Afrika.nl Jouw vakantie naar Afrika begint hier!

Reviews Dahab en Sharm el Sheikh

7,0
8,0 Algemene ervaring
5,5 Beziens­waardigheden
6,5 Locals
7,5 Restaurants
5,5 Veiligheid
9,0 Stranden
  • Aantal reviews: 4
  • Aantal waarderingen: 2

Laidback Dahab (bezocht in juni 2012)

Review geschreven door Marijn Schulte op 08 december 2018

Een prachtig gebied met 'gouden' bergen. Paradijs aan de Golf van Aqaba. . De ideale bestemming om actief te zijn op gebied van watersport. Windsurfen of kitesurfen is erg populair hier! Accommodatie is er voor ieder budget. Toeristisch maar niet zoals andere bestemmingen in Egypte. Ook als NIET duiker is dit een prachtige bestemming om te ervaren. En schrik niet als je overdag en/of 's avonds een dromedaris in z'n eentje op pad ziet gaan. Na heel hard werken...lopen ze zelf naar huis toe.

Pluspunten Dahab en Sharm el Sheikh

  • Sinai
  • onderwaterwereld
  • laidback

Minpunten Dahab en Sharm el Sheikh

  • katten
  • geen strand bij boulevard
  • opdringerige verkopers
Ultieme tip: Meya Meya restaurant is in volledige 1001 nacht stijl. Ontspannen in de 'Tea Garden' met heerlijke thee en ook koffie met een Shisha. Waterschoenen meenemen !!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zonsopkomst Dahab (bezocht in november 2009)

Review geschreven door Catching Clouds op 12 november 2017

Dahab is een heel relaxed duikersdorpje, het straalt nog een beetje hippiesfeer uit. Vaak kun je vanuit je hotel de steiger aflopen om te gaan duiken, maar het is zeker de moeite waard om ook andere duikspots in de omgeving te verkennen.

Pluspunten Dahab en Sharm el Sheikh

  • betaalbaar
  • hippiesfeer
  • duiken
  • blue hole dahab
  • thislegorm
  • nationaal park Ras Mohammed

Minpunten Dahab en Sharm el Sheikh

  • Veel Russen
  • het centrum van Sharm
  • opdringerige mensen
Ultieme tip: Ga duiken bij de Blue Hole, maar andere duikspots zijn ook zeker de moeite waard.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig weer (bezocht in februari 2012)

Review geschreven door Tom Loock op 05 november 2017

Om even de koud van Nederland te ontsnappen kan je heerlijk naar Egypte gaan! Hier hebben wij fantastisch weer gehad in februari! Het is echter niet een plek waar veel te beleven is. Ga dus voor een hotel met veel voorzieningen.

7,3
8 Algemene ervaring
5 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Restaurants
6 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Dahab en Sharm el Sheikh

  • Het weer

Minpunten Dahab en Sharm el Sheikh

  • erg verlaten in februari
Ultieme tip: Ga voor een goed hotel met goede voorzieningen en goede reviews.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

De schitterende onderwaterwereld van Sharm El Sjeikh (bezocht in december 2012)

Review geschreven door Marjo Steffen op 30 januari 2017

Wuivende koralen en tropische vissen zie je hier veel in het helder blauwe zeewater van de Rode Zee.
De onderwaterwereld van Egypte behoort tot de allermooiste van de wereld en het meest bijzondere is dat je niet ver de zee in hoeft om dit te kunnen bewonderen. Bij veel hotels pronken de koralen zelfs al op een paar meter van de kust.

6,7
8 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
6 Locals
7 Restaurants
5 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Dahab en Sharm el Sheikh

  • De onderwaterwereld is geweldig

Minpunten Dahab en Sharm el Sheikh

  • De onrust soms in het land
Ultieme tip: Ga in november of december erheen, de temperatuur zowel boven als onderwater is dan geweldig en niet te warm.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Dahab en Sharm el Sheikh

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors