Vervoer Lesotho

Vervoer Lesotho

Wat zijn de vervoersmiddelen in Lesotho?

Lesotho is een klein en bergachtig landje. Veel openbaar vervoer is er daarom niet. De pony is er nog altijd een volledig normaal vervoersmiddel. Dikke kans dat je tijdens je bezoek aan Lesotho een paar keer op zo'n minipaard terecht zult komen.

Vliegtuig

Lesotho heeft maar één vliegveld. Dat van Maseru. Binnenlandse vluchten zijn er dus niet bij. Wel kun je invliegen op Maseru vanuit Johannesburg met South African Airways.

ZELF NAAR Lesotho?

Bekijk alle 5 reizen naar Lesotho

Treinen in Lesotho

Lesotho heeft geen doorgaande spoorwegen. Reizen met de trein kun je in dit landje dus wel op je buik schrijven. Daar zijn de berghellingen bovendien ook veel te stijl voor.

Bus

Vanuit Zuid-Afrika is de bus het meest voor de hand liggende vervoersmiddel richting Lesotho. Van Johannesburg vertrekken wekelijks bussen richting het koninkrijk.

Vanuit het dichterbij gelegen Bloemfontein gaan zelfs dagelijks bussen naar Maseru. Die doen er ongeveer drie uur over de reis. Eenmaal in Lesotho gaat het reizen langzamer, omdat je nogal wat passen over moet om van A naar B te komen.

Minibusjes

In Lesotho zijn simpele minibusjes naast de pony het standaard vervoersmiddel. Hun netwerk verbindt alle plaatsen van enig belang. Erg comfortabel zijn zij echter niet. Zeker niet voor lange Nederlandse benen. Bereid je wel voor op weinig zitruimte. In deze busjes, bestemd voor tien passagiers, gaan meestal wel zestien. En ze vertrekken pas wanneer zij afgeladen vol zijn.

Huurauto

Als je een auto wilt huren, kun je het best in Maseru terecht. Ga liever wel voor bekende namen als Hertz en Europcar, om vervelende verrassingen achteraf te vermijden.

Reizen Lesotho

Specialisten Lesotho

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors