Afrika.nl Jouw vakantie naar Afrika begint hier!

Reviews Egypte

8,0
8,3 Algemene ervaring
8,7 Beziens­waardigheden
7,6 Steden of plaatsen
7,7 Locals
7,2 Veilig
8,0 Natuur
8,1 Stranden
8,7 Klimaat
  • Aantal reviews: 49
  • Aantal waarderingen: 25

Arm land met veel mooie oude cultuur (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Annelies Brassé op 07 december 2016

Wij gaan al vanaf 2010 tot nu regelmatig naar Egypte, niet alleen voor de warmte, ook voor de ontzettend mooie oude bouwwerken en de cultuur erbij. Wij hebben al veel gezien, we hopen nog een Nijl-cruise te kunnen maken tot geheel onderaan. De mensen zijn heel arm, hebben weinig, maakt indruk als je door het land reist. Het jammere is dat je niet echt vrij zelf kunt bepalen waarheen en wat, plus het eten is niet overal veilig buiten de resorts. De mensen zijn vriendelijk, hun cultuur is wat anders als bij ons, maar ben je er vaker geweest dan kun je er goed mee omgaan. Al met al, wij zijn in januari 2016 nog geweest, voelde ons veilig ondanks negatieve berichten, veel resorts staan leeg, ze zijn blij als ze het hoofd bovenwater kunnen houden. Wij gaan zeker nog vaak terug, zoeken wel kleinere hotels waar massatoerisme niet zo erg is.

Pluspunten Egypte

  • Geweldige weer
  • Mooie duik/snorkel mogelijkheden

Minpunten Egypte

  • niet kunnen vrij bepalen waar je heen wil of gaan eten/drinken
Ultieme tip: Blijf niet op de resorts zitten, maak een tour naar bijvoorbeeld Caïro. Het is een hele ervaring, ga niet voor een dag, ga langer, een dag is frustrerend.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Duiken in de Rode Zee (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Susanne Kleijnendorst op 28 november 2016

De beste tip die ik je kan geven over Egypte is... ga duiken in de Rode Zee!! Na 5 minuten vergeet je dat duiken best spannend kan zijn en vergaap je je aan alles wat om je heen zwemt. Veel vissen zijn best nieuwsgierig en komen al snel op je af zwemmen. Als je geluk hebt, kom je zelfs wilde dolfijnen tegen. Precies zoals het hoort; in het wild. Ga met een ervaren duikgids mee. Hij weet precies waar de mooiste vissen vaak zijn. Neem een onderwatercamera mee! Deze zijn misschien niet goedkoop, maar je krijgt spijt als je niet thuis kan laten zien welke fantastische ervaring je hebt opgedaan!
Vind je duiken toch echt net iets te spannend? Smeer dan goed je rug in en ga snorkelen. Het water is zó ontzettend helder, dat je op die manier ook prima kan genieten van de onderwaterwereld.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Egypte

  • De Rode Zee
  • de gastvrijheid
  • het eten
  • winkeltjes

Minpunten Egypte

  • drinkwater
  • opdringerig bij winkels
Ultieme tip: In Hurghada kan ik je aanraden om de taxi te nemen. Spreek wel héel duidelijk van tevoren af wat de prijs is. Ze proberen je nog wel eens om te praten om meer te betalen.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Genieten (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Adinda De Bijl - Heeres op 14 november 2016

Heerlijk weer en prachtige zee. Ga zeker lekker snorkelen want onder water is er zoveel moois. We zijn ook met de boot weggeweest en hebben dolfijnen gespot! De plek zelf vond ik wat saai, maar om te genieten zeker goed!

Pluspunten Egypte

  • klimaat
  • zee
  • onderwaterwereld

Minpunten Egypte

  • saai buiten het resort
Ultieme tip: Boek een boottrip en ga lekker snorkelen en wie weet zie je nog een dolfijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

De kolossen van Memnon (bezocht in november 2007)

Review geschreven door Jack Gravemaker op 08 oktober 2016

We vlogen in november 2007 rechtstreeks van Schiphol naar Luxor, Egypte. Ons hotel Mercure Luxor lag aan de oever/boulevard van de Nijl. Ik was altijd vroeg wakker en van 6 tot 8 uur 's morgens zag ik van ons hotel-balkon aan de andere oever (Westoever) de luchtballonnen zweven. 'n Prachtig gezicht met de bergen op de achtergrond. Elke dag was er weer een andere lichtinval. Er waren er ongeveer 12 stuks en ze gingen altijd behoorlijk hoog. Als je uit ons hotel liep en je gaat richting Luxor Tempel over de boulevard langs de Nijl en dat was maar ongeveer 5 minuten lopen en dan ziet men opeens links de tempel van Luxor en dan moet men rechts de boulevard af de trappen naar beneden waar de oude grote ferry voor de plaatselijke bevolking ligt. Voor de heen-en-terug tocht betaald men maar 2 Egyptische Ponden, dat is 28 cent in Nederlands maatstaven, super goedkoop. Aan de andere kant aangekomen nam ik 'n plaatselijk bestelbusje voor de Egyptenaren, waar normaal 8 personen in gaan voor maar 3 pond. Het was ongeveer 4 km rijden. Een paar dagen later heb ik de afstand gejogd...(lekker man) en terug normaal lopen. Niet slecht voor een man van bijna 60. Dan zie je het meeste van de omgeving. Er is maar één weg dus makkelijk om te onthouden. Dan ongelofelijk ........ verschijnen er opeens vlak langs de rechterkant van de weg de 2 grote (16 meter hoog) losstaande beelden tussen de akkers. De Kolossen van Memnon. Toen ik daar aankwam was het nog donker, maar de ballonnen gingen al in de lucht. Het was 'n prachtig gezicht in 't donker als er weer een hete lucht vlam werd toegevoegd. Daar bij de twee beelden kwamen ze laag over zodat de toeristen mooie foto's konden maken.

Minpunten Egypte

  • De mensen
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Piramides Gizeh

Review geschreven door Kristof Dekens op 07 oktober 2016

Egypte... geschiedenis. Wil je de piramides van Gizeh te Caïro in alle rust aanschouwen? Wacht dan niet langer, nu is het moment... Door de politieke crisis blijft de horde toeristen achterwege en kan je in alle rust genieten van dit wereldwonder!

6,9
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
6 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Minpunten Egypte

  • vuil
Ultieme tip: Pyramids Inn Motel: ontbijten met zicht op de piramides van Gizeh vanop het dakterras.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Beautiful Egypt (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Sharyn Spanjer op 03 oktober 2016

Het zonovergoten Egypte is ontzettend veelzijdig en geschikt voor een strandvakantie. Gelegen aan de Rode Zee heeft het een van de mooiste onderwaterwerelden ter wereld. Wanneer je hier gaat duiken of snorkelen vind je onder andere prachtige koraalwanden, helder lichtblauw water, dolfijnen, roggen, en ontelbaar veel tropische visjes. Daarnaast heeft Egypte prachtig aangelegde all-in resorts! Ook de vallei der koningen in Luxor en de piramides van Gizeh zijn prachtig en de moeite waard. Dit is zelfs een wereldwonder, en ik snap heel goed waarom!

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Egypte

  • zon
  • warm
  • betaalbaar
  • oude egypte

Minpunten Egypte

  • onrust
Ultieme tip: Duiken en zwemmen met dolfijnen in Hurghada. Piramides bezoeken van Gizeh
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkend! (bezocht in april 2001)

Review geschreven door Marijke de Heer op 02 oktober 2016

We reisden per trein van Caïro naar Luxor naar Aswan en vanaf daar met het vliegtuig naar Abu Simbel. Het was duur maar het zo waard! Hier zag ik het meest indrukwekkende gebouw van Egypte! De facade, uitgehakt in de muur, is 38 meter lang en 31 meter hoog. Je moet echt hierheen gaan om te zien hoe groot het is!

Ultieme tip: Ga naar Abu Simbel!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Hier ervaar je pas echt hoe klein je bent (bezocht in maart 2011)

Review geschreven door Maria Krebbers op 01 oktober 2016

Egypte. Vanuit de lucht gezien een grote zandbak, aan de Oostzijde begrensd door een onvoorstelbare turquoise zee. Eenmaal geland blijkt er veel schuil te gaan achter dit simpele plaatje. Overal bevinden zich tempels en andere bouwwerken uit de Pharaonische tijd en de zee herbergt een ongekende variatie aan koraal en zeedieren in de meest uiteenlopende kleuren. Een tochtje langs de Nijl toont het simpele leven van de boeren die gebruik maken van wat het water te bieden heeft: een stukje groen waarop wat gewassen geteeld kunnen worden en waar een kleine levendige haven gehouden kan worden. Verder naar het Zuiden Aswan, met op de Westelijke oever de nederzettingen van de Nubiërs, daarheen verplaatst nadat hun oorspronkelijke woongebied moest wijken voor het stuwmeer Lake Nasser.
En als je al deze bijzondere ervaringen nog niet eens verwerkt hebt komt de grootste verrassing: de Westelijke Woestijn. Bij een woestijn denken we in eerste instantie aan zand. Dat is er ook in de bekende zandduinen bij de oase van Siwa maar er is zo onnoemlijk veel meer te zien. Onbeschrijflijke landschappen wisselen elkaar af, vulkanische gebieden, kalkzandsteen formaties, grafheuvels met open graven en natuurlijk de bekende White Desert (beeldentuin van de goden), de Black Desert en Chrystal Mountain. En je moet niet gek opkijken als je midden in de zandduinen fossielen vindt van vissen die je aankijken met een versteende blik van: "hé, waar is mijn water gebleven"? En niet te vergeten de Qatarra Depressie, met enorme zoutmeren en heetwaterbronnen. Stilte en onbegrensde ruimte en 's nachts miljoenen sterren. Een plek waar alles wat in je dagelijks leven zo belangrijk lijkt niet meer bestaat.
Eigenlijk ben je na deze reis vergeten dat er nog zoiets bestaat als de bewoonde wereld maar een bezoekje aan Caïro helpt je al gauw uit deze illusie. De bezienswaardigheden zijn alom bekend maar als je een beetje van de voor toeristen gebaande paden afdwaalt valt ook hier nog veel te ontdekken.

Pluspunten Egypte

  • Aardige mensen
  • prima eten
  • betaalbaar

Minpunten Egypte

  • veel gebieden niet meer toegankelijk
  • locals gedesillusioneerd door afname toerisme
Ultieme tip: Probeer in contact te komen met locals die hun land kennen en de mogelijkheden om plaatsen te bezoeken die niet direct in de toeristengidsjes staan
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ontspannen avontuur (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Diana Zijlstra op 01 oktober 2016

Inmiddels ben ik al 3x in Hurghada geweest, om heerlijk bij te tanken. Behalve het snorkelen op zee wat echt onbeschrijfelijk mooi is kun je er ook actief bezig zijn. Zo zijn wij op quads de woestijn in getrokken naar de bedoeïenen, daar hebben we thee gedronken en kameel gereden. Echt een onwijs leuke ervaring en zeker een aanrader. Wij zullen er zeker vaker te vinden zijn niet alleen om te ontspannen maar zeker ook het ontdekken.

Pluspunten Egypte

  • betaalbaar
  • de bevolking is gastvrij
Ultieme tip: Ons Hotel Mina Mark bevondt zich recht tegen over de Heineken hoek. De haven met de vismarkt waren op loopafstand. Bekijk ook de verse vismarkt of de fruitmarkt
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Erik Boogert op 23 okt. 2016
5,9

4

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

4

Steden of plaatsen

4

Locals

5

Veilig

6

Natuur

7

Stranden

9

Klimaat

Reizen Egypte

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Kaapverdië kenner
Sponsors