Een onbezorgde reis naar Ghana begint zo

Een onbezorgde reis naar Ghana begint zo

Komt jouw vakantie naar Ghana ook dichtbij? Dan ben je vast al bezig met de leukste route uitstippelen, gezellige B&B’s opzoeken of mooie bezienswaardigheden uitkiezen. De wildernis in, dieren spotten of tóch cultuur proeven? 

Wat je ook gaat doen, je reis begint al met een hoop voorpret tijdens je voorbereidingen. Eco-resorts, adembenemende natuurgebieden, de Big Five: je droomt er al bij weg. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek je gelijk wat praktische zaken uit. Zo hoef jij je op reis nergens meer druk om te maken.

ZELF NAAR Ghana?

Bekijk alle 2 reizen naar Ghana

No worries met de BZ reisadviezen

Heerlijk, zo’n zorgeloze vakantie. Net zo heerlijk als al die belangrijke zaken in één keer regelen. Want hoe veilig is Ghana eigenlijk? En heb je een visum nodig? Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) beantwoordt al je vragen over veiligheid, online of heel handig via een app. 

Hoe werkt dat dan precies? Het ministerie van BZ geeft je actuele reisadviezen, tips van de lokale ambassade, helpt je bij noodgevallen en biedt je de mogelijkheid om goed voorbereid op reis te gaan. En het mooie is dat je deze adviezen ook allemaal vindt in de Reis app, waar je na downloaden geen wifi-verbinding voor nodig hebt. Via de website en de Reis app meld je je bovendien gemakkelijk aan bij de informatieservice. Zo word je altijd op de hoogte gehouden mocht de veiligheidssituatie veranderen.

Nog meer genieten tijdens je reis 

Als je dan eenmaal in Ghana aankomt, hoef je alleen nog maar te genieten. Tenminste, als je goed voorbereid bent. Want wist je dat er andere wetten en gebruiken gelden? Je bepaalde plekken beter met een gids of andere begeleider kunt bezoeken? En er in sommige gebieden natuurgeweld voorkomt? 

Door niet alleen je praktische zaken op orde te hebben maar je ook in te lezen over een land, ben je op de hoogte van de verschillen en risico’s. Zo kan je er rustig mee omgaan tijdens je reis. En hoef je écht alleen nog maar achterover te leunen.

Toch iets gebeurd? Zo gefixt!

Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren als je op reis bent. Wat doe je bijvoorbeeld als je eventuele reisgenoot in het ziekenhuis belandt?

Dan open je de Reis app die je voor je reis al hebt gedownload. De app geeft je advies over hoe je moet handelen. Heb je consulaire hulp nodig of vragen? Het contactcenter staat 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. En het nummer vind je in de app. 

Zo zie je maar weer: met een goede voorbereiding heb je ook een vervelende situatie zo weer onder controle. Wel zo fijn als je aan de andere kant van de wereld zit. Je bent er immers naartoe gereisd om te genieten!

Wil jij de Reis app downloaden? Goed idee, dat kan hier!

Vind je reisorganisatie

Reizen Ghana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors