Klimaat Zambia

Klimaat Zambia

Wat voor klimaat heeft Zambia?

Zambia kent een tropisch klimaat met drie seizoenen. Vanaf half april tot en met augustus is het droog in Zambia. De nachten zijn lekker fris en ook de dagen zijn koeler dan in de rest van het jaar. Al is het ook dan met een gemiddelde temperatuur van 25 graden Celsius nog altijd prima toeven.

Vanaf september tot aan midden november wordt het weer in Zambia plots een stuk warmer. Het kwik komt dan dagelijks gemakkelijk boven de dertig graden uit. De zon brand in deze periode de hele dag fel op je kruin.

Van november tot aan april neemt de gemiddelde temperatuur weer een paar graden af tot net onder de dertig. De regen komt dan plotseling wel met bakken uit de lucht. In januari valt vaak wel een derde van de hoeveelheid regen die in Nederland in een heel jaar valt.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Zambia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors