Paspoort en visum Ghana

Paspoort en visum Ghana

Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Ghana.

Heb ik een visum nodig voor Ghana?

Ja. Om als toerist naar Ghana te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Dit visum moet je voorafgaand aan je reis naar Ghana aanschaffen via de Ghanese ambassade in Den Haag. Een toeristenvisum voor Ghana is drie maanden geldig. De geldigheid van het visum kan tijdens je verblijf in Ghana verlengd worden bij de immigratiedienst in het land. De geldigheid van het visum gaat in op de datum van (de eerste) inreis.

ZELF NAAR Ghana?

Bekijk alle 2 reizen naar Ghana

Visum aanvragen Ghana

Om succesvol een visum voor Ghana aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij de ambassade van Ghana in Den Haag. Zo moet je onder meer een bewijs van je reisarrangement (kopie vluchtschema of uitdraai e-ticket) kunnen overleggen. Je moet je vliegticket dus regelen vóórdat een visum voor Ghana aan kunt vragen. Voor een visum met meerdere inreizen moet je middels een schriftelijke verklaring aangeven waarom je een multiple entry visum nodig hebt. Ook moet je een vluchtschema waarop meerdere inreizen zijn vermeld kunnen tonen. Meer informatie vind je op VisumCentrale.nl.

De aanvraagduur van een visum voor Ghana bedraagt doorgaans ongeveer vier werkdagen. Let op: er zijn momenteel vertragingen bij het verkrijgen van Ghanese visa. Je kunt er voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Ghana

Je paspoort moet minstens zes maanden na de inreisdatum in Ghana geldig zijn. Het paspoort moet twee lege, tegenover elkaar liggende, visumpagina's bevatten. Als je het paspoort naar de Ghanese ambassade in Den Haag stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Vind je reisorganisatie

Reizen Ghana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors