Accommodaties Ghana

Accommodaties Ghana

Wat voor soorten accommodaties zijn er in Ghana?

Ghana is een populaire reisbestemming in Afrika. Accommodatie is er dan ook relatief duur, en lang niet altijd zo comfortabel als je zou willen. Over het algemeen geldt: hoe meer aan de kust, hoe duurder en luxer.

Strandresorts

Langs de gehele zuidkust van Ghana vind je strandresorts in alle soorten en maten: duur, luxe, vervallen, backpacker, het is er allemaal. Reken gemiddeld op zo'n 25 euro per persoon.

ZELF NAAR Ghana?

Bekijk alle 2 reizen naar Ghana

Bij de betere resorts krijg je je eigen chaletje aan het strand. Zorg er in ieder geval voor dat de kamers voorzien zijn van een goed werkende ventilator en dat er muggennetten aanwezig zijn.

Vuistregel bij Ghana's stranden is dat zij mooier worden naarmate je verder van Accra af komt. Hoe verder naar het westen, richting Ivoorkust, hoe idyllischer. Dat geldt ook voor de kwaliteit van de resorts.

Camping

Kamperen is niet zeer gangbaar in Ghana. Al kan het op veel plaatsen uiteraard wel. Vooral langs de kust, in resorts en in wildparken vind je kampeerplekken.

Wild kamperen is doorgaans niet aan te raden. Ghana is een relatief veilig land, maar je bent toch wel erg kwetsbaar in het donker in een tentje.

Bovendien wil je er ook niet aan denken wat voor dieren er allemaal 's nachts en voorbij je tentje komen. Het blijven de tropen immers.

Hotels en safari lodges

Backpacker hostels zijn niet gangbaar in Ghana. Al is er langs de kust en in de grote steden zeker een aantal dat de titel jeugdherberg zou mogen dragen.

Meestal krijg je bij aankomst eerst een kamer met airconditioning aangeboden. Dat is uiteraard heerlijk, maar vaak ook een stuk duurder. Vraag dus ook altijd naar het goedkoper alternatief.

Gouden regel is dat hotels in Accra het duurst zijn, in de overige steden iets goedkoper en erg goedkoop op het platteland, waar veel mensen ook gewoon hun logeerkamer verhuren. Wel zo leuk eigenlijk.

Vind je reisorganisatie

Reizen Ghana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors