Inentingen & vaccinaties Zimbabwe

Inentingen & vaccinaties Zimbabwe

Reis jij binnenkort naar Zimbabwe? Vergeet dan niet om je tijdig te laten vaccineren. In Zimbabwe komen een aantal infectieziekten voor die je vakantie of reis behoorlijk kunnen verpesten.

Zimbabwe aanbevolen en verplichte vaccinaties

Sommige landen stellen bepaalde vaccinaties verplicht. Dat kan bijvoorbeeld gelden voor het gele koorts-vaccin. Meestal worden vaccinaties echter alleen geadviseerd. In het geval van Zimbabwe is het gele koorts-vaccin alleen verplicht als je in de week vóór je aankomst in Zimbabwe in een land bent geweest waar gele koorts heerst. Bovendien moet je, als je Zimbabwe over land binnenkomt, een cholerastempel kunnen tonen. Naast de verplichte vaccinaties worden ook nog een aantal injecties voor Zimbabwe aanbevolen. Wil je weten welke vaccinaties je verder nodig hebt, lees dan verder in onze sectie gezondheidsadvies.

ZELF NAAR Zimbabwe?

Bekijk alle 26 reizen naar Zimbabwe

Thuis gevaccineerd worden

Het is tegenwoordig ook mogelijk om je thuis te laten vaccineren. Een gerenommeerde organisatie die hierin voorziet, is Thuisvaccinatie.nl. Het is ook mogelijk om 's avonds of in weekeinden een afspraak te maken voor een vaccinatie aan huis. Meestal worden deze vaccinaties, en de verdere dienstverlening, vergoed door je zorgverzekering. Wil je meer weten of vaccinaties aan huis, kijk dan op Thuisvaccinatie.nl.

Waarom vaccinaties

De gezondheidszorg in Nederland is van een hoge kwaliteit. Mensen hebben makkelijk en snel toegang tot betaalbare vaccins voor de meeste infectieziekten. Sinds 1957 bestaat het Rijksvaccinatieprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat baby's en kinderen worden ingeënt tegen twaalf infectieziekten die vroeger vaak een dodelijke afloop hadden. Dankzij het Rijksvaccinatieprogramma komen veel infectieziekten in Nederland niet of nauwelijks meer voor. In het buitenland ligt dat helaas vaak anders.

In bepaalde landen komen infectieziekten voor waarvoor je in Nederland als kind niet bent ingeënt. Daarnaast hebben een aantal vaccins uit het Rijksvaccinatieprogramma een beperkte geldigheid; je moet ze herhalen om beschermd te blijven tegen bepaalde infectieziekten. Kortom: er kan je een hoop ellende bespaard blijven als je tijdig voor vertrek de voor jouw reisbestemming benodigde vaccinaties laat zetten.

Meer informatie?

Meer weten over gezondheid en (actuele) gezondheidsrisico's in Zimbabwe? Lees dan verder in onze sectie gezondheidsadvies. Maak je een rondreis door meerdere landen in Afrika? Dan kan het nodig zijn om meerdere vaccinaties te halen dan alleen voor Zimbabwe. Check hier het gezondheidsadvies voor de volgende landen:

Inentingen Botswana
Inentingen Malawi
Inentingen Zambia
Inentingen Zuid- Afrika

Like deze pagina

Reizen Zimbabwe

Specialisten Zimbabwe

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors