Reviews Ghana

Dorpje noord Ghana (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door alda dirks op 28 november 2019

Mijn dochter en ik zijn voor 5 weken naar Ghana geweest om het kindertehuis te bezoeken waar mijn dochter al enkele keren geweest is om daar te helpen. We hebben een tocht gemaakt naar de nijlpaarden in Wechiau. Het was moeilijk daar te komen, eerst een lange tocht met de bus, iedereen raden ons af om nog verder te gaan want het was een lange slechte weg. Maar ja wij zijn nederlanders en hebben een eigen wil dus ze moesten toch een taxi voor ons regelen, het was een erg stoffige zandweg, de taxi ging een aantal keren kapot maar de chauffeur kreeg hem toch weer aan de praat. Daarna toch maar een overnachting onderweg genomen want het was al 23.00 dus te laat om verder te gaan, 's morgens wat boodschappen gedaan ( o.a. heel veel zakjes water) want daar is helemaal niets te koop en toen werden we met de motorking opgehaald en ook deze tocht was verre van comfortabel. We hadden een overnachting willen doen in een boomhut bij de rivier maar helaas, ze waren deze aan het repareren. We hebben een excursie gedaan in een lokaal dorpje waar nog een paar bewoners Lobi lippen hebben (houten pluggen door een gat in de bovenlip) dit was een traditie daar maar de jongeren willen dat niet meer. Ook hebben we een hele mooie tocht over de rivier gemaakt en heel veel nijlpaarden met hun jonkies gezien. Al met al een hele ervaring, reizen in Ghana kost veel tijd, om 1 ding te zien moet je er 3 dagen voor uittrekken. We hebben een mooie tijd daar gehad met het gastgezin waar we logeerden in Wulugu en met de kinderen van het kindertehuis in Nabari

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Ghana

 • De lokale bevolking

Minpunten Ghana

 • Lang wachten op trotro of bus
Ultieme tip: De lokale bevolking bezoeken, het zuiden is mooi maar al een beetje aan het verwesteren, het noorden is nog authentiek
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vrijwilligerswerk (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Esmee Remie op 24 november 2019

Ghana is een prachtig land met vooral prachtige mensen. Zo vriendelijk en iedereen heet je welkom in het land. Ze willen je overal bij helpen. In deze periode is het land ook mooi groen. De natuurparken zijn dan ook zeker een aanrader. Het rondreizen in een bus is soms wat lastiger vanwege de slechte conditie van de wegen. Geduld is dus wel nodig. For Elmina is zeker een aanrader om te bezoeken. Een heel bijzondere plek met veel geschiedenis.
Ga zeker naar Ghana.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Ghana

 • aardige locals
 • betaalbaar
 • mooie natuurparken
Ultieme tip: Sky plus hotel in Ho is een aanrader.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ghana, Afrika voor beginners. (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Hellen Okx op 24 november 2019

Ho, Ghana.

Ik was als worldteacher van Edukans naar Ho Ghana. Ik heb met veel plezier gewerkt op een primary and Junior highschool. We verbleven in een prima hotel, het Sky hotel. Het dagelijks leven bestond uit werk, naar de markt en verblijf in het hotel. De markt was echt geweldig, prachtige stoffen, bijzondere kramen en ik kon mooie plaatjes schieten van een kleurrijk geheel. Het hotel was erg fijn na een werkdag. We hebben echt tussen de bevolking geleefd. Vriendelijke, nette mensen die graag willen dat je verblijf goed is. Tijdens de weekenden zijn we naar de beroemde watervallen geweest en naar fort Elmina. Het slavenfort is zeker de moeite waard. Prachtige omgeving en verhalen om bij stil te staan.
De wegen in Ghana zijn slecht en de manieren in het verkeer zijn bijzonder. Het is een heel groot contrast met Nederland. Ik zou er een boek over kunnen schrijven.
Het was mijn eerste verblijf in Afrika en Ghana is een prima start. Het staat goed bekend als Afrika voor beginners.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Ghana, zo groen ! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door solange decroix op 19 december 2017

Er zijn enkele mooie parken die je zeker kan bezoeken. Alles is goed georganiseerd.
Vele steden zijn heel druk. Maar een stad zoals Kumasi / Accra moet je 'ondergaan' en voelen.
Het transport is goed georganiseerd,maar als je reist zoals de locals,vraagt het wel tijd. Maar je geraakt altijd op je plaats.

8,8
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Ghana

 • De zee
 • Natuur
 • Parken
 • Cultuur
 • vriendelijkheid

Minpunten Ghana

 • Het gebruik van plastic materialen en het zomaar overal weggooien.
Ultieme tip: Lake Bosomtwe zeker bezoeken en te voet verkennen. Maak een wandeling rond het meer,ontdek de dorpen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Family first (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Lisanne Schäfer op 14 december 2017

De Ghanees is onwijs vriendelijk. Familie staat bovenaan. Iedereen helpt elkaar, er wordt goed samengewerkt. Ik denk dat wij als Nederlander hier nog wat van kunnen leren.
Het reizen met de trotro is een hele ervaring, dit moet je zeker doen. Let er wel op dat de trotro pas vertrekt zodra hij vol zit. Meestal gaat dit vlot, maar dit zou zo maar een uur kunnen duren. Alle tijd toch? De Ghanees heeft dat in ieder geval wel. Vooral de kleinere dorpjes maken het land mooi. Zelf heb ik een hele tijd in Ada Foah gezeten. Dat ligt bij de uitmonding van de Volta Rivier. In het westen heb je naast cape coast nog andere mooie plekken om te bezichtigen, zoals het dorp op palen. In Mole national park moet je zeker ook zijn geweest, bekijk wel eerst of het het seizoen is dat de olifanten rond trekken. De hoofdstad is heel massaal en enorm druk. Vaak sta je in de file. Winkelcentrums en appartementencomplexen worden daar uit de grond gestampt. Je zult grote contrasten meemaken. Dit was niet mijn favoriete plek. Overigens heb je wel een onwijs gaaf uitzicht bij het restaurant 'Skybar 25'. Zelfs voor Europese begrippen is het eten en drinken duur. Maar dit was een ervaring. Geniet en laat je verrassen door het beautiful Ghana.

Pluspunten Ghana

 • Aardige locals
 • Eten is niet duur

Minpunten Ghana

 • Het reizen kost veel tijd.
Ultieme tip: In de dorpen kun je heerlijk van de straat eten voor maar een paar cent.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het is er echt! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Tante Hanne op 16 november 2017

Ik ging naar Ghana om er vrijwilligerswerk te doen! Ik kan niet echt zeggen dat Ghana een mooi land is. Het heeft mooie natuur, en wild life park, een leuke kust, ... maar daar was ik er niet voor!
Wij gingen in Ghana helpen in een weeshuis, waar kinderen van 0 tot 18 verbleven. Dat was het echte Ghana: kinderen die eigenlijk bitterweinig hebben en toch nog dolgelukkig zijn! We hielpen er een school heropbouwen, we doneerden kleren aan verschillende weeshuizen... We draagden iets bij!

Pluspunten Ghana

 • cape coast

Minpunten Ghana

 • geen mooie natuur
Ultieme tip: Ga er niet naartoe voor sightseeing, ga erheen en help de mensen!
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

5 maanden Ghana (bezocht in februari 2012)

Review geschreven door Jessy Stout op 14 november 2017

Het is zeker een aanrader om het Mole-park te bezoeken in het noorden van Ghana. Je gaat onder begeleiding van een gids op pad om olifanten en andere dieren te spotten. De natuur is nog echt ongerept wat het een bijzonder mooie ervaring maakt.

Pluspunten Ghana

 • Geen massatoerisme
 • ongerepte natuur

Minpunten Ghana

 • slecht bereikbaar
Ultieme tip: Mole park Big Milly's in het zuiden Wechiau; nijlpaarden spotten
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The beauty of Ghana. (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Brenda Hansen op 05 november 2017

In de zomer van 2016 heb ik drie maanden mogen genieten van de cultuur en veelzijdigheid van het mooie Ghana. De vele stranden, palmbomen, oudheden, het regenwoud, de markten, het verschil tussen arm en rijk, de dansfeestjes, de gezellige muziek, de cultuur etc. Een geweldige ervaring en voldoening om daarbij ook nog 2 maanden als verpleegkundige in het Ada east district Hospital te mogen werken en ons steentje bij te mogen dragen aan het verbeteren van de gezondheidszorg. Er is zichtbaar veel armoede op heel veel plekken, maar de manier hoe de mensen daar mee omgaan en hun manier om hun leven toch zo optimaal mogelijk te maken, is inspirerend. Een blij mens die mag zeggen dat ze in oktober 2018 weer terug mag naar dit bijzondere land.

Pluspunten Ghana

 • zon
 • zee
 • strand
 • palmbomen
 • cultuur
 • veelzijdigheid

Minpunten Ghana

 • stroomuitval
 • geen warm water
Ultieme tip: Kokrobite is een bijzondere, gezellige badplaats waar veel culturen samenkomen en je kan surfen, naar optredens kan kijken, een drankje kan doen, zwemmen etc.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Een land om verliefd op te worden! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Irma Legerstee op 07 augustus 2017

Een land die erg ver van de westerse cultuur ligt maar wat een prachtig land. Prachtige natuur, vriendelijke behulpzame mensen. Wij waren voor vrijwilligerswerk in Adawso en zo leer je echt de cultuur kennen. Ik zou dit land iedereen aanraden als je ook vrijwilligerswerk doet, dan leer je de cultuur echt kennen.

Pluspunten Ghana

 • vriendelijkIk
Ultieme tip: Bootifalls bij koforidua, weinig toeristen maar echt prachtig!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend Ghana (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Tom van Staden op 06 juni 2017

Van de bijzondere en mooie mensen die er wonen tot de ongerepte natuur, Ghana heeft het allemaal! De echte liefhebber voor natuur en cultuur is in dit land op het juiste adres. In het zuiden aan de kust tref je het tropisch regenwoud en in het noorden juist erg droog landschap

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Ghana

 • betaalbaar
 • natuur
 • zonnig

Minpunten Ghana

 • eten eenzijdig
Ultieme tip: Kom bij na je mooie avonturen in het Beyin beachresort
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Afrika.nl kenner
Reis van de maand
Safari Discover Kenia - va € 4409
Safari Discover Kenia

11-daagse privé rondreis

 • Ontdek de Big Five en de uitgestrekte savannes in de Masai Mara
 • Bezoek het schitterende Amboseli National Park
Bekijk reis
Sponsors