Veiligheid Zambia

Veiligheid Zambia

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Zambia?

Zambia is een veilig land om te reizen. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft dan ook een positief reisadvies voor het hele land. Bepaalde gebieden kunnen wel onrustig zijn en beter worden vermeden.

Bekijk voordat je naar Zambia gaat altijd het actuele reisadvies.

Waar moet ik extra voorzichtig op zijn in Zambia?

In toeristische gebieden en in de grote steden is het een beetje oppassen voor zakkenrollers. Ook kun je in het donker beter niet al te veel autorijden buiten de steden. Door de gebrekkige straatverlichting is het zicht dan ernstig beperkt.

Ga ook liever niet op eigen houtje wandelen in de Sinazongwe regio aan de oevers van Lake Kariba. Daar ligt nog een sporadische landmijn uit de tijd van de Rhodesische burgeroorlog.

Neem ten slotte nooit drugs mee naar Zambia. Zelfs op het bezit van softdrugs als wiet staan in Zambia hoge straffen. Ook is Zambia, net als veel omliggende landen, buitengewoon homo-onvriendelijk.

Homoseksualiteit is in Zambia bij wet verboden. Hoe belachelijk dit natuurlijk ook is, je kunt er maar beter wel rekening mee houden als je homo bent en in het land op safari wilt. Straffen op homoseksuele contacten kunnen oplopen tot jaren gevangenisstraf.

Wat is zijn de alarmnummers van Zambia?

Het algemene alarmnummer in Zambia is 999.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Zambia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Swaziland kenner
Sponsors