Like ons op Facebook

Rondreis Ghana

Captain Africa

Ghana, een prachtig land vol muziek, dans en natuur. Feest mee met de Ashanti koning. Leer koken met de bevolking en wandel door het oerwoud. Een wervelende rondreis in een kleurrijk land.

bekijk alle reizen van Captain Africa Best geboekte reizen

Sawadee

Spot olifanten, leeuwen en luipaarden in het Mole Nationaal Park, balanceer over een hoge hangburg in het Kakum Nationaal Park of dans samen met de locals tijdens het kleurrijke Akwasidae festival. De reisspecialisten van Sawadee laten je Ghana graag zien tijdens een onvergetelijke rondreis vol natuur, cultuur én dans!

Like deze pagina

Reviews Ghana

Ghana, zo groen ! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door solange decroix op 19 december 2017

Er zijn enkele mooie parken die je zeker kan bezoeken. Alles is goed georganiseerd.
Vele steden zijn heel druk. Maar een stad zoals Kumasi / Accra moet je 'ondergaan' en voelen.
Het transport is goed georganiseerd,maar als je reist zoals de locals,vraagt het wel tijd. Maar je geraakt altijd op je plaats.

8,8
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Ghana

 • De zee
 • Natuur
 • Parken
 • Cultuur
 • vriendelijkheid

Minpunten Ghana

 • Het gebruik van plastic materialen en het zomaar overal weggooien.
Ultieme tip: Lake Bosomtwe zeker bezoeken en te voet verkennen. Maak een wandeling rond het meer,ontdek de dorpen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Family first (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Lisanne Schäfer op 14 december 2017

De Ghanees is onwijs vriendelijk. Familie staat bovenaan. Iedereen helpt elkaar, er wordt goed samengewerkt. Ik denk dat wij als Nederlander hier nog wat van kunnen leren.
Het reizen met de trotro is een hele ervaring, dit moet je zeker doen. Let er wel op dat de trotro pas vertrekt zodra hij vol zit. Meestal gaat dit vlot, maar dit zou zo maar een uur kunnen duren. Alle tijd toch? De Ghanees heeft dat in ieder geval wel. Vooral de kleinere dorpjes maken het land mooi. Zelf heb ik een hele tijd in Ada Foah gezeten. Dat ligt bij de uitmonding van de Volta Rivier. In het westen heb je naast cape coast nog andere mooie plekken om te bezichtigen, zoals het dorp op palen. In Mole national park moet je zeker ook zijn geweest, bekijk wel eerst of het het seizoen is dat de olifanten rond trekken. De hoofdstad is heel massaal en enorm druk. Vaak sta je in de file. Winkelcentrums en appartementencomplexen worden daar uit de grond gestampt. Je zult grote contrasten meemaken. Dit was niet mijn favoriete plek. Overigens heb je wel een onwijs gaaf uitzicht bij het restaurant 'Skybar 25'. Zelfs voor Europese begrippen is het eten en drinken duur. Maar dit was een ervaring. Geniet en laat je verrassen door het beautiful Ghana.

Pluspunten Ghana

 • Aardige locals
 • Eten is niet duur

Minpunten Ghana

 • Het reizen kost veel tijd.
Ultieme tip: In de dorpen kun je heerlijk van de straat eten voor maar een paar cent.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het is er echt! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Tante Hanne op 16 november 2017

Ik ging naar Ghana om er vrijwilligerswerk te doen! Ik kan niet echt zeggen dat Ghana een mooi land is. Het heeft mooie natuur, en wild life park, een leuke kust, ... maar daar was ik er niet voor!
Wij gingen in Ghana helpen in een weeshuis, waar kinderen van 0 tot 18 verbleven. Dat was het echte Ghana: kinderen die eigenlijk bitterweinig hebben en toch nog dolgelukkig zijn! We hielpen er een school heropbouwen, we doneerden kleren aan verschillende weeshuizen... We draagden iets bij!

Pluspunten Ghana

 • cape coast

Minpunten Ghana

 • geen mooie natuur
Ultieme tip: Ga er niet naartoe voor sightseeing, ga erheen en help de mensen!
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

5 maanden Ghana (bezocht in februari 2012)

Review geschreven door Jessy Stout op 14 november 2017

Het is zeker een aanrader om het Mole-park te bezoeken in het noorden van Ghana. Je gaat onder begeleiding van een gids op pad om olifanten en andere dieren te spotten. De natuur is nog echt ongerept wat het een bijzonder mooie ervaring maakt.

Pluspunten Ghana

 • Geen massatoerisme
 • ongerepte natuur

Minpunten Ghana

 • slecht bereikbaar
Ultieme tip: Mole park Big Milly's in het zuiden Wechiau; nijlpaarden spotten
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The beauty of Ghana. (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Brenda Hansen op 05 november 2017

In de zomer van 2016 heb ik drie maanden mogen genieten van de cultuur en veelzijdigheid van het mooie Ghana. De vele stranden, palmbomen, oudheden, het regenwoud, de markten, het verschil tussen arm en rijk, de dansfeestjes, de gezellige muziek, de cultuur etc. Een geweldige ervaring en voldoening om daarbij ook nog 2 maanden als verpleegkundige in het Ada east district Hospital te mogen werken en ons steentje bij te mogen dragen aan het verbeteren van de gezondheidszorg. Er is zichtbaar veel armoede op heel veel plekken, maar de manier hoe de mensen daar mee omgaan en hun manier om hun leven toch zo optimaal mogelijk te maken, is inspirerend. Een blij mens die mag zeggen dat ze in oktober 2018 weer terug mag naar dit bijzondere land.

Pluspunten Ghana

 • zon
 • zee
 • strand
 • palmbomen
 • cultuur
 • veelzijdigheid

Minpunten Ghana

 • stroomuitval
 • geen warm water
Ultieme tip: Kokrobite is een bijzondere, gezellige badplaats waar veel culturen samenkomen en je kan surfen, naar optredens kan kijken, een drankje kan doen, zwemmen etc.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Een land om verliefd op te worden! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Irma Legerstee op 07 augustus 2017

Een land die erg ver van de westerse cultuur ligt maar wat een prachtig land. Prachtige natuur, vriendelijke behulpzame mensen. Wij waren voor vrijwilligerswerk in Adawso en zo leer je echt de cultuur kennen. Ik zou dit land iedereen aanraden als je ook vrijwilligerswerk doet, dan leer je de cultuur echt kennen.

Pluspunten Ghana

 • vriendelijkIk
Ultieme tip: Bootifalls bij koforidua, weinig toeristen maar echt prachtig!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend Ghana (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Tom van Staden op 06 juni 2017

Van de bijzondere en mooie mensen die er wonen tot de ongerepte natuur, Ghana heeft het allemaal! De echte liefhebber voor natuur en cultuur is in dit land op het juiste adres. In het zuiden aan de kust tref je het tropisch regenwoud en in het noorden juist erg droog landschap

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Ghana

 • betaalbaar
 • natuur
 • zonnig

Minpunten Ghana

 • eten eenzijdig
Ultieme tip: Kom bij na je mooie avonturen in het Beyin beachresort
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Genieten in het prachtige Ghana (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Kelly Reitsma op 06 juni 2017

Ik ging vrijwilligerswerk doen in Ghana. Daarnaast ging ik ook allemaal activiteiten doen zoals naar het national park, daar op loop safari en een jeepsafari. Ook ging ik een kanotocht doen door de prachtige natuur. En ik ging naar een national park waar je over touwbruggen kon lopen die 70 meter boven de grond hingen, jd liep echt door de grote bossen van Ghana. Daarnaast ben ik naar Fort Elmina geweest dat is echt een aanrader. We sliepen in verschillende huisjes en ook bij de mensen in compounds. Wat een aanrader is, is Big Milly's Backyard dit ligt aan het strand in het zuiden. Het is een prachtig strand en je kunt hier heerlijk genieten. De hoofdstad Accra ligt in het zuiden hier zijn ook veel dingen te doen. Je kunt een binnenlandse vlucht nemen naar het noorden of met de bus zoals ik deed. Dit is wel vermoeiend en een 13 uur lange reis. De ghaneze mensen zijn onwijs aardig en hebben veel begrip en respect. Het is netjes als je respect terug hebt. In het zuiden kunnen de Ghaneze wat dichterbij komen in je persoonlijke ruimte, hier snappen ze namelijk niet wat dit is. Voor de rest was Ghana onwijs mooi! Veel gedaan en hele lieve mensen. Het eten was goed te doen, het locale eten is wel erg heet. Het fruit was heerlijk en het was allemaal erg goedkoop.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Ghana

 • aardige locals
 • leuke activiteiten
 • veel te doen
 • heerlijk fruit
 • fort Elmina
 • mooie stranden
 • touwbruggen
 • national park

Minpunten Ghana

 • slechte wegen
 • bus of taxi stuk
 • slechte airco
Ultieme tip: Fort Elmina is een echte aanrader, omdat er veel verteld wordt over de geschiedenid van Ghana. Nederlanders hadden hier ook mee te maken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

2 weken volop genieten in Ghana (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Kelly Reitsma op 06 juni 2017

Ghana was geweldig. Een prachtig land met een mooie natuur en onwijs lieve mensen. Ik ging vrijwilligerswerk doen en daarnaast ook nog verschillende activiteiten doen zoals naar een national park, over een brug lopen van 70 meter hoog, een safari tocht en een kanotocht. Ook het slavenfort El Mina is een aanrader, omdat de Nederlanders daar veel mee te maken hadden.

De mensen zijn erg lief, vooral in het noorden van Ghana. In het zuiden ligt de hoofdstad Accra, daar vinden mensen het moeilijk om afstand te houden van jouw persoonlijke ruimte, vooral aan het strand. De stranden zijn erg mooi en er is veel te doen. Het fruit is echt heerlijk en het eten is ook goed te doen.

Je kunt een binnenlandse vlucht nemen naar het noorden, maar je kunt ook met de bus of taxi. Dit is wel vermoeiend en de airco's doen het meestal niet.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Ghana

 • aardige locals
 • leuke activiteiten
 • goedkoop
 • mooie stranden
 • national parks
 • fort Elmina

Minpunten Ghana

 • slechte wegen
 • slecht vervoer
 • bus en taxi kan stuk zijn
 • local food is heet
Ultieme tip: Big Milly's Backyard is echt een aanrader. Het ligt in het zuiden van Ghana, aan het strand. Het is er onwijs mooi en de mensen zijn heel aardig.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een mooie rondreis door een prachtig land (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Paul Vancraeynest op 15 mei 2017

Ik heb met mijn vrienden een prachtige reis gemaakt. Ghana is een zeer boeiend land. We waren in Cape Coast, Axim, Kumasi, Mole, Bolgatanga, Boabeng. In Kumasi zagen we het Ashanti Festival met de koning der Ashantis. Een fascinerend spektakel.

Pluspunten Ghana

 • Een mooie natuur
 • Veel variatie
 • aangename mensen
 • een rijke cultuur

Minpunten Ghana

 • Je kan beter een auto met chauffeur huren
 • het openbaar vervoer is nogal traag
Ultieme tip: Ga naar Boabeng monkey Sanctuary en bezoek zeker ook het noorden van het land.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Afrika.nl kenner
Reis van de maand
Namibië & Botswana familiereis - va € 2564
Namibië & Botswana familiereis

23-daagse avontuurlijke rondreis

 • In een stoere 4×4 met tenten op het dak reis je langs alle highlights
 • Beklim de rode zandduinen in de Namib woestijn en spot de Big-5 bij Etosha
Bekijk reis
Sponsors