Beste reistijd Zambia

Beste reistijd Zambia

Wat is de beste reistijd voor Zambia?

De beste tijd om Zambia te bezoeken is van april tot augustus. Het is dan droog en zonnig, maar toch relatief koel. Vooral de nachten zijn in deze maanden een stuk minder verstikkend zwoel dan in de overige maanden.

Bovendien zijn de maanden april tot augustus de beste tijd voor safari's. Door het droge weer komt je auto minder snel vast te zitten in de modder. De beste tijd om dieren te zien is echter in de periode erna, tot aan half november.

ZELF NAAR Zambia?

Bekijk alle 14 reizen naar Zambia

Bedenk wel dat veel toeristen in Zambia afkomstig zijn uit Europa en Noord-Amerika en dat een het land en zijn parken in juni en juli en augustus dus wel eens druk kunnen zijn.

Wat is de beste reistijd om olifanten te zien?

Het klimaat is in heel Zambia enigszins vergelijkbaar. Daardoor kunnen we in het algemeen stellen dat het warme seizoen van september tot november het beste is om wilde dieren, zoals olifanten te zien.

Het is in die tijd immers al maandenlang droog. De dieren komen dan naar de schaarse waterbronnen om te drinken. Je weet dus waar je ze moet zoeken.

Ook zijn de bomen en struiken in die periode wat dor en is er dus minder groen voor de dieren om achter te schuilen.

Wat is de beste reistijd als je vogels wilt spotten?

Als je vogels wilt spotten is juist het natte seizoen van november tot midden april ideaal. Neem dan wel een poncho of regenjas mee. Er kan in deze tijd heel wat water uit de lucht komen.

Reizen Zambia

Specialisten Zambia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors