Reviews Ghana

Reviews Ghana

8,4
8,5 Algemene ervaring
8,2 Beziens­waardigheden
8,2 Steden of plaatsen
8,7 Locals
7,6 Veilig
9,1 Natuur
8,4 Stranden
8,5 Klimaat
 • Aantal reviews: 22
 • Aantal waarderingen: 11

Dorpje noord Ghana (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door alda dirks op 28 november 2019

Mijn dochter en ik zijn voor 5 weken naar Ghana geweest om het kindertehuis te bezoeken waar mijn dochter al enkele keren geweest is om daar te helpen. We hebben een tocht gemaakt naar de nijlpaarden in Wechiau. Het was moeilijk daar te komen, eerst een lange tocht met de bus, iedereen raden ons af om nog verder te gaan want het was een lange slechte weg. Maar ja wij zijn nederlanders en hebben een eigen wil dus ze moesten toch een taxi voor ons regelen, het was een erg stoffige zandweg, de taxi ging een aantal keren kapot maar de chauffeur kreeg hem toch weer aan de praat. Daarna toch maar een overnachting onderweg genomen want het was al 23.00 dus te laat om verder te gaan, 's morgens wat boodschappen gedaan ( o.a. heel veel zakjes water) want daar is helemaal niets te koop en toen werden we met de motorking opgehaald en ook deze tocht was verre van comfortabel. We hadden een overnachting willen doen in een boomhut bij de rivier maar helaas, ze waren deze aan het repareren. We hebben een excursie gedaan in een lokaal dorpje waar nog een paar bewoners Lobi lippen hebben (houten pluggen door een gat in de bovenlip) dit was een traditie daar maar de jongeren willen dat niet meer. Ook hebben we een hele mooie tocht over de rivier gemaakt en heel veel nijlpaarden met hun jonkies gezien. Al met al een hele ervaring, reizen in Ghana kost veel tijd, om 1 ding te zien moet je er 3 dagen voor uittrekken. We hebben een mooie tijd daar gehad met het gastgezin waar we logeerden in Wulugu en met de kinderen van het kindertehuis in Nabari

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Ghana

 • De lokale bevolking

Minpunten Ghana

 • Lang wachten op trotro of bus
Ultieme tip: De lokale bevolking bezoeken, het zuiden is mooi maar al een beetje aan het verwesteren, het noorden is nog authentiek
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vrijwilligerswerk (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Esmee Remie op 24 november 2019

Ghana is een prachtig land met vooral prachtige mensen. Zo vriendelijk en iedereen heet je welkom in het land. Ze willen je overal bij helpen. In deze periode is het land ook mooi groen. De natuurparken zijn dan ook zeker een aanrader. Het rondreizen in een bus is soms wat lastiger vanwege de slechte conditie van de wegen. Geduld is dus wel nodig. For Elmina is zeker een aanrader om te bezoeken. Een heel bijzondere plek met veel geschiedenis.
Ga zeker naar Ghana.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Ghana

 • aardige locals
 • betaalbaar
 • mooie natuurparken
Ultieme tip: Sky plus hotel in Ho is een aanrader.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ghana, Afrika voor beginners. (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Hellen Okx op 24 november 2019

Ho, Ghana.

Ik was als worldteacher van Edukans naar Ho Ghana. Ik heb met veel plezier gewerkt op een primary and Junior highschool. We verbleven in een prima hotel, het Sky hotel. Het dagelijks leven bestond uit werk, naar de markt en verblijf in het hotel. De markt was echt geweldig, prachtige stoffen, bijzondere kramen en ik kon mooie plaatjes schieten van een kleurrijk geheel. Het hotel was erg fijn na een werkdag. We hebben echt tussen de bevolking geleefd. Vriendelijke, nette mensen die graag willen dat je verblijf goed is. Tijdens de weekenden zijn we naar de beroemde watervallen geweest en naar fort Elmina. Het slavenfort is zeker de moeite waard. Prachtige omgeving en verhalen om bij stil te staan.
De wegen in Ghana zijn slecht en de manieren in het verkeer zijn bijzonder. Het is een heel groot contrast met Nederland. Ik zou er een boek over kunnen schrijven.
Het was mijn eerste verblijf in Afrika en Ghana is een prima start. Het staat goed bekend als Afrika voor beginners.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Ghana, zo groen ! (bezocht in november 2017)

Review geschreven door solange decroix op 19 december 2017

Er zijn enkele mooie parken die je zeker kan bezoeken. Alles is goed georganiseerd.
Vele steden zijn heel druk. Maar een stad zoals Kumasi / Accra moet je 'ondergaan' en voelen.
Het transport is goed georganiseerd,maar als je reist zoals de locals,vraagt het wel tijd. Maar je geraakt altijd op je plaats.

8,8
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Ghana

 • De zee
 • Natuur
 • Parken
 • Cultuur
 • vriendelijkheid

Minpunten Ghana

 • Het gebruik van plastic materialen en het zomaar overal weggooien.
Ultieme tip: Lake Bosomtwe zeker bezoeken en te voet verkennen. Maak een wandeling rond het meer,ontdek de dorpen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Family first (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Lisanne Schäfer op 14 december 2017

De Ghanees is onwijs vriendelijk. Familie staat bovenaan. Iedereen helpt elkaar, er wordt goed samengewerkt. Ik denk dat wij als Nederlander hier nog wat van kunnen leren.
Het reizen met de trotro is een hele ervaring, dit moet je zeker doen. Let er wel op dat de trotro pas vertrekt zodra hij vol zit. Meestal gaat dit vlot, maar dit zou zo maar een uur kunnen duren. Alle tijd toch? De Ghanees heeft dat in ieder geval wel. Vooral de kleinere dorpjes maken het land mooi. Zelf heb ik een hele tijd in Ada Foah gezeten. Dat ligt bij de uitmonding van de Volta Rivier. In het westen heb je naast cape coast nog andere mooie plekken om te bezichtigen, zoals het dorp op palen. In Mole national park moet je zeker ook zijn geweest, bekijk wel eerst of het het seizoen is dat de olifanten rond trekken. De hoofdstad is heel massaal en enorm druk. Vaak sta je in de file. Winkelcentrums en appartementencomplexen worden daar uit de grond gestampt. Je zult grote contrasten meemaken. Dit was niet mijn favoriete plek. Overigens heb je wel een onwijs gaaf uitzicht bij het restaurant 'Skybar 25'. Zelfs voor Europese begrippen is het eten en drinken duur. Maar dit was een ervaring. Geniet en laat je verrassen door het beautiful Ghana.

Pluspunten Ghana

 • Aardige locals
 • Eten is niet duur

Minpunten Ghana

 • Het reizen kost veel tijd.
Ultieme tip: In de dorpen kun je heerlijk van de straat eten voor maar een paar cent.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het is er echt! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Tante Hanne op 16 november 2017

Ik ging naar Ghana om er vrijwilligerswerk te doen! Ik kan niet echt zeggen dat Ghana een mooi land is. Het heeft mooie natuur, en wild life park, een leuke kust, ... maar daar was ik er niet voor!
Wij gingen in Ghana helpen in een weeshuis, waar kinderen van 0 tot 18 verbleven. Dat was het echte Ghana: kinderen die eigenlijk bitterweinig hebben en toch nog dolgelukkig zijn! We hielpen er een school heropbouwen, we doneerden kleren aan verschillende weeshuizen... We draagden iets bij!

Pluspunten Ghana

 • cape coast

Minpunten Ghana

 • geen mooie natuur
Ultieme tip: Ga er niet naartoe voor sightseeing, ga erheen en help de mensen!
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

5 maanden Ghana (bezocht in februari 2012)

Review geschreven door Jessy Stout op 14 november 2017

Het is zeker een aanrader om het Mole-park te bezoeken in het noorden van Ghana. Je gaat onder begeleiding van een gids op pad om olifanten en andere dieren te spotten. De natuur is nog echt ongerept wat het een bijzonder mooie ervaring maakt.

Pluspunten Ghana

 • Geen massatoerisme
 • ongerepte natuur

Minpunten Ghana

 • slecht bereikbaar
Ultieme tip: Mole park Big Milly's in het zuiden Wechiau; nijlpaarden spotten
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The beauty of Ghana. (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Brenda Hansen op 05 november 2017

In de zomer van 2016 heb ik drie maanden mogen genieten van de cultuur en veelzijdigheid van het mooie Ghana. De vele stranden, palmbomen, oudheden, het regenwoud, de markten, het verschil tussen arm en rijk, de dansfeestjes, de gezellige muziek, de cultuur etc. Een geweldige ervaring en voldoening om daarbij ook nog 2 maanden als verpleegkundige in het Ada east district Hospital te mogen werken en ons steentje bij te mogen dragen aan het verbeteren van de gezondheidszorg. Er is zichtbaar veel armoede op heel veel plekken, maar de manier hoe de mensen daar mee omgaan en hun manier om hun leven toch zo optimaal mogelijk te maken, is inspirerend. Een blij mens die mag zeggen dat ze in oktober 2018 weer terug mag naar dit bijzondere land.

Pluspunten Ghana

 • zon
 • zee
 • strand
 • palmbomen
 • cultuur
 • veelzijdigheid

Minpunten Ghana

 • stroomuitval
 • geen warm water
Ultieme tip: Kokrobite is een bijzondere, gezellige badplaats waar veel culturen samenkomen en je kan surfen, naar optredens kan kijken, een drankje kan doen, zwemmen etc.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Een land om verliefd op te worden! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Irma Legerstee op 07 augustus 2017

Een land die erg ver van de westerse cultuur ligt maar wat een prachtig land. Prachtige natuur, vriendelijke behulpzame mensen. Wij waren voor vrijwilligerswerk in Adawso en zo leer je echt de cultuur kennen. Ik zou dit land iedereen aanraden als je ook vrijwilligerswerk doet, dan leer je de cultuur echt kennen.

Pluspunten Ghana

 • vriendelijkIk
Ultieme tip: Bootifalls bij koforidua, weinig toeristen maar echt prachtig!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend Ghana (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Tom van Staden op 06 juni 2017

Van de bijzondere en mooie mensen die er wonen tot de ongerepte natuur, Ghana heeft het allemaal! De echte liefhebber voor natuur en cultuur is in dit land op het juiste adres. In het zuiden aan de kust tref je het tropisch regenwoud en in het noorden juist erg droog landschap

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Ghana

 • betaalbaar
 • natuur
 • zonnig

Minpunten Ghana

 • eten eenzijdig
Ultieme tip: Kom bij na je mooie avonturen in het Beyin beachresort
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Genieten in het prachtige Ghana (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Kelly Reitsma op 06 juni 2017

Ik ging vrijwilligerswerk doen in Ghana. Daarnaast ging ik ook allemaal activiteiten doen zoals naar het national park, daar op loop safari en een jeepsafari. Ook ging ik een kanotocht doen door de prachtige natuur. En ik ging naar een national park waar je over touwbruggen kon lopen die 70 meter boven de grond hingen, jd liep echt door de grote bossen van Ghana. Daarnaast ben ik naar Fort Elmina geweest dat is echt een aanrader. We sliepen in verschillende huisjes en ook bij de mensen in compounds. Wat een aanrader is, is Big Milly's Backyard dit ligt aan het strand in het zuiden. Het is een prachtig strand en je kunt hier heerlijk genieten. De hoofdstad Accra ligt in het zuiden hier zijn ook veel dingen te doen. Je kunt een binnenlandse vlucht nemen naar het noorden of met de bus zoals ik deed. Dit is wel vermoeiend en een 13 uur lange reis. De ghaneze mensen zijn onwijs aardig en hebben veel begrip en respect. Het is netjes als je respect terug hebt. In het zuiden kunnen de Ghaneze wat dichterbij komen in je persoonlijke ruimte, hier snappen ze namelijk niet wat dit is. Voor de rest was Ghana onwijs mooi! Veel gedaan en hele lieve mensen. Het eten was goed te doen, het locale eten is wel erg heet. Het fruit was heerlijk en het was allemaal erg goedkoop.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Ghana

 • aardige locals
 • leuke activiteiten
 • veel te doen
 • heerlijk fruit
 • fort Elmina
 • mooie stranden
 • touwbruggen
 • national park

Minpunten Ghana

 • slechte wegen
 • bus of taxi stuk
 • slechte airco
Ultieme tip: Fort Elmina is een echte aanrader, omdat er veel verteld wordt over de geschiedenid van Ghana. Nederlanders hadden hier ook mee te maken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

2 weken volop genieten in Ghana (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Kelly Reitsma op 06 juni 2017

Ghana was geweldig. Een prachtig land met een mooie natuur en onwijs lieve mensen. Ik ging vrijwilligerswerk doen en daarnaast ook nog verschillende activiteiten doen zoals naar een national park, over een brug lopen van 70 meter hoog, een safari tocht en een kanotocht. Ook het slavenfort El Mina is een aanrader, omdat de Nederlanders daar veel mee te maken hadden.

De mensen zijn erg lief, vooral in het noorden van Ghana. In het zuiden ligt de hoofdstad Accra, daar vinden mensen het moeilijk om afstand te houden van jouw persoonlijke ruimte, vooral aan het strand. De stranden zijn erg mooi en er is veel te doen. Het fruit is echt heerlijk en het eten is ook goed te doen.

Je kunt een binnenlandse vlucht nemen naar het noorden, maar je kunt ook met de bus of taxi. Dit is wel vermoeiend en de airco's doen het meestal niet.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Ghana

 • aardige locals
 • leuke activiteiten
 • goedkoop
 • mooie stranden
 • national parks
 • fort Elmina

Minpunten Ghana

 • slechte wegen
 • slecht vervoer
 • bus en taxi kan stuk zijn
 • local food is heet
Ultieme tip: Big Milly's Backyard is echt een aanrader. Het ligt in het zuiden van Ghana, aan het strand. Het is er onwijs mooi en de mensen zijn heel aardig.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een mooie rondreis door een prachtig land (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Paul Vancraeynest op 15 mei 2017

Ik heb met mijn vrienden een prachtige reis gemaakt. Ghana is een zeer boeiend land. We waren in Cape Coast, Axim, Kumasi, Mole, Bolgatanga, Boabeng. In Kumasi zagen we het Ashanti Festival met de koning der Ashantis. Een fascinerend spektakel.

Pluspunten Ghana

 • Een mooie natuur
 • Veel variatie
 • aangename mensen
 • een rijke cultuur

Minpunten Ghana

 • Je kan beter een auto met chauffeur huren
 • het openbaar vervoer is nogal traag
Ultieme tip: Ga naar Boabeng monkey Sanctuary en bezoek zeker ook het noorden van het land.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kort Afrikaans (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Jana van de Ven op 24 maart 2017

Mooie natuur, aardige, trotse mensen en goed te bereizen. Zorg dat je altijd water bij je hebt! En natuurlijk DEET, malariatabletten en zonnebrand. Interessante cultuur waar ook de Nederlanders 'donkere' geschiedenis hebben geschreven.

Pluspunten Ghana

 • Aardige locals
Ultieme tip: Slavenfort Elmina, erg indrukwekkend om te zien en voelen wat hier allemaal gebeurd is.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beste vakantie van mn leven! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Yvette In T Veld op 18 maart 2017

Ghana is niet een van de eerste landen die je zou kiezen als vakantieland. Ik ben er zelf heen gegaan als vrijwilliger. Ik zat vier weken in Cape Coast. Cape Coast heeft qua natuur en cultuur veel te bieden. Zo is er het kakum national park en het Cape Coast castle. Cape Coast ligt aan de kust er zijn dus ook vele mooie stranden!

9,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Ghana

 • aardig locals
 • kakum national park
 • cape coast castle

Minpunten Ghana

 • veel verkopers
Ultieme tip: Leer de cultuur kennen!
Aangeraden voor: Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Akwasidae Festival geweldig om te bezoeken (bezocht in december 2012)

Review geschreven door jeannette pepers op 05 maart 2017

Één keer per zes weken vind je in Kumasi een festivalplaats waarbij chiefs uit de dorpen naar het paleis van de Ashanti koning komen. Als toerist ben je hierbij van harte welkom. Het is een gezellige boel met veel kleurrijke kleding, dans en muziek.

Pluspunten Ghana

 • Kleurrijke bevolking
 • Je kunt er met Engels terecht
 • Oude Nederlandse forten

Minpunten Ghana

 • Bevolking is niet overal even vriendelijk
Ultieme tip: Bezoek dit festival, je zult er geen spijt van krijgen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig Ghana (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Siënna Woolmer op 16 oktober 2016

Een reis door Ghana raad ik iedereen aan! Ze noemen het ook wel Afrika in het klein! De natuur is adembenemend en de mensen ontzettend vriendelijk. Met de Trotro's is het reizen elke dag weer een avontuur en kom je overal!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Ghana

 • betaalbaar
 • volk
 • ,natuur
Ultieme tip: Bezoek zeker Mole National Park! Een oase van rust, natuur en wildlife. Olifanten, bavianen, wilde zwijnen en een heerlijk blauw zwembad maken je verblijf onvergetelijk.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vrijwilliger in een weeshuis (bezocht in maart 2008)

Review geschreven door Sara Mourits op 09 oktober 2016

Top:
- Veel mensen spreken Engels.
- Cultuur en historie is mooi te beleven.
- Door heel het land is goed te reizen met openbaar vervoer.
- Goed land om voor het eerst te backpacken.
- Overal is vrijwilligerswerk te doen.

Nadeel:
- Op sommige plekken word je erg lastiggevallen. Met name de toeristische plekken.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Mole National Park, reserveer van te voren!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers

lokale koop (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Erica de Haas op 08 oktober 2016

Je kan uitgeven wat je uit wilt geven; Ghana is voor ieder budget fijn reizen door de super vriendelijke mensen en de vele beschikbare keuzes en opties voor wat betreft bestemmingen, eten, transport werkelijk alles.

Pluspunten Ghana

 • vriendelijk
 • veilig
 • goed te bereizen
 • engels

Minpunten Ghana

 • reizen kost tijd
Ultieme tip: ga eens lekker eten bij een lokaal restaurant
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

to fly or not to fly (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Erica de Haas op 08 oktober 2016

Super vriendelijke mensen, ik wilde vanuit Accra met een binnenlandse vlucht naar het noorden om naar Mole park te gaan. Doordat het droog seizoen was lukte dat niet (te veel zand in de lucht)... Ben toen tot halverwege gevlogen en vanaf daar verder met de lokale, super goedkope bus verder naar Tamale.
Heerlijk zitten kletsen met Gladys die voor verpleegster studeert (was voor haar de laatste dag dat ze zich kon registreren voor een vervolgvak). Ruim 8 uur verder veilig en wel aangekomen, uiteraard niet in de laatste plaats door de impromptu kerkdienst van de medicijnman die een uurtje mee reisde.

Pluspunten Ghana

 • veilig
 • internationaal
 • vriendelijk

Minpunten Ghana

 • bussen zijn niet altijd gemakkelijk te vinden
 • reizen kost tijd
Ultieme tip: Gebruik het lokale vervoer, niet alles met het vliegtuig of een gehuurde chauffeur, neem de tijd voor de reis van A naar B dit is zeer zeker ook de moeite waard.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Always lovely, wonderful and inspiring Ghana (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Jamie Versteden op 06 oktober 2016

Ghana is een land waaraan ik mijn hart ben verloren. Ik ben daar samen met drie vriendinnen geweest om te werken in een ziekenhuis in Nandom. Wij werden direct met open armen ontvangen! Na een tijdje ben ik door een vriend van het ziekenhuis gevraagd of ik een keer met hem op stap wilde en zijn familie wilde leren kennen, dit is het begin geweest van een levenslange vriendschap. Van het drinken van lokaal bier twee keer per week, naar een roadtrip naar Burkina Faso en het gezellig kletsen met zijn familie in het donker onder een geweldige sterrenhemel. Wat een waardevolle momenten. Geloof is erg belangrijk voor de lokale bevolking en de kerkdiensten zijn geweldig!!! De lokale bevolking heeft hun beste kledij aan en er wordt zoveel gezongen en gedanst dat iedere kerkdienst leuk is en inspirerend voor mij als persoon. Veel mensen uit Nandom hadden vaak niets en waren blij met alles wat ze kregen en hadden. Ik werd direct gezien als deel van de familie en zelfs hun laatste maaltijd werd met mij als "nasala" (blanke) en met elkaar gedeeld. Het is een grote familie en wie je ook bent, je bent welkom en wordt geaccepteerd om wie je bent! De gastvrijheid, het altijd tevreden zijn met wat je hebt en nooit klagen over wat je mist en het familiegevoel. Zo welkom voelde ik mij ook in dit land. Als bedankje heb ik voor die vriend van mij die alles voor mij deed een verjaardagsfeest gegeven, hij had dit nog nooit gevierd! We hebben een geit gekocht, deze geslacht en gedeeld met al onze vrienden. Van de huid van de geit had hij een tas gemaakt. Toen ik vertrok gaf hij deze aan me en zei "als je terug gaat naar Nederland, dan wil ik dat je deze tas meeneemt en aan je vader geeft om hem te bedanken dat je naar Ghana mocht komen".

Pluspunten Ghana

 • geweldige cultuur en bevolking

Minpunten Ghana

 • onderontwikkelde delen van het land
Ultieme tip: Verlaat de toeristische plekken, trek het land in en help de lokale bevolking! Verder Hand in Hand van Ineke Bosman als je van verstandelijk gehandicapten houdt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Calm before the storm (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Tom van Staden op 01 oktober 2016

Ghana is een land van verschillende hoeken. Van de mooie natuur tot de prachtige mensen die er wonen. Vooral voor mensen die van de natuur houden, en zijn veelzijdigheid, is dit zeker een aanrader! In het zuiden bevindt zich tropisch regenwoud, maar in het noorden juist steppe! En als je van het zuiden naar het noorden trekt, dan zal je het landschap langzaam zien veranderen van een nat groen gebied tot een droge gele/rode vlakte. Het enige nadeel als je er wilt komen is dat je naar de ambassade van Ghana moet in Den Haag, en dat gaat niet allemaal zo even gesmeerd als wij zelf gewend zijn. Geduld is een schone zaak!

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Tip! Echte natuurliefhebbers zullen hun ogen uitkijken, een prachtig land met enorm veel diversiteit!
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers