Sawadee Vakanties voor reizigers

Reviews Sawadee

8,4
8,7 Algemene ervaring
8,6 Boekingsproces
8,8 Reisleiding
8,1 Accommodatie(s)
8,2 Vervoer
8,2 Prijs-kwaliteit
  • Aantal reviews: 69
  • Aantal waarderingen: 245

Adembenemend mooi (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Myriam Bergmans op 18 januari 2018

Deze reis brengt je van het ene hoogtepunt naar het andere. De Belgische reisleider was top ook al deed hijzelf deze trip voor de eerste keer. De prijzen voor de excursies waren zeer duur maar de moeite waard. Reizen werd zo aangenaam mogelijk gemaakt met enkele binnenlandse vluchten en comfortabele nachtbussen. Dit maakte het aangenaam om grote afstanden te overbruggen. Zelfs als kleine natuurliefhebber is deze reis overweldigend. Een puike organisatie er bovenop maakt de toch wel duurste reis die ik maakte tot een topper!

8,3
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
9 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Goede reisbegeleide
  • uitgebalanceerd vervoer
  • duidelijke informatie

Minpunten Sawadee

  • meer uitleg op voorhand voor prijzen excursies
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tibet, Nepal (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Thea van der Duijn op 17 januari 2018

Reisroute zorgvuldig gekozen. Goede begeleiding. Goed contact met de groep. Waar nodig op een prettige manier overleg. Over het algemeen goede overnachtingsadressen. Altijd goed vervoer. Boekingsprocedure efficiënt.

8,3
8 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Veel mogelikheden tot extra bezoeken
  • veel vrijheid

Bezochte landen

  • Ecuador
  • Argentinië
  • Indonesie
  • Chili
  • Nepal
  • Tibet
  • Nieuw-Zeeland
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cubareis (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Hester Bakhuijzen op 17 januari 2018

Het is fijn om met kleinere groepen te reizen. Het reisprogramma zit doorgaans goed in elkaar, met een goede balans tussen natuur, cultuur en ontspanning. Ik heb nu drie reizen met Sawadee gemaakt, en de ervaring met de reisleiding was wisselend helaas. Voor de rest niets dan positiefs te melden

7,5
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
6 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • kleine groepen
  • groene reizen

Minpunten Sawadee

  • reisleiding

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
  • verenigde staten
  • peru
  • brazilië
  • thailand
  • myanmar
  • laos
  • bangladesh
  • uganda
  • marokko
  • cuba
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Java & Bali 2016 (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Andre De Best op 17 januari 2018

Goede accommodatie, leuke groep, mooi programma en fijne reisleider. En dat zijn de perfecte voorwaarden om zorgeloos te kunnen genieten van het mooie en vriendelijke Java en Bali. Door de goede samenstelling van de groep heeft het hele gezin genoten!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • goede informatie
  • goede organisatie
  • goede prijs

Minpunten Sawadee

  • informatie reistijd

Bezochte landen

  • indonesie
Aangeraden voor: Gezinnen

Geweldige rondreis Peru (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Annelies Koopman op 17 januari 2018

Tijdens deze rondreis hadden we de beste reisleider die we ooit hadden gehad, Gert Bij. De reis was zwaar, maar gevarieerd. Hadden zelf nog verlengd in Lima, wel aan te raden.
Door de reisleider hadden we grote flessen water bij, waardoor niet iedere morgen iedereen op zoek moest naar flesjes water. ook door een grotere fooienpot, hoefden we tijdens de lunch niet apart af te rekenen. Heeft veel tijd bespaard.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • prima hotels

Bezochte landen

  • Amerika
  • , Indonesie
  • Thailand
  • Mexico
  • , Brazilie
  • Oman
  • verenigde emiraten
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Combinatie van cultuur, maar ook natuur in Iran (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Greta Middel op 17 januari 2018

Goede reis leiding , goede chauffeurs. Accomodatie was vrijwel altijd heel goed.
Bijzondere stops onderweg.
Soms zou er iets meer rust ingebouwd kunnen worden.
Maar de laatste jaren altijd gereisd met Sawadee en daarvoor met Baobab

9,0
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Mooie tussenstops

Minpunten Sawadee

  • Eigenlijk geen echte kritiek

Bezochte landen

  • Myanmar
  • Namibië
  • Costa Rica
  • Equador
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Goede reis kleine groep (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Evert Menting op 17 januari 2018

Unieke reis goede verhouding rust aktiviteiten
Mogelijkheid alleen wat te doen Op vrije dagen werd er wel een programma aangeboden
De akomedatie was in het algemeen goed. De beschrijving van de reis klopte en de reis bracht wat ik er van verwacht had.

7,7
8 Algemene ervaring
7 Boekingsproces
8 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • vriendelijk goede bereikbaarheid
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Een reis door het prachtige Costa Rica (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Aukje Le Coq Henebiens op 17 januari 2018

Met Sawadee hebben we de mooiste plekken in Costa Rica bezocht. Het was een heerlijke reis met een goede reisleidster en een prima chauffeur. Met de groep hebben we veel mooie dingen mogen ervaren. Meer dan vooraf verwacht. Van schildpadjes die uit een nest kruipen, een slapende tapir en een jagende poema. Op deze eerste verre reis heb ik het allemaal mee mogen maken. Mede door Heidi en Rolando van Sawadee voelde ik me veilig in het mooie Costa Rica!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • prijs - kwaliteit
  • afwisseling reizen en rust

Minpunten Sawadee

  • openheid over comissies
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

What en Pho in Vietnam (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Aat Mulder op 16 januari 2018

Een mooie lange reis door steden en platteland, van zuid naar noord. Lekker eten ( in de minder toeristische gebieden wordt het wat minder bijzonder/lekker), mooie tempels en paleizen en kleurrijke volkeren, dat laatste vooral in het noorden bij Sapa en gedurende reis vlak langs de grens met China Een boeiende en goed verzorgde reis met een lokale gids die ook al behoorlijk Nederlands kon spreken :-).
Wees voorbereid op de vele vele brommers in de grote steden maar verwonder je ook wat er allemaal op vervoerd wordt. Oversteken is spannend als je er net bent maar op den duur dan weet je hoe het moet doen.
In het noorden zijn de wegen wat minder maar doordat we af en toe even de bus uit gingen terwijl deze gerepareerd werd, om dan maar alvast een stuk te lopen kom je ook lokale mensen tegen die je anders voorbij gereden zou zijn.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • mooie reizen
  • kleurrijke volkeren
  • goede hotels

Minpunten Sawadee

  • communicatie wat betreft betalingen

Bezochte landen

  • Vietnam
  • Thailand
  • Maleisie
  • India
  • Nepal
  • Jordanie
  • indonesie
  • Kenia
  • Tanzania
  • Jordani
  • Mali
  • Ethiopie
  • Mexico
  • Guatemala
  • Honduras
  • Belize
  • Ecuador en galapagos
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Altijd van de gebaande pade af.... (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Karin van Oostrom op 16 januari 2018

Ikmreis vaak met Sawadee omdat zij mij het best bevallen. Route altijd net even van de gebaande paden af, dus net even anders dan andere organisaties. Altijd de mogelijkheid om wat wandelingen te maken.
Duidelijke en eerlijke informatie vooraf, geen verborgen kosten. Veel vrijheid.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • Iran
  • Libie
  • Japan
  • Sri Lanka
  • Tibet
  • Mongolie
  • Marokko
  • Tunesie
  • myanmar
  • oman
  • Jordanie
  • Israel
  • Turkije
  • Syrie
  • Vereigde Arabische Emiraten
  • Verenigde Staten
  • Costa Rica
  • Egypte
  • India
  • Nepal
  • Thailand
  • Cuba
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

de mooiste reis van mijn leven (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Lut van Winkel op 15 januari 2018

Sawadee heeft voor mij alles wat je van een reisorganisatie mag verwachten ingevuld. Alles goed geregeld, een toffe begeleider, genoeg vrije tijd voor jezelf, indien je dat wilde. Alles werd klaar en duidelijk uitgelegd, er werd voor je gezorgd, dat voelde je en stelde je op je gemak zodat je alleen nog maar hoefde te genieten. De 23daagse Peru-rondreis was zo opgebouwd dat er rustige momenten waren om eventjes bij te tanken met een lekker glaasje pisco sour en je al de dingen die jezelf interessant vond op je eigen tempo kon ontdekken. Alle, maar dan ook alle hoogtepunten kwamen aan bod. Iedere dag opnieuw een belevenis en ondanks de soms lange reisdagen was dit een onvergetelijke mooie rondreis. Ik kan er niet zo snel mindere bezienswaardigheden uithalen. Het is me zelfs zo goed bevallen dat ik het noorden van Peru niet aan mij wil laten voorbij gaan. Dit gaat gebeuren in 2018

9,2
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • de grondige kennis van de begeleider
  • de mooie uitstappen die ze uitgezocht hebben

Minpunten Sawadee

  • Af en toe een minder hotel
  • zou voor verbetering vatbaar mogen zijn

Bezochte landen

  • sri lanka/tibet/china/vietnam/cambodja/thailand/laos/nepal/india/ zuid-afrika/kenia/marokko/tunesie/cyprus/turkije/ jordanie/ israel/ en ik kan nog wel een tijdje doorgaan
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland (bezocht in november 2009)

Review geschreven door Ingeborg van den Boorn op 10 januari 2018

Een gezellige groep, een geweldige reisbegeleider, goede chauffeurs en goede onderkomens. Voor iedereen een aanrader. Nieuw-Zeeland is een geweldig land, met mooie landschappen en aardige mensen. Een mooi land met wisselende landschappen

9,0
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • bijzonder uitstapje: Marlborough

Minpunten Sawadee

  • te veel activiteiten die te doen zijn op vrije dagen

Bezochte landen

  • Marokko
  • Egypte
  • Israel
  • Jordanie
  • China
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige reis (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Irene Vonk op 02 januari 2018

Goede reisleider, fijne accommodatie en vervoer. Kleine groepen en er is veel mogelijk tijdens de reis! Je ziet altijd de hoogtepunten van het land en als je zelf iets wil is dat vaak ook mogelijk! Goede reisorganisatie!

8,5
9 Algemene ervaring
7 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • Argentinie
  • Bolivia
  • Botswana
  • Chili
  • Costa Rica
  • Ecuador
  • Malawi
  • Zambia
  • Tanzania
  • Zuid Afrika
  • Namibie
  • enz
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep

Al enkele jaren een top vakantie (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Patricia Jongman op 31 december 2017

Elke reis bij Sawadee is een top ervaring. Buiten de gebaande paden van de hoogtepunten van het land, betreed je ook de ongebaande paden en leer je het land echt kennen. Je komt echt in contact met de lokale bevolking. Er is genoeg vrijheid voor eigen inbreng, maar je reist ook met de voordelen van een groep. De reisleiding doet alles voor je om je vakantie helemaal naar je zin te maken. Of het nu een lokale of Nederlandse reisleider/ster is. Je slaapt ook regelmatig in autenthieke hotels. Met Sawadee beleef je een land.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Eigen inbreng
  • nodige vrijheid
  • goede reisleiding
  • buiten de gebaande paden
  • afwisselend programma
  • lekker actief

Bezochte landen

  • Peru
  • indonesie
  • china
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige ervaring! (bezocht in januari 2011)

Review geschreven door Mandy Schweitzer op 31 december 2017

De reisleidster was top, lekker vlot en gezellig!
De plekken die we bezochten waren onbeschrijflijk mooi!
Prachtige kodak photo stops en prachtige overnachtingslocaties. We bezochten twee unieke plekken waar je normaal gesproken niet komt.
Ik vond de reis in één woord Geweldig!

9,7
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
10 Accommodatie(s)
10 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • een unieke plek
  • eco overnachtingsplekken
  • altijd een vrije dag na een reisdag

Bezochte landen

  • nieuw zeeland
  • costa rica
  • nicaragua
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Sundae eilanden (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Renske de Jonge op 30 december 2017

Mooie reisroute, ook naar minder toeristische plekken. Accommodaties zijn over het algemeen zeer goed. De reisbegeleider was een local, daarom wist hij veel over het land te vertellen, maar zijn Engels was beperkt en hij kon moeilijk inschatten wat Nederlanders leuk en prettig vinden.

Pluspunten Sawadee

  • mooie accommodaties

Minpunten Sawadee

  • lokale reisbegeleider

Bezochte landen

  • indonesie
  • kenia
  • china
  • myanmar
  • india
  • colombia
  • marokko
  • egypte
  • thailand
  • laos
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Familieavontuur (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Jacqueline Hanff op 30 december 2017

Heel erg leuk dat je met een aantal gezinnen met kinderen van dezelfde leeftijd gaat. Meestal goede reisleiding en leuke activiteiten voor de kinderen.
Top vakanties gehad. Relaxed omdat je niks hoeft te regelen 100procent genieten.

8,2
8 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
9 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • leuke bestemmingen
  • kinderen van dezelfde leeftijd. ook leuk met pubers

Minpunten Sawadee

  • prijzen wel erg omhoog gegaan de laatste jaren.
  • groepen worden nu ook vaak te groot(21+)
  • onvoldoende meivakantiereizen voor volwassenen in het onderwijs
  • die 2weken vakantie hebben.

Bezochte landen

  • maleisie
  • china
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geniet van het leven! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Kenneth Cattrysse op 29 december 2017

Sawadee is de perfecte reisorganisatie met aandacht voor locale bevolking, duurzaam, respect enzovoort. Als je met Sawadee reist, hoef je alleen nog maar te genieten en de zorgen thuis te laten. Als je met Sawadee gereisd hebt, zal je niet snel een andere reisorganisatie opzoeken.

8,8
10 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Lokale gidsen

Bezochte landen

  • Colombia
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beleef het echte Cuba met de Cubanen (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Joyce Stekelenburg op 29 december 2017

Het zijn betaalbare reizen waarmee je het land samen met de lokale mensen kan ervaren. Uiteraard krijgje de bekende plekken te zien, maar komet deze reisorganisaatie ook bij de nog niet ontdekte pareltjes.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • veel vrijheid
  • ruimte voor wensen
  • spontane resisleiding

Bezochte landen

  • Australie
  • Cuba
  • Jordanie
  • Syrie
  • Turkije
  • Indonesie
  • vietnam
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fijne en goed georganiseerde reisorganisatie (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Renata Pieterse op 28 december 2017

Met Sawadee Midden Amerika en Myanmar reis gedaan. Beide goede reisroutes met voldoende eigen vrije tijd, niets moet alles mag. Veel in de prijs inbegrepen. Betrokken en goed op de hoogte zijnde reisbegeleiding. Leuke plaatsen om te overnachten, bijzondere en maatschappelijke hotels.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Leuke slaapplekken
  • Goede reisbegeleiding

Minpunten Sawadee

  • Als ik dan toch iets moet kiezen het mag natuurlijk altijd wat goedkoper;)

Bezochte landen

  • Thailand
  • China
  • Vietnam
  • Nepal
  • Sri Lanka
  • Indonesie
  • Myanmar
  • Egypte
  • Nicaragua
  • Costa Rica
  • Belize
  • guatemala
  • Honduras
  • El Salvador
  • Bolivia
  • Amerika
  • Cuba
  • Jordanie
  • Marokko
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers