Vervoer Ghana

Vervoer Ghana

Wat zijn de vervoersmiddelen in Ghana?

Ghana is een relatief gemakkelijk te bereizen land, en wordt ook wel 'Afrika voor beginners' genoemd. Dit komt niet in de laatste plaats door de brede keus aan vervoersmiddelen, variërend van vliegtuig tot boot, bus en taxi's.

Vliegtuig

Ghana kent maar één luchthaven voor internationale vluchten: Kotaka International Airport in hoofdstad Accra. Wel zijn er meerdere luchthavens voor binnenlandse vluchten, onder meer in Tamale en Kumasi.

ZELF NAAR Ghana?

Bekijk alle 2 reizen naar Ghana

Binnen Ghana verzorgen Citylink en Antrak de meeste vluchten. Naar Kumasi duurt een vlucht ongeveer 45 minuten. Naar Tamale vanuit Accra is dat ongeveer anderhalf uur.

Bus en Ford-busje

Ghana kent veel verschillende busmaatschappijen. De beste is VanefSTC, eigendom van het Amerikaanse Greyhound. De bussen zijn relatief betrouwbaar en op tijd. En ze brengen je redelijk snel van stad tot stad.

Nog sneller zijn de zogenaamde Ford-bussen, genoemd naar hun merk. In deze busjes gaan beduidend minder mensen, en veel stoppen doet hij onderweg niet. Bovendien zijn de Ford-busjes goedkoop. Enige probleem: ze vertrekken pas wanneer ze vol genoeg zijn.

Trein

Tweedehands treinen uit Duitsland brengen je in Ghana van Accra naar Kumasi en Takoradi. De treinen zijn betrouwbaar, niet bijzonder duur en ook niet oncomfortabel. Zeer zeker een optie dus als je op deze trajecten wil reizen. Ford-busjes of taxi's brengen je echter sneller van A naar B.

Gedeelde taxi

Op veel plekken in de groten steden en bij de busstations in de kleinere plaatsen staan altijd wel enkele personenauto's te wachten om je door het land te scheuren.

Je kunt deze auto's met chauffeur, bijna altijd particulier en zonder taxivergunning, charteren voor een reis waarheen je maar wilt. Je kunt ook zo'n service delen met enkele andere reizigers. Lekker goedkoop. Heb je haast, dan kun je ook gewoon in je eentje de volle mep betalen.

Tro-tros en taxi's

Je moet er zin in hebben: met heen veel mensen in een klein busje dat bijna van ellende uit elkaar valt. Maar het is wel spotgoedkoop.

Tro-tros zijn het vervoersmiddel van de doorsnee Ghanees en je moet ze zeker eens geprobeerd hebben. Vaak is het ook de enige optie, zeker als je wat verder het platteland ingaat en er naar veel dorpjes geen ander vervoer mogelijk is.

In de grote steden als Accra en Kumasi doe je er soms beter aan een taxi te nemen. Maar vergis je niet, een taxi is in Accra niet goedkoop en afstanden binnen de stad zijn groot.

Vind je reisorganisatie

Reizen Ghana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tunesië kenner
Sponsors