Klimaat Malawi

Klimaat Malawi

Wat voor klimaat heeft Malawi?

Malawi heeft een (sub)tropisch klimaat, waarbij de regentijd tussen november en april valt. Aan het begin van de droge tijd is het bijzonder warm.

In oktober is de gemiddelde temperatuur 33 graden Celsius. Juli is de koudste maand met een gemiddelde temperatuur van 21 graden Celsius.

ZELF NAAR Malawi?

Bekijk alle 9 reizen naar Malawi

In de hoger gelegen gebieden is het iets koeler. Helemaal op de toppen van de hoogste bergen kan het in de nachten van juni en juli soms zelfs vriezen.

Het weer in Malawi is vooral zonnig. Het hele jaar door geniet je er van ten minste vijf zonuren per dag - meer dan in augustus in Nederland. Dit gemiddelde aantal zonuren loopt in oktober zelfs op tot tien per dag - op een theoretisch mogelijke elf.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Afrika.nl nieuwsbrief!

In het halfjaar van mei tot november regent het praktisch niet. In de vier maanden december tot en met maart regent het juist evenveel als in Nederland in een heel jaar.

Onafhankelijk advies over je reis naar Malawi

De reisspecialisten van de Safari Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Malawi. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Safari Desk!

Like deze pagina

Reizen Malawi

Specialisten Malawi

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Botswana kenner
Sponsors