Beste reistijd Malawi

Beste reistijd Malawi

Wat is de beste reistijd voor Malawi?

De beste tijd om Malawi te bezoeken, is gedurende het droogseizoen van mei tot half november. Van mei juli is het landschap prachtig groen en in bloei. Ook is de temperatuur in het doorgaans hete Malawi dan iets lager.

De maanden oktober en november, aan het einde van het droogseizoen zijn het best als je op safari wilt. In deze periode is het landschap dor en hebben de dieren dus niet veel groen om zich achter te verschuilen. Ook zijn er minder drinkplaatsen waardoor zij gemakkelijker te lokaliseren zijn.

In deze maanden kan de temperatuur echter alweer zo ver gestegen zijn dat het oncomfortabel heet is in Malawi.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Malawi

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Kaapverdië kenner
Sponsors