Vervoer Lesotho

Vervoer Lesotho

Wat zijn de vervoersmiddelen in Lesotho?

Lesotho is een klein en bergachtig landje. Veel openbaar vervoer is er daarom niet. De pony is er nog altijd een volledig normaal vervoersmiddel. Dikke kans dat je tijdens je bezoek aan Lesotho een paar keer op zo'n minipaard terecht zult komen.

Vliegtuig

Lesotho heeft maar één vliegveld. Dat van Maseru. Binnenlandse vluchten zijn er dus niet bij. Wel kun je invliegen op Maseru vanuit Johannesburg met South African Airways.

Treinen in Lesotho

Lesotho heeft geen doorgaande spoorwegen. Reizen met de trein kun je in dit landje dus wel op je buik schrijven. Daar zijn de berghellingen bovendien ook veel te stijl voor.

Bus

Vanuit Zuid-Afrika is de bus het meest voor de hand liggende vervoersmiddel richting Lesotho. Van Johannesburg vertrekken wekelijks bussen richting het koninkrijk.

Vanuit het dichterbij gelegen Bloemfontein gaan zelfs dagelijks bussen naar Maseru. Die doen er ongeveer drie uur over de reis. Eenmaal in Lesotho gaat het reizen langzamer, omdat je nogal wat passen over moet om van A naar B te komen.

Minibusjes

In Lesotho zijn simpele minibusjes naast de pony het standaard vervoersmiddel. Hun netwerk verbindt alle plaatsen van enig belang. Erg comfortabel zijn zij echter niet. Zeker niet voor lange Nederlandse benen. Bereid je wel voor op weinig zitruimte. In deze busjes, bestemd voor tien passagiers, gaan meestal wel zestien. En ze vertrekken pas wanneer zij afgeladen vol zijn.

Huurauto

Als je een auto wilt huren, kun je het best in Maseru terecht. Ga liever wel voor bekende namen als Hertz en Europcar, om vervelende verrassingen achteraf te vermijden.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Lesotho

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Swaziland kenner
Sponsors