Religie & Tradities in Zimbabwe

Religie & Tradities in Zimbabwe

Wat zijn de belangrijkste religies in Zimbabwe?

Veruit de meeste Zimbabwanen zijn christelijk. Geloof is belangrijk in Zimbabwe, zestig procent van de mensen bezoekt regelmatig een geloofsbijeenkomst. Vaak wordt het christendom gemengd met traditionele religies. Spirituele genezers en magie zijn erg belangrijk in Zimbabwe: met enige regelmaat berichten kranten over mensen die het slachtoffer zijn van een vloek of zwarte magie.

Wat zijn belangrijke tradities in Zimbabwe?

De Shona, de grootste bevolkingsgroep van Zimbabwe, hebben een ingewikkeld systeem waarin totems een belangrijke rol spelen. Er zijn ongeveer 25 verschillende totems. Iedere Shona behoort tot één van die totems, die ze aanroepen voor geluk en voorspoed. Aan de hand van de totems zijn de Shona verdeeld in een soort stammen. De 'totem-groep' is erg belangrijk en de Shona zijn zeer loyaal aan hun groep.

ZELF NAAR Zimbabwe?

Bekijk alle 24 reizen naar Zimbabwe

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Zimbabwanen leven al tientallen jaren onder het regime van Robert Mugabe. De dictator heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een tiran. Vrije pers, oppositie en politiek protest zijn vrijwel onmogelijk in Zimbabwe. Kritiek leveren op Mugabe is levensgevaarlijk in Zimbabwe. In 2008 zijn er tienduizenden gemarteld en vermoord omdat zij tegen Mugabe stemden.

Zimbabwanen zijn dus over het algemeen zeer voorzichtig als zij over politiek praten. Ze schamen zich vaak voor de toestand van hun land en zijn getraumatiseerd door het geweld van 2008. Wees dus zeer diplomatiek als je meer te weten wilt komen over de politieke situatie in Zimbabwe en hou rekeningen met de gevoeligheden die over het onderwerp bestaan.

Wees begripvol voor vertragingen, defecten en dergelijke. Zimbabwanen zijn over het algemeen zeer behulpzaam en vindingrijk, maar het land wordt geplaagd door grote tekorten. Dat heeft tot gevolg dat je als reiziger af en toe zal moeten accepteren dat sommige dingen niet zo lopen als vooraf gepland.

Reizen Zimbabwe

Specialisten Zimbabwe

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors