Top 3 mooiste hotels in Gambia

Top 3 mooiste hotels in Gambia

door Getaway Travel

Gambia, het kleinste land van Afrika, is al menig tijd ontdekt door reizigers. Je eerste reactie hierop is waarschijnlijk negatief. Tijdens je rondreis door Gambia wil je natuurlijk de authentieke Afrikaanse culturen opzoeken en je mengen met de locale bevolking. Toeristen passen niet in dat plaatje. 

Maar wacht even! De reisindustrie heeft ook voordelen: landen profiteren ervan en verbeteren daarom de services voor reizigers. In Gambia is dat duidelijk te zien. Gambia wordt ook weleens 'Afrika voor beginners' genoemd: het kleine land is een walhalla voor vakantiegangers. Als je deze top 3 mooiste hotels in Gambia ziet, begrijp je waarom...

3. Ngala Lodge, Fajara

Een van onze favoriete verblijfplaatsen in Gambia is het romantische Ngala Lodge. De lodge ligt bovenop een klif en kijkt uit op het rustige strand van Fajara. Dankzij het geringe aantal suites - met eigen jacuzzi! - en adult only protocol, is de sfeer romantisch en intiem. Alsof dat nog niet genoeg is: Ngala Lodge bezit één van de beste restaurants van Gambia. 

2. Mandina Lodge, Makasutu

Verstopt in de dichtbegroeide mangrovebossen van Makasutu liggen de negen rivierhutten van de milieuvriendelijke Mandina Lodge. Vier ervan drijven op het serene water; kano's dobberen ernaast. Hier merk je hoe ver je bent verwijderd van de toeristische drukte wanneer je vanuit je hemelbed het volledige sterrenstelsel in de rivier ziet weerspiegeld. 

1. Coco Ocean Resort en Spa, Bijilo

Aan de groene parkjes, het goudgele privéstrand en de beeldige hamam dankt het Coco Ocean Resort en Spa in Bijilo haar reputatie als meest luxe hotel in Gambia. Je bevindt je in een oase waar elke rustzoekende vakantieganger naar verlangt. Valt het Coco Ocean Resort niet binnen je budget? Voel je dan een koning tijdens een dag in de spa!

Ben je toe aan een vakantie in Gambia? Check hier de goedkoopste vliegtickets!

Fotocredits: dorothy.voorhees | Steve Garvie | Tjeerd Wiersma

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mozambique kenner
Sponsors