Vervoer Malawi

Vervoer Malawi

Wat zijn de vervoersmiddelen in Malawi?

Malawi is een relatief gemakkelijk te bereizen land. Afstanden tussen de belangrijkste plaatsen zijn relatief kort, er is een heel redelijk systeem van goede wegen en openbaar vervoer. Je kunt doorgaans kiezen uit het vliegtuig, de fiets, boot, minibus of auto.

Vliegtuig

In Malawi vlieg je meestal met Air Malawi of Ulendo Air Services en soms, vooral naar het Nyika Park met Nyika Safari Company. Shop een beetje rond, dat kan je geld schelen.

ZELF NAAR Malawi?

Bekijk alle 6 reizen naar Malawi

Boot

Ilala Ferry brengt mensen en goederen over het Lake Malawi. De boot gaat elke week één keer in beide richtingen en stopt onderweg op dertien locaties.

De boot is een highlight voor veel reizigers in Malawi. Zie het dus niet alleen als een reismiddel, maar ook als een interessant onderdeel van je reis.

Er zijn drie klassen aan boord. Het kost allemaal niet veel. Juist de minder luxe klasse is ook een mooie ervaring.

Fiets

Malawi is een veilig en erg leeg land. Fietsen is er dus een fantastische ervaring. Je kunt bij de meeste hotels en lodges fietsen huren. Doe dat.

Bus en minibus

Choachline is een luxe, non stop busservice met airconditioning, toilet, goede chauffeurs en snacks voor onderweg.

Expresbussen hebben een gelimiteerd aantal stops en rijden tussen de meeste grote steden. Het is moeilijk met deze bussen in meer afgelegen gebieden te komen. Sommige plekken zijn overigens in het geheel niet met het openbaar vervoer te bereiken.

De derde groep bussen is de standaard bus. Die bussen zijn traag en stoppen overal. Het scheelt je echt heel veel tijd om één van de snellere busvarianten te nemen.

In de steden zelf verplaats je je vooral in minibusjes, waar je met een heel zooitje mensen in wordt gepropt. Niet echt comfortabel, maar wel leuk.

Huurauto

De hoofdkantoren van alle grote autoverhuurbedrijven staan in hoofdstad Blantyre. Er zijn bekende namen als Avis en Europcar.

Ook zijn er kleinere bedrijven. Daar kun je vaak afdingen op de prijs. Zorg wel dat je alles vooraf goed regelt en foto's maakt van de auto vooraf, zodat je achteraf geen onprettige verrassingen krijgt.

Reizen Malawi

Specialisten Malawi

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors