Accommodaties Zambia

Accommodaties Zambia

Wat voor soorten accommodaties zijn er in Zambia?

Zambia kent verschillende soorten accommodaties. Basisregel is dat slaapplekken in het hoogseizoen tussen april en november een stuk duurder zijn dan de rest van het jaar. Kamers in Lusaka zijn ongeveer de helft duurder zijn dan bedden in de rest van het land.

Park chalets

Net als elders in Afrika vind je in de wildparken van Zambia een rijkelijk assortiment van peperdure, luxe resorts. Je kunt hier voor een 150 euro of meer een chaletje in de bossen huren.

Als Europeaan betaal je in deze lodges, maar ook in de andere parkkampementen de volle prijs. Zuid-Afrikanen krijgen vaak 25 procent korting en de Zambianen zelf kunnen voor de helft van jouw geld naar binnen.

Vaak is de prijs wel inclusief eten en drinken en autosafari's. Boek van tevoren. Vooral in het hoogseizoen kan het druk zijn in de parken.

Camping

In de meeste grote steden in Zambia zijn genoeg kampeermogelijkheden. De campings liggen wel bijna altijd ver van het centrum, in de voorsteden.

Ook kun je in de nationale parken vaak kamperen. Nou ja, er net buiten, want dan hoef je geen parkentree te betalen om te overnachten. Die moet je uiteraard wel alsnog betalen als je het park ook daadwerkelijk in wil.

Wild kamperen kan uiteraard ook. Bedenk echter dat je in Afrika bent. Dus wilde dieren zouden je een onaangenaam bezoek kunnen brengen 's nachts. Officiële campings zijn daarentegen afgezet met hekken.

Hotels en hostels

Zambia telt, buiten Lusaka en Livingstone, niet buitengewoon veel backpacker hostels, maar toch zijn overnachtingen in het land doorgaans niet erg duur en relatief comfortabel. De meeste hotels hebben een zwembad, bar en restaurant en je betaalt per kamer en niet per persoon. Met twee of vier mensen reizen bespaar je daardoor vaak kosten.

Ga in de grotere steden niet voor de aller goedkoopste hotels. Die zijn niet alleen wat smoezelig, maar meestal ook bordelen. Niet echt de plek voor een goede nachtrust dus, tenzij je nadrukkelijk op zoek bent naar nachtelijk gezelschap uiteraard.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Zambia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors