Geld, Koers & Kosten Zambia

Geld, Koers & Kosten Zambia

Wat is de Zambiaanse munteenheid?

De munteenheid van Zambia is de Kwacha, of afgekort K of ZMK. Briefjes zijn er in 50.000 tot en met 20 Kwacha. De munt is niet erg stabiel en dus fluctueert de wisselkoers nogal eens.

Hoe kan ik het beste betalen in Zambia?

In Zambia vind je vrij veel banken die trots een Mastercard logo tonen. Maar de enige betrouwbare pinpas is toch echt die van Visa. In sommige hotels en restaurants (de duurdere) kun je wel met Mastercard betalen.

ZELF NAAR Zambia?

Bekijk alle 18 reizen naar Zambia

Pinautomaten waar je met je Visa creditcard geld op kunt nemen vind je in de meeste grote steden. Op het platteland kun je maar het beste wat extra cash bij je hebben.

Ook is het verstandig om Amerikaanse dollars mee te nemen. De meeste mensen in Zambia accepteren dollars met liefde, al is de Kwacha het enige officiële betaalmiddel in het land. Zuid-Afrikaanse Rand, Euro's en Engelse Ponden worden soms ook als betaalmiddel geaccepteerd.

Is Zambia duur of goedkoop?

Zambia is niet goedkoop. Het is zelfs een vrij duur land, zeker naar Afrikaanse begrippen. Als regel geldt: wat van buiten komt is duur. Alles dat in eigen land geproduceerd kan worden, is goedkoop. Koop je fruit en groente dus op de markt en niet in de supermarkt. Dat scheelt je klauwen met geld.

Benzine, bier en mineraalwater zijn simpelweg duur. Een hotelkamer buiten Lusaka is echter weer slechts een paar euro per nacht. Je kunt in Zambia best goedkoop reizen, maar dat vraagt wel enige creativiteit en zoekwerk.

Uitgave Voorbeeld Kosten in US Dollars
Accommodatie Kamer hotel buiten Lusaka 7
Vervoer Busrit van 2,5 uur 9
Alcohol Biertje 3
Drank Liter mineraalwater 2
Eten Snack op straat 2
Museum - -
Mobiele telefoon Simkaart 10
Internet Internet per uur 4
Souvenir Klein houten beeldje 12

Reizen Zambia

Specialisten Zambia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors