Taal Malawi

Taal Malawi

Wat voor taal wordt er gesproken in Malawi?

Malawi kent twee officiële talen: Engels en chiChewa. Zij worden beiden door het hele land gesproken en op scholen onderwezen.

Andere belangrijke talen zijn: chiMpoto, chiNyanja , chiSena, chiTonga, chiTumbuka, chiYao, ikiNgondo, iLomwe, IsiZulu & kiNgoni.

Spreekt iedereen goed Engels in Malawi?

Engels is één van de twee officiële talen van Malawi. Bijna iedereen in het land spreekt deze taal dan ook. Wel hebben sommige mensen in Malawi een nogal Afrikaanse tongval, waardoor het voor reizigers die zelf de Engelse taal niet zo goed beheersen lastig kan zijn hen te verstaan.

Woordenlijstje

Nederlands chiChewa Tellen chiChewa
Hallo moni 1 chimonzi
Tot ziens tsala bwino 2 ziwili
Alstublieft chonde 3 zitatu
Bedankt zikomo 4 zinayi
Ja / Nee inde / lyayi 5 zitsano

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Malawi

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Tunesië kenner
Sponsors