Religie & Tradities Lesotho

Religie & Tradities Lesotho

Wat zijn de belangrijkste religies in Lesotho?

Ongeveer tachtig procent van de bevolking van Lesotho is christelijk - vooral katholiek en anglicaans. Je ziet de, vaak door missionarissen gebouwde kerken overal in het land, zelfs op de gekste plekken in de bergen.

De overige twintig procent gelooft in traditionele Basotho religies. Zij zijn animistisch. Zij vereren dus de natuur en hun voorouders.

ZELF NAAR Lesotho?

Bekijk alle 5 reizen naar Lesotho

Wat zijn belangrijke tradities in Lesotho?

Op veel plekken in Lesotho worden nog altijd traditionele kleden en dekens geweven. Deze komen goed van pas voor de herders tijdens de koude winternachten, maar zijn tegenwoordig ook een zeer populair souvenir. De kleden verbeelden meestal traditionele dorpen of feesten.

Sangoma's, ofwel natuurgenezers, spelen nog altijd een zeer centrale rol in het leven van mensen in Lesotho. Bij ziekte, begrafenissen of godsdienstige rituelen treden zij op de voorgrond. Mensen in Lesotho worden bij voorkeur in zittende positie begraven, hun blik gericht op de zon.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Het zijn niet zozeer tradities of gebruiken waar je rekening mee dient te houden in Lesotho, maar vooral de extreme armoede. Vooral buiten de steden, in de bergen, is het leven buitengewoon primitief. Ga dus bijvoorbeeld niet uit van een warme douche, of een douche in het geheel, tijdens een meerdaagse ponytrek.

Het is wel belangrijk dat je de autoriteit van de Chiefs respecteert. Zij zijn de leiders van hun dorp en bepalen wat er op hun grondgebied gebeurt. Als jij bijvoorbeeld in een dorpje wilt kamperen of werk wilt verrichten, dien je dat altijd eerst nederig te vragen aan de Chiefs. Een flesje drank als cadeau helpt bijna altijd - al is het ethisch misschien wat onverantwoord.

Reizen Lesotho

Specialisten Lesotho

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors