Paspoort en visum Zambia

Paspoort en visum Zambia

Reis je binnenkort naar Zambia, of via Zambia naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Zambia.

Heb ik een visum nodig voor Zambia?

Om als toerist naar Zambia te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Dit visum kun je bij aankomst in het land aanschaffen. Er is dan geen garantie dat je ook toegang krijgt tot het land. Daarom is het raadzaam om je visum voorafgaand aan je vertrek te regelen bij de ambassade van Zambia in Brussel.

ZELF NAAR Zambia?

Bekijk alle 18 reizen naar Zambia

Alle toeristenvisa hebben een geldigheid van 90 dagen vanaf de dag van de uitgifte. Er zijn toeristenvisa voor een enkele, dubbele of meerdere inreizen. Met een bij aankomst verkregen visum mag je maximaal negentig dagen in Zambia verblijven.

Visum aanvragen Zambia

Om succesvol een visum voor Zambia aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij het consulaat of de ambassade van Zambia. Zo moet je ondermeer een bewijs van je reisarrangement (kopie vluchtschema of uitdraai e-ticket) kunnen overleggen evenals een hotelbevestiging. Je moet je vliegticket naar en verblijf in Zambia dus regelen vóórdat je een visum voor het land aan kunt vragen. Meer informatie vind je op VisumCentrale.nl.

De aanvraagduur van een visum voor Zambia bedraagt doorgaans ongeveer vijf werkdagen. Je kunt er voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Zambia

Bij het aanvragen van een toeristenvisum met enkele inreis, dubbele inreis of meerdere inreizen moet je paspoort tot minstens zes maanden na vertrek uit Zambia geldig zijn. Het paspoort moet minstens twee lege, tegenover elkaar liggende lege visumpagina bevatten. Als je het paspoort naar de ambassade van Zambia stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Reizen Zambia

Specialisten Zambia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors