Veiligheid Lesotho

Veiligheid Lesotho

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Lesotho?

Reizen in Lesotho is doorgaans veilig. Er zijn geen gebieden in het bergstaatje die extra waakzaamheid vereisen. Alleen in Maseru is het beter na zonsondergang niet meer lopend over straat te gaan in verband met potentiële berovingen.

Bekijk voordat je naar Lesotho gaat altijd het actuele reisadvies.

Waar moet ik extra voorzichtig op zijn in Lesotho?

Buiten Maseru is het vooral opletten geblazen dat je niet struikelt en honderden meters de diepte in stort bij angstaanjagende bergkliffen.

Ook is het verstandig niet al te veel in het donker auto te rijden buiten de steden. De wegen zijn slecht verlicht en er loopt nogal wat vee vrij rond op het asfalt.

Ten slotte is het aan te raden tijdens wandelingen een gids mee te nemen. Hij kent de weg, jij niet. Verdwalen in de bergen van Lesotho is erg gemakkelijk en met de ijskoude nachten geen pretje.

Wat is zijn de alarmnummers van Lesotho?

De alarmnummers van brandweer, politie en ambulance zijn respectievelijk 115, 112 en 121.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Lesotho

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Marokko kenner
Sponsors