandelen tijdens een rondrit over het eiland.
- Sao Pedro, is een pittoresk vissersplaatsje vlakbij het vliegveld.
- Salamansa, is het andere vissersdorpje met een vrij uitzicht op het grote eiland San Antao.
- Baia, zon, strand en lekker zwemmen in een afgeschermd gedeelte zodat het niet te ruig is.

Pluspunten Kaapverdië

  • Een heerlijk klimaat
  • weinig toeristen
  • avontuurlijk landschap
  • eiland hoppen
  • directe vluchten voor een leuke prijs
Ultieme tip: Caravela Mindelo is the-place-to-be op Sao Vincente, gelegen aan het stadsstrand Praia da Laginha, voor een heerlijke cocktail met een hapje, uiteten of een biertje in de sportbar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sal 2016 (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Ellen Floor-valenteijn op 09 oktober 2016

Een super eiland met zeer vriendelijk volk met het motto "no stress". En heerlijke temperaturen en een windje... Er is veel mogelijkheid voor kitesurfen, duiken, lekker zwemmen, dingen bezichtigen zoals Bleu Eye, zoutmijn en je kunt kijken hoe schildpadden hun eieren leggen op het strand.

Pluspunten Kaapverdië

  • heerlijke temperatuur
  • ,lekker windje
  • ,eiland kent geen stress

Minpunten Kaapverdië

  • weinig groen op eiland sal
  • armoede
Ultieme tip: Er is een stukje strand afgezet om schildpadden eieren beschermd te laten uitkomen en de ukkies in zee uit te zetten. Ook het Bleu Eye is super!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Terug in de tijd (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Danielle Rodrigues op 08 oktober 2016

Wij waren 8 dagen op Boa Vista. Jeetje wat een apart, maar mooi eiland. De stranden zijn fantastisch en de bevolking super aardig. Kaapverdië is nog in ontwikkeling als toeristische trekpleister er is nu nog niet heel veel te beleven.

Pluspunten Kaapverdië

  • bevolking is erg aardig

Minpunten Kaapverdië

  • slechte wegen
Ultieme tip: Ga zeer zeker naar de schildpadden kijken wanneer ze aan land komen om hun eieren te leggen , maar ga niet met de grote organisatie mee maar met 1 van de locals je ziet veel meer
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep

Zalig Sal (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Rosanne van Ringelenstein op 03 oktober 2016

Wauw wat een prachtig eiland.
De lokale mensen zijn aardig en werken hard. Het weer is prachtig.

Maak zeker een rondtour over het eiland. Er zijn verschillende mooie dingen te zien en te doen.

Zeker een aanrader!

9,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kaapverdië

  • betaalbaar
  • mooi weer
  • niet te ver vliegen

Minpunten Kaapverdië

  • klein eiland
Ultieme tip: 's Nachts schildpadden kijken. Niet met de lokale mensen maar met een betrouwbare, betrokken, organisatie
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mooi kaapverdië (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Romy Meijboom op 03 oktober 2016

Op het eiland Sal is van alles te beleven, van dag tot nacht. Als je met de locals praat, ontdek je het nachtleven van Sal wat totaal verschilt van het nachtleven in Nederland. Op Sal kan je overdag, het eiland verkennen. Als je wilt, kan je een tour doen en alles in 1 dag zien. Ik zou aanraden om zelf met een taxi of auto te gaan rijden, en dan alles te bezoeken.

Pluspunten Kaapverdië

  • Locals
  • Betaalbaar
  • Strand

Minpunten Kaapverdië

  • Cats
Ultieme tip: Watersport
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Life changing (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Romy Meijboom op 03 oktober 2016

Sal heeft heel veel mooie plekjes verborgen op het eiland. Het eiland is niet erg groot, waardoor je het kan bekijken in 2 dagen als het moet. Er zijn veel mooie plekjes om te snorkelen, of duiken. Als je niet zo bent van het water, dan kan je ook prima strandwandelingen maken of de verschillende dorpjes bekijken. Het is een eyeopener om ook de krottenwijken te bekijken.

9,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kaapverdië

  • aardige locals
  • betaalbaar
  • zonnig

Minpunten Kaapverdië

  • weinig wegen
Ultieme tip: Rondreis over het eiland, dus niet alleen in je hotel blijven!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

De parel van Afrika (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Theda Wiebrands op 03 oktober 2016

Boa Vista, Kaapverdië is de parel van Afrika. Een paradijs wat nog niet overbevolkt is met toeristen. Een eiland met veel cultuur, bezienswaardigheden, vriendelijke mensen en altijd zon. Of je nu van de rust of actie houdt, hier is alles mogelijk. Witte stranden, blauwe zee, kleine woestijn, bergen, vlakten en schildpadden, alles is hier te vinden. De bevolking is uiterst vriendelijk en alhoewel de meesten in armoede leven, een glimlach is er altijd te vinden.

9,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Als je op Boa Vista bent is het bezoeken van Santa Monica Beach een must. Dit is één van de mooiste stranden van de wereld, je waant je hier in een paradijs.
Aangeraden voor: Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kaapverdië - Sal uniek! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Anouk Brekelmans op 03 oktober 2016

Kaapverdië is erg mooi. Het is leuk om een eiland-tour te doen, zo hebben wij het gehele eiland in een dag gezien. Als ik twee hoogtepunten zou mogen kiezen: de zoutwatermijnen en de lokale bevolking. De lokale bevolking is erg vriendelijk, met name de kinderen kun je al gelukkig maken met een appel of iets anders te eten. Zelf zijn we ook gegaan om te relaxen, dus als je van een combinatie van zon, zee en een beetje cultuur houdt, is dit de ideale bestemming!

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
5 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kaapverdië

  • vriendelijke locals
  • witte zandstranden
  • uniek

Minpunten Kaapverdië

  • slecht in Engels
  • drank is erg duur door de import
Ultieme tip: Melia & Dunas Beach Resort, entertainmentteam van topkwaliteit, zelfs de Lion King Musical!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers
Waardering door Hans van Limpt op 14 feb. 2018
8,3

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

8

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat