Vervoer in Zimbabwe

Vervoer in Zimbabwe

Wat zijn de vervoersmiddelen in Zimbabwe?

De beste manier om in Zimbabwe te reizen is met een eigen auto. Je vermijdt de drukte van taxibusjes en binnenlandse vluchten zijn niet noodzakelijk in een land met de grootte van Zimbabwe. De wegen zijn lang niet altijd goed, maar de uitzichten zijn haast zonder uitzondering spectaculair.

Vliegtuig

Air Zimbabwe heeft een slechte naam, al danken ze hun slechte reputatie vooral aan een verzonnen verhaal van een Amerikaanse journaliste. Desondanks kampt Air Zimbabwe soms met veiligheidsproblemen, al hebben grote ongelukken zich nog nooit voor gedaan. Ze verzorgen binnenlandse vluchten tussen Harare, Buluwayo en Victoria Falls.

ZELF NAAR Zimbabwe?

Bekijk alle 28 reizen naar Zimbabwe

Trein

De trein in Zimbabwe is langzaam en verouderd. Als je geen haast hebt en tussen Harare, Buluwayo, Mutare en Victoria Falls wilt reizen, is de trein een optie. Let wel goed op je spullen en hou rekening met (lange) vertragingen.

Bus

Zimbabwanen doorkruisen hun land in minibusjes, die alle dorpen en steden met elkaar verbinden. De bussen zitten vol en mensen nemen veel bagage mee. Westerse toeristen zijn een bezienswaardigheid in de bussen. Er zijn nogal wat nadelen aan het reizen per minibus: de ritten duren lang door de vele politiecontroles, die de bussen binnenstebuiten keren. Er gebeuren door de slechte wegen en de sportieve rijstijl van de chauffeurs veel ongelukken met de minibusjes.

Boot

Over Lake Kariba voer jarenlang een boot waarmee je in vierentwintig uur van zuid naar noord over het meer kon varen. In januari 2010 voer de boot voor het eerst in jaren zijn eerste vaart, maar het was toen nog onduidelijk of de normale dienstregeling zou worden hervat.

Huurauto

Een eigen auto is de beste manier om door Zimbabwe te reizen, volgens velen zelfs de enige manier. De afstanden in het land zijn vrij groot, onderschat de reistijden dus niet. Benzine kan schaars zijn: vul de tank bij ieder benzinestation dat je tegenkomt en zorg voor jerrycans met extra brandstof. De auto huren kan je beter in Zuid-Afrika, Botswana of Namibië doen. Overweeg een 4x4 voertuig te huren, waarmee je ook over onverharde wegen kunt rijden. Veel wegen in nationale parken of meer afgelegen gebieden van Zimbabwe zijn onverhard.

Reizen Zimbabwe

Specialisten Zimbabwe

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors