Bwindi Impenetrable National Park

Reviews Bwindi Impenetrable National Park

8,7
8,8 Algemene ervaring
9,6 Natuur
8,8 Stranden
9,6 Wildlife
8,5 Overige activiteiten
7,0 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 7
  • Aantal waarderingen: 5

rondreis Oeganda (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Marina van der Wende-Cohen op 25 november 2019

Ongelooflijke ervaring om bij de berggorilla's op bezoek te gaan en daar een uur te mogen blijven. Om nooit te vergeten. Ook de wandeltocht door het oerwoud, op zoek naar de familie, was al een ervaring op zich. Huur zeker een porter in, deze draagt je tas en helpt je op de moeilijke stukken. En hier verdienen ze mee, zodat ook voor hen het ibeschermen van de gorilla's belangrijk is.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
9 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Bwindi Impenetrable National Park

  • bezoek aan de berggorilla

Minpunten Bwindi Impenetrable National Park

  • geen minpunten
Ultieme tip: Verblijf in Bwindi Lodge. Dichtbij de ingang van het park en zo ontzettend gastvrij.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Gorilla trekking (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Bianca Smits op 20 december 2017

Prachtige reis met sawadee gemaakt. Gorilla trekking gedaan in Bwindi Impenetrable National Park, een goed geregeld lokaal. Dieren werden in hun eigen omgeving in hun waarde gelaten. Op tijd het visum aanvragen. Ter plaatsen is er weinig kans op een visum.

8,4
7 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Bwindi Impenetrable National Park

  • Goede uitleg

Minpunten Bwindi Impenetrable National Park

  • geen mogelijkheid om iets te drinken na de trekking
Ultieme tip: Gorilla trekking, visum komt ten goede van de gorilla's
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Oog in oog met de berggorilla's (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Marije Walbeek op 12 november 2017

Tijdens een geweldige reis door Oeganda hebben we onder andere het Bwindi Impenetrable N.P. bezocht om hier oog in oog te komen met de unieke berggorilla's.
Na een zware toch door de dichte jungle is het moment waarop je voor het eerst een gorilla ziet werkelijk uniek! Ze zitten op hun gemak te smikkelen van de bladeren en blijven heerlijk relaxed zitten terwijl je voorzichtig dichterbij komt. Het blijven natuurlijk wilde beesten dus de duidelijke instructies van wel en niet te doen van de gids zijn erg belangrijk! En het blijft ook wel een beetje spannend om zo dicht bij te komen.
Maar het is een geweldige ervaring!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Tijdens de trackingtocht naar de gorilla's kun je een Porter inhuren die je rugzak draagt en je helpt bij het klimmen en klauteren! Een echter aanrader, zeker als je regen verwacht
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kippevel moment (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Nina Van Borsel op 10 mei 2017

Bwindi is plaats in uganda waar de berggorillas leven. Ze leven in het tropisch regenwoud dus alles is er glibberig. Zorg voor goede schoenen, tuinhandschoenen, een stevige lange broek en trui of bloes met mouwen! Waarom? Wel je moet kruipen, hangen en klimmen. Ja, je bent zelf een aap onder de apen.

Pluspunten Bwindi Impenetrable National Park

  • ongerepte natuur
Ultieme tip: Geniet van elke seconde, het is intens, achteraf besef je het maar wat je gedaan hebt. Als je nog maar begin van ziek zijn bent mag je niet mee. Reden 98% hetzelfde DNA van ons.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mijn ultieme reisdoel! (bezocht in februari 2008)

Review geschreven door Marjo Van Minnen op 14 december 2016

Dit was het einddoel van een drie maandelijkse reis door Zuid-en Oost-Afrika. Waarvan een deel gedaan met Djoser en een deel met een Afrikaanse organisatie, wel beiden met een overlandtruck. GEWELDIG!
De naam van de Afrikaanse organisatie weet ik helaas niet meer, maar ook Nederlandse organisaties schakelen hen in voor dit soort reizen.
Het park is bijzonder mooi, de eerste dag liepen we in het gebied in Congo, geen gorilla gezien, maar dag twee met goede 'trackers' en professionele begeleiding zagen we de eerste gorillafamilie al na een klein half uur wandelen door het gebied. Zoooo bijzonder!
Voor mij blijft dit één van mijn mooiste reiservaringen!

Pluspunten Bwindi Impenetrable National Park

  • Aardige locals

Minpunten Bwindi Impenetrable National Park

  • Gelukkig weinig toeristen gezien!
Ultieme tip: In Oeganda waren zeer professionele begeleiders om je al het moois te laten zien in deze 'misty mountains'. Wij vertrokken vanuit Kisoro.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Gorilla's in het wild (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Nicole Sonneveld op 12 december 2016

De wekker ging om vier uur 's ochtends om de prachtige rit van Lake Bunyonyi naar het Nationaal Park te maken. Ongelofelijk mooie dropjes en mistige bergen later kwamen we aan bij een groep zenuwachtige toeristen. Bij de ingang van het park krijg je een uitgebreide briefing: hoe groot zijn de groepen (ongeveer tien personen), hoe vinden we de gorilla's (dat doen de trackers die om zes uur 's ochtends al zijn begonnen), wat moeten we aan (lange broek, goede schoenen) et cetera. Na een half uurtje vertrek je in de auto naar het beginpunt van de trek. Ook dit duurt nog even, maar er is gelukkig van alles te zien.
De trekking zelf wordt begeleid door een gids, die al je vragen kan beantwoorden over de familie gorilla's die je gaat zien en de manier waarop deze gorilla's van zo dichtbij te zien zijn. Na ongeveer een half uurtje door dichte jungle, door beekjes en op zelfgemaakte paden een berg op komen de trackers bij de groep met hun geweren. Zij hebben de gorilla's gevonden en grappen dat het nog wel vijf uur lopen is. En dan plots zie je de eerste gorilla, prachtig! In het uur dat je bij de gorilla's mag zijn kom je enorm dicht in de buurt, spelen en eten ze waar je bij staat, lijken ze niks van je aan te trekken. Het is ongelofelijk mooi om deze dieren in het wild te zien. De tijd vliegt en na wat voelt als vijf minuten moet je helaas terug naar de auto, die geparkeerd staat bij een souvenirwinkeltje. Dagen, nee jaren, denk je hier nog aan terug. Het is het geld (in 2013 500 USD) absoluut dubbel en dwars waard.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid

Pluspunten Bwindi Impenetrable National Park

  • Gorilla
  • Avontuur
  • Hiking
  • Jungle

Minpunten Bwindi Impenetrable National Park

  • Duur
Ultieme tip: Geniet, want dat uur is zo voorbij!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een ongelofelijke ontmoeting (bezocht in augustus 2006)

Review geschreven door Marianne Hens op 30 mei 2016

Het is heel bijzonder om te slapen in Travellers Rest, waar Jane Goodall ook regelmatig logeerde. Om een uur tussen deze gorilla's door te mogen brengen is onbeschijfelijk. Het is een flinke wandeling heen en terug, iedere stap die je in de morgen naar beneden zet, moet je in de warme zon weer omhoog. Maar het is zooo de moeite waard!!!

8,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
nvt Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Zorg voor een goede conditie en voldoende water.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen Bwindi Impenetrable National Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Marokko kenner
Sponsors