Klimaat Ghana

Klimaat Ghana

Wat voor klimaat heeft Ghana?

Ghana kent een tropisch klimaat met grofweg twee seizoenen die elkaar twee keer per jaar opvolgen: het natte seizoen van eind maart tot juni en in september en oktober, en het seizoen met droog en zonnig weer daartussendoor.

De seizoenen in Ghana onderscheiden zich dus vooral door de hoeveelheid neerslag die er valt. Dat is typisch voor de tropen, waartoe Ghana behoort. Veel verschil in temperatuur is er doorgaans niet gedurende het jaar.

Het weer in Ghana is het hele jaar warm en benauwd, dat laatste nog meer naarmate de luchtvochtigheid in de natte seizoenen hoger is. De gemiddelde dagtemperatuur schommelt altijd zo rond de dertig graden.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Ghana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Swaziland kenner
Sponsors