Beste reistijd Ghana

Beste reistijd Ghana

Wat is de beste reistijd voor Ghana?

De beste tijd om Ghana te bezoeken zijn de maanden november, februari en maart. Het is dan droog in Ghana. De regenperiodes vallen in september en oktober en van maart tot juni.

De maanden juli en augustus zijn ook een zeer prettige periode als je naar het weer kijkt, maar dan is het wel hoogseizoen. Dit betekent dat het erg druk zal zijn met Amerikaanse en Europeaanse toeristen.

ZELF NAAR Ghana?

Bekijk alle 2 reizen naar Ghana

Wat is de beste reistijd om naar Mole National Park te gaan?

Wil je veel wilde dieren zien, dan kun je het best naar Mole National Park aan het einde van het droogseizoen, dus in januari tot en met maart.

Het struikgewas in Mole is in deze maanden vlak voor het regenseizoen dor. De dieren hebben maar weinig bladeren om zich achter te verschuilen. Ook zijn er in deze periode minder drinkplekken voorhanden en dus zijn de dieren gemakkelijker op te sporen.

Wat is de beste reistijd voor de Rift Vallei?

De beste reistijd voor de Cape Coast is breder: van eind oktober tot en met half maart. Dan is het droog en zonnig in Ghana.

Ook is het lekker strandweer in juli en augustus, maar dan kun je zowel op de stranden als in de indrukwekkende slavenforten over de hoofden lopen.

In de overige maanden is de kans dat je vakantie verregent zeer reëel aanwezig. In het regenseizoen komt het water in Ghana vaak met bakken uit de hemel.

Vind je reisorganisatie

Reizen Ghana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors