Op wandelsafari door South Luangwa in Zambia

Op wandelsafari door South Luangwa in Zambia

door Emma van Kampen

“In Zambia betrad ik het natuurlijke habitat van de Big Five zónder de comfort en veiligheid van een jeep. Ik ging te voet.”  

Met onze camper reisden we al door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Nu zijn we in Zambia. Om precies te zijn: aan de voet van het South Luangwa National Park in het oosten van het land. Met mijn wandelschoenen aan en mijn camera en landkaart in de aanslag, ga ik op pad met een ranger. Te voet... 

Via kronkelweggetjes en heuvelachtige rotsen wandelen we door het park. Als eerste lopen we een buffel tegen het lijf, die zich schuilhoudt bij een drinkplaats. Zo stil als we kunnen, verstoppen we ons achter hoog gras. En dat is maar goed ook: in de verte komen een stuk of vijf olifanten aanlopen! 

ZELF NAAR Zambia?

Bekijk alle 14 reizen naar Zambia

Volgens de ranger is het onze geluksdag en laten de olifanten zich niet zomaar zien. In gedachten maak ik een vreugdesprongetje, eigenlijk zou ik nog véél dichterbij willen komen om deze grote dieren te bekijken. Maar ik blijf me verschuilen achter het hoge gras. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat de olifanten ons van dichtbij komen bekijken.

Reizen Zambia

Specialisten Zambia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors