Veiligheid Zambia

Veiligheid Zambia

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Zambia?

Zambia is een veilig land om te reizen. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft dan ook een positief reisadvies voor het hele land. Bepaalde gebieden kunnen wel onrustig zijn en beter worden vermeden.

Bekijk voordat je naar Zambia gaat altijd het actuele reisadvies.

ZELF NAAR Zambia?

Bekijk alle 18 reizen naar Zambia

Waar moet ik extra voorzichtig op zijn in Zambia?

In toeristische gebieden en in de grote steden is het een beetje oppassen voor zakkenrollers. Ook kun je in het donker beter niet al te veel autorijden buiten de steden. Door de gebrekkige straatverlichting is het zicht dan ernstig beperkt.

Ga ook liever niet op eigen houtje wandelen in de Sinazongwe regio aan de oevers van Lake Kariba. Daar ligt nog een sporadische landmijn uit de tijd van de Rhodesische burgeroorlog.

Neem ten slotte nooit drugs mee naar Zambia. Zelfs op het bezit van softdrugs als wiet staan in Zambia hoge straffen. Ook is Zambia, net als veel omliggende landen, buitengewoon homo-onvriendelijk.

Homoseksualiteit is in Zambia bij wet verboden. Hoe belachelijk dit natuurlijk ook is, je kunt er maar beter wel rekening mee houden als je homo bent en in het land op safari wilt. Straffen op homoseksuele contacten kunnen oplopen tot jaren gevangenisstraf.

Wat is zijn de alarmnummers van Zambia?

Het algemene alarmnummer in Zambia is 999.

Reizen Zambia

Specialisten Zambia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mozambique kenner
Sponsors