Veiligheid in Zimbabwe

Veiligheid in Zimbabwe

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Zimbabwe?

De armoede in de sloppenwijken van Harare is schrijnend. Hoewel Zimbabwe altijd lage criminaliteitscijfers heeft gehad, dwingt de armoede mensen tot wanhopige acties. Blijf dus weg uit deze buurten, er is een reële kans op beroving.

Boerenbedrijven in Zimbabwe zijn (soms met geweld) overgenomen door supporters van Mugabe en zijn partij Zanu PF. Ga dus nooit zomaar langs bij een boerderij, zonder dat je weet wie de eigenaren zijn en hoe de situatie is.

ZELF NAAR Zimbabwe?

Bekijk alle 29 reizen naar Zimbabwe

Bekijk voor vertrek altijd het reisadvies voor actuele informatie over de veiligheidssituatie in Zimbabwe.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Zimbabwe?

Politieke demonstraties zijn zeldzaam in Zimbabwe, omdat de regering vaak keihard optreedt. Houd je dus verre van dit soort bijeenkomsten. Buitenlanders worden bij dergelijke acties niet ontzien.

De armoede heeft mensen tot de rand van de achtergrond gebracht. Hoewel Zimbabwe nog altijd niet te vergelijken is met Zuid-Afrika qua criminaliteit, stijgt het aantal berovingen en diefstal. Let dus goed op je spullen en loop niet in je eentje op donkere of verlaten plekken.

Pas op met kritiek op de regering: het is strafbaar. Bovendien kun je je gesprekspartner in ernstige verlegenheid brengen. Bedenk je bovendien dat Mugabe nog veel aanhangers heeft. Ga er dus niet zonder meer vanuit dat iemand je mening deelt.
Tijdens de politiecontroles op de wegen hoef je zelden meer te doen dan je paspoort laten zien. Soms kan het gebeuren dat agenten of soldaten een kleine donatie vragen. Hoewel ze dat officieel niet mogen doen is het eenvoudiger om ze een paar dollar, of een blikje cola, te geven.

Wat zijn de alarmnummers in Zimbabwe?

De alarmnummers van brandweer, ambulance en politie zijn respectievelijk: 993, 994 en 995

Reizen Zimbabwe

Specialisten Zimbabwe

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors