Afrika.nl Jouw vakantie naar Afrika begint hier!

Reviews Ghana

8,4
8,5 Algemene ervaring
8,2 Beziens­waardigheden
8,2 Steden of plaatsen
8,7 Locals
7,6 Veilig
9,1 Natuur
8,4 Stranden
8,5 Klimaat
  • Aantal reviews: 22
  • Aantal waarderingen: 11

Always lovely, wonderful and inspiring Ghana (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Jamie Versteden op 06 oktober 2016

Ghana is een land waaraan ik mijn hart ben verloren. Ik ben daar samen met drie vriendinnen geweest om te werken in een ziekenhuis in Nandom. Wij werden direct met open armen ontvangen! Na een tijdje ben ik door een vriend van het ziekenhuis gevraagd of ik een keer met hem op stap wilde en zijn familie wilde leren kennen, dit is het begin geweest van een levenslange vriendschap. Van het drinken van lokaal bier twee keer per week, naar een roadtrip naar Burkina Faso en het gezellig kletsen met zijn familie in het donker onder een geweldige sterrenhemel. Wat een waardevolle momenten. Geloof is erg belangrijk voor de lokale bevolking en de kerkdiensten zijn geweldig!!! De lokale bevolking heeft hun beste kledij aan en er wordt zoveel gezongen en gedanst dat iedere kerkdienst leuk is en inspirerend voor mij als persoon. Veel mensen uit Nandom hadden vaak niets en waren blij met alles wat ze kregen en hadden. Ik werd direct gezien als deel van de familie en zelfs hun laatste maaltijd werd met mij als "nasala" (blanke) en met elkaar gedeeld. Het is een grote familie en wie je ook bent, je bent welkom en wordt geaccepteerd om wie je bent! De gastvrijheid, het altijd tevreden zijn met wat je hebt en nooit klagen over wat je mist en het familiegevoel. Zo welkom voelde ik mij ook in dit land. Als bedankje heb ik voor die vriend van mij die alles voor mij deed een verjaardagsfeest gegeven, hij had dit nog nooit gevierd! We hebben een geit gekocht, deze geslacht en gedeeld met al onze vrienden. Van de huid van de geit had hij een tas gemaakt. Toen ik vertrok gaf hij deze aan me en zei "als je terug gaat naar Nederland, dan wil ik dat je deze tas meeneemt en aan je vader geeft om hem te bedanken dat je naar Ghana mocht komen".

Pluspunten Ghana

  • geweldige cultuur en bevolking

Minpunten Ghana

  • onderontwikkelde delen van het land
Ultieme tip: Verlaat de toeristische plekken, trek het land in en help de lokale bevolking! Verder Hand in Hand van Ineke Bosman als je van verstandelijk gehandicapten houdt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Calm before the storm (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Tom van Staden op 01 oktober 2016

Ghana is een land van verschillende hoeken. Van de mooie natuur tot de prachtige mensen die er wonen. Vooral voor mensen die van de natuur houden, en zijn veelzijdigheid, is dit zeker een aanrader! In het zuiden bevindt zich tropisch regenwoud, maar in het noorden juist steppe! En als je van het zuiden naar het noorden trekt, dan zal je het landschap langzaam zien veranderen van een nat groen gebied tot een droge gele/rode vlakte. Het enige nadeel als je er wilt komen is dat je naar de ambassade van Ghana moet in Den Haag, en dat gaat niet allemaal zo even gesmeerd als wij zelf gewend zijn. Geduld is een schone zaak!

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Tip! Echte natuurliefhebbers zullen hun ogen uitkijken, een prachtig land met enorm veel diversiteit!
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Ghana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Kaapverdië kenner
Sponsors