Klimaat Malawi

Klimaat Malawi

Wat voor klimaat heeft Malawi?

Malawi heeft een (sub)tropisch klimaat, waarbij de regentijd tussen november en april valt. Aan het begin van de droge tijd is het bijzonder warm.

In oktober is de gemiddelde temperatuur 33 graden Celsius. Juli is de koudste maand met een gemiddelde temperatuur van 21 graden Celsius.

In de hoger gelegen gebieden is het iets koeler. Helemaal op de toppen van de hoogste bergen kan het in de nachten van juni en juli soms zelfs vriezen.

Het weer in Malawi is vooral zonnig. Het hele jaar door geniet je er van ten minste vijf zonuren per dag - meer dan in augustus in Nederland. Dit gemiddelde aantal zonuren loopt in oktober zelfs op tot tien per dag - op een theoretisch mogelijke elf.

In het halfjaar van mei tot november regent het praktisch niet. In de vier maanden december tot en met maart regent het juist evenveel als in Nederland in een heel jaar.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Malawi

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Marokko kenner
Sponsors