Vervoer Zambia

Vervoer Zambia

Wat zijn de vervoersmiddelen in Zambia?

In Zambia reis je meestal rond vliegtuig, bus, trein of auto. Houd wel rekening met zeer slechte wegdekken en treinverbindingen.

Vliegtuig

Zambian Airways is de maatschappij die je moet hebben voor binnenlandse vluchten. Vluchten gaan van Lusaka naar Ndola, Mfuwe en Livingstone en terug. Het is een snelle manier van reizen. Handig, want Zambia is groot en reistijden over de weg zijn vaak lang.

ZELF NAAR Zambia?

Bekijk alle 14 reizen naar Zambia

Bus en minibus

De meeste wegen van Zambia zijn meer gat dan weg. Afstanden zijn groot en bussen rijden langzaam. De bus is dan ook een vermoeiend en tijdrovend vervoersmiddel in Zambia.

Op alle trajecten tussen de grote steden rijden zowel bussen die pas vertrekken wanneer ze vol zijn als zogenaamde tijdbussen. Ook zijn er duurdere snelbussen die op minder plekken stoppen.

En dan zijn er nog de luxebussen op trajecten als Lusaka - Livingstone die te vergelijken zijn met een Nederlandse tourbussen. Deze bussen zijn wel zeker 25 procent duurder.

Trein

De Tazara treinen tussen Kapiri Mpodhi en Dar es Salaam in Tanzania brengen je op een leuke manier naar het noorden van Zambia. Een ander treintraject is dat van Lusaka naar Kitwe. Deze trein stopt weliswaar in Kapiri Mposhi, maar overstappen op de trein naar het noorden kost wel veel tijd. De twee treinstations in het stadje liggen twee kilometer uit elkaar.

Huurauto

Je kunt uiteraard een auto huren in Zambia. Maar bedenk je wel dat de wegen buitengewoon slecht onderhouden zijn. Je moet dus rustig rijden om de gaten in de weg te vermijden.

Sommige trajecten zijn de laatste jaren met hulp van China snel opgeknapt. Toch blijft een extra reservewiel in Zambia onmisbaar.

Een auto huren in Zambia is doorgaans niet goedkoop. Je kunt er beter eentje in buurlanden als Botswana op de kop tikken en dan daarmee Zambia inrijden. Zorg wel dat je dan alle papierwerk voor de auto op orde hebt bij de grens.

Reizen Zambia

Specialisten Zambia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors