Religie & Tradities Malawi

Religie & Tradities Malawi

Wat zijn de belangrijkste religies in Malawi?

De meeste mensen in Malawi zijn christelijk, een kleine tachtig procent. De meerderheid van deze christenen is protestants, de overigen rooms-katholiek.

Zo'n twintig procent van de mensen in Malawi is moslim. Zij leven vooral in het noorden van het land tegen de grens met Tanzania en Mozambique, landen waar eveneens veel moslims wonen.

Veel mensen in Malawi combineren hun religie met oude Afrikaanse geloven die veelal de voorouders en natuur vereren.

Wat zijn belangrijke tradities in Malawi?

De Chewa's, de belangrijkste stam in Malawi, vereren hun voorouders. De mannen van het dorp verbeelden tijdens rituelen de geest van de voorouders. Zo zijn het de mannen die de normen en waarden van hun volk bepalen.

Malawi is een zeer groepsgerichte maatschappij. Als individu stel je er niet veel voor. Waarden, normen en gemeenschappelijke ideeën worden vaak via traditionele dansen, gezangen en maskers duidelijk gemaakt.

De meeste maskers in Malawi verbeelden een deugd die geïmiteerd moet worden of juist een ondeugd die je moet vermijden. Je kunt oude en moderne maskers zien in het Chamare Museum.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Mensen in Malawi zijn vaak vrij conservatief. Wees dus altijd beleefd en kleed je volgens de geldende normen als je bij iemand op bezoek komt.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Malawi

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Marokko kenner
Sponsors