Tanji Vissersdorp
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Tanji Vissersdorp

door Koen de Bruijn

Een doordringende geur van gerookte vis dringt je neus binnen. Terwijl je door donkere rookhuizen loopt waar duizenden vissen tegelijk worden gerookt, passeer je kleurrijke vissersboten en hoor je tientallen meeuwen boven je krijsen. Je bent in het vissersdorp Tanji en het dorp trakteert je op authentieke Afrikaanse chaos.

Terugkeer van de vissers

Tanji, normaal een vredig kustdorpje, transformeert elke namiddag in het epicentrum van vishandel wanneer de vissers terugkeren met de dagelijkse vangst. Een chaotische draaikolk van mensen, meeuwen en een handjevol toeristen verandert het dorpje en strand in een intrigerend schouwspel.

Laat je door de vissers in hun vissersboten hijsen of stel je onderhandelingskwaliteiten op de proef en koop een visje van één van de vele verkopers.

Het strand

Onderhand is het strand vol komen te staan met houten tafeltjes waarbij de plaatselijke bevolking allerlei kleurrijke vissen te koop aanbiedt. Meeuwen cirkelen boven het strand en azen op de tentoongestelde vis. Kruiwagens dragen ladingen exotische vissen naar tientallen koelkasten op het strand.

Rookhuizen

In de rookhuizen raak je al snel aan de praat met de lokale bevolking. Onder het genot van mierzoete koffie legt je Gambiaanse gesprekspartner in geuren en kleuren trots uit hoe de vis naar veel Afrikaanse landen wordt verscheept. Zelfs in Nigeria eten ze onze vis!

Eenmaal binnen raak je bijna bedwelmt door de visgeur. Het sporadische licht dat door kieren naar binnenkomt, werpt een goudgele glans op de gedroogde vis. Alhoewel fascinerend blijf je hier niet al te lang, tijd voor wat frisse lucht!

Puur

Bij je bezoek aan Tanji beland je een chaotische draaikolk van Afrikaanse cultuur en bedrijvigheid. Je treft hier weinig toeristen aan en bent getuige van de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking. Dit maakt het een pure ervaring, waarbij het gevoel je bekruipt dat je getuige bent geweest van een oprecht stukje Gambia.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afrika.nl maakte een rondreis door de winterzon bestemming Gambia met Corendon & Ontdek Gambia. Hierbij werd een bezoek gebracht aan o.a. het Tanji vissersdorp.

Reviews Tanji Vissersdorp

Authentiek Gambia (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Nick Boer Rookhuiszen op 12 november 2017

Gambia is een uitstekend alternatief voor de traditionele winterzon bestemmingen. Naast zon valt er veel te bekijken in Gambia, waaronder het Tanji vissersdorp. Aan het eind van de dag komen de vissersboten terug met de dag opbrengst. Een drukte van jewelste en prachtig om te zien.

Pluspunten Tanji Vissersdorp

  • authentiek

Minpunten Tanji Vissersdorp

  • chaotisch
Ultieme tip: Neem een lokale gids mee. Hij zorgt voor veiligheid, brengt je in contact met de locals en kent de leukste plekjes.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Vissersdorp, megamarkt. (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Roos-Anne Samsom op 30 januari 2017

Tanji Vissersdorp is een mega vissersdorp waar ook gelijk de vis gerookt en gedroogd wordt. Het stikt er van de mensen, vliegen en andere dieren. Het was een onwijs mooie ervaring. Kinderen lopen overal rond en zullen je vragen om pennen, geld of een leeg flesje. Voornamelijk om naar school te kunnen. Vrouwen zijn bezig met de visbereiding of proberen dingetjes te verkopen. De mannen gaan de boot in om de vis binnen te halen. Het is onwijs groot en overal liggen visresten. Als je niet van de geur van vis houdt, is dit geen aanrader!

Pluspunten Tanji Vissersdorp

  • Mooie indruk van de vishandel

Minpunten Tanji Vissersdorp

  • Veel visresten op de grond
Ultieme tip: Het is aan te raden om dit met een local te doen, omdat je dan meer te zien krijgt zonder lastig gevallen te worden.
Aangeraden voor: Avonturiers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors