Reviews Marokko

Reviews Marokko

8,3
8,6 Algemene ervaring
8,6 Beziens­waardigheden
8,5 Steden of plaatsen
8,2 Locals
7,6 Veilig
8,9 Natuur
7,8 Stranden
8,3 Klimaat
  • Aantal reviews: 89
  • Aantal waarderingen: 48

Geen worden voor (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Miranda Brak op 17 december 2018

Super prachtig divers land van woestijn naar groene oase en van bergen tot vlak, kan het iedereen aanraden. Super vrouw vriendelijk spot goedkoop. Prachtig land voor rondreis. Voor iedereen te doen single, stellen, gezinnen, backpackers, natuur en cultuur liefhebbers.

Pluspunten Marokko

  • vrouw vriendelijk
  • goedkoop
  • mooi land
Ultieme tip: Maak een rondreis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

GE-WEL-DIG (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Jessica Horee op 30 november 2018

Marokko was geweldig. Een hele andere cultuur dat je meteen merkt, heerlijk eten en hartstikke aardige mensen. Je hoort vaak zo veel slechte dingen over Marokko maar ik heb niks gemerkt. De markten zijn heel mooi en fotogeniek. Ook alle uitjes die je kan maken in dat land en die georganiseerd worden zijn echt leuk! De mensen vertellen je ook veel over het land. De tickets voor volgend jaar zijn al geboekt :)

Pluspunten Marokko

  • betaalbaar
  • aardige locals
  • mooie locatie
  • heerlijk eten

Minpunten Marokko

  • de taal
  • in de winter is geen zwembad open
Ultieme tip: Ga niet all inclusive in een hotel maar ga veel naar buiten en beleef marokko echt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 weken rond reis Marokko (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Esther van Zwienen op 29 november 2018

Prachtig land met verschillende landschappen. Van vruchtbaar land toch droge woestijn tot eeuwige sneeuw. Marokkanen zijn super vriendelijk en laten jou thuis voelen in hun land. Het eten is geweldig en steden zijn mooi!

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Marokko

  • gastvrijheid
  • landschap
  • eten

Minpunten Marokko

  • Groten steden ruiken vaak vies naar afval en uitlaatgassen
Ultieme tip: Ga surfen in Taghazout!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Marocco (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Stepph Ell op 24 november 2018

Marokko is een perfecte plaat voor de extroverte personen en de cultuurliefhebbers onder ons. Dus ben jij iemand die van cultuur en ontdekken houd? Dan is dit de ideale plaats voor jou, samen met je vrienden of familie.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Alle eenttentjes zijn zeer cultureel
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Marokko (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Stepph Ell op 24 november 2018

Marokko, is buiten een drukke plaats, een hele culturele plaats en dat maakt het juist zo mooi. Zonder de cultuur is er geen "Marokko". Zoveel mooie plaatsen te bezoeken. En zoveel leuke dingen om daar te ontdekken.

8,4
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
5 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Alle restaurantjes daar zijn zeer cultureel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Marokko (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Hicham Maachi op 22 november 2018

Marokko is een mooi en fijn land. Natuur, cultuur en de mensen zijn prachtig. De echt grote toeristentrekkers zou ik vermijden, zo ook de drukke periodes. Chefchouan, Hoceima en Fes zijn echte aanraders!

Pluspunten Marokko

  • dichtbij
  • cultuur

Minpunten Marokko

  • extreem drukke periodes
Ultieme tip: Hoceima heeft me echt verrast.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Marokko (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Leentje Roelofs op 18 november 2018

Land met veel afwisselende landschappen. Wel veel armoede en daardoor wordt er wel veel geprobeerd aan je te verkopen. Over het algemeen aardige mensen. Atlasgebergte en slapen in de woestijn vond ik het leukste.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Ritje op een dromedaris in de woestijn naar de zonsopgang kijken
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Woestijn Marokko (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Mascha Rietjens op 16 november 2018

Fantastisch land dat voor ieder wat wils te bieden heeft. Bij het dorp Merzouga hebben wij in berbertenten overnacht en zijn we met dromedarissen door de duinen gaan wandelen. Uiteindelijk hebben we midden in de woestijn genoten van de zonsondergang. Een prachtige beleving! Daarnaast zijn de koningssteden en het Atlasgebergte ook fantastisch om te bezoeken.

Pluspunten Marokko

  • betaalbaar
  • begaanbaar
  • uniek

Minpunten Marokko

  • hygiene eten
Ultieme tip: Overnachten in berbertenten in de woestijn. Zeer uniek!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dessert trip (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Amber van Geest op 13 november 2018

Ronddwalen door de kleine straatjes van Marrakech is heerlijk, en het eten geweldig. De mensen waren vriendelijk, soms wat opdringerig. De dessert tour vanuit Marrakech heeft ons naar hele mooie plekken gebracht waar we anders niet terecht waren gekomen. Verhalen van lokale tapijtenmakers tot de dankbaarheid voor ons bezoek. Een hele mooie ervaring.

8,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Marokko

  • betaalbaar
  • veilig
  • woestijn

Minpunten Marokko

  • openbaar vervoer
Ultieme tip: Neem je thee zonder suiker
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Marokko - Tanger, Chefchaouen, Marrakech, Merzouga en Essaouira (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Kelly Zonnenberg op 11 november 2018

Marokko is een erg veelzijdig land, wat het ook zo mooi maakt voor een rondreis. Iedere plaats waar je komt lijkt het alsof je weer in een compleet andere wereld bent beland. De kleine plaatsjes vond ik het leukst, omdat de mensen daar nog gewoon lekker zichzelf zijn. In de grote plaatsen (zoals Marrakech) is dit wat minder en zijn de locals vooral uit op je geld. Overal moet je voor betalen en mensen wijzen je de weg zonder er om gevraagd te hebben, maar vervolgens moet je betalen. Hier moet je dus echt mee uitkijken. Daarnaast word je als blonde vrouw in de grote steden de hele dag nageroepen en -gefloten. Dit komt erg intimiderend over, waardoor ik mij (vooral 's avonds) niet altijd even veilig voelde. De kleinere plaatsjes zoals Chefchaouen en Essaouira waren daarentegen erg leuke plaatsjes, waar ik mij geen moment onveilig gevoeld heb. Wanneer je naar Marokko gaat is een overnachting in de Sahara ook echt een aanrader, dat was echt een fantastische ervaring. Het eten in Marokko is erg lekker en goedkoop, de alcohol daarentegen belachelijk duur. Excursies en taxi's zijn ook betaalbaar. Wanneer je een dierenvriend bent, mijd Marokko dan tijdens het offerfeest, want dan is heel Marokko niet meer zo'n fraai gezicht. Verder is Marokko een heel mooi land waar veel te zien en te beleven is. Ik raad dit land zeker aan!

7,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
6 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Marokko

  • Erg goedkoop
  • Lekker eten
  • Heel veelzijdig

Minpunten Marokko

  • Het openbaar vervoer
  • Grote steden
Ultieme tip: Draag bedekte kleding.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Agadir (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Janny Spallink-Pepping op 05 mei 2018

Mooi land en vriendelijke personeel in het hotel en ook prima taxi chauffeur, wij zijn door het Atlasgebergte geweest. Plotseling kwamen we een oase met palmbomen en stromend water tegen, heel apart en mooi strand in Agadir.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Neem een taxi en ga door het Atlasgebergte.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig en exotisch land (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Hea helms op 19 december 2017

Samen met een vriendin heb ik een hele mooie reis gemaakt door prachtig Marokko. Het is een erg divers land wat veel te bieden heeft. We hebben de meest toeristische plekken vermeden en zijn begonnen in Casablanca, een relatief moderne stad met een enorme moskee aan de kust, die een bezoekje waard is. Daarna naar Meknes gegaan, een erg mooie historische stad. Een bezoek aan de historische site Volubilis is absoluut de moeite waard! Toen door naar Fes, waar we een kookcursus gevolgd hebben middenin de oude medina. Erg leuk om te doen! Vervolgens zijn we met de auto naar het Atlasgebergte gegaan, overnacht in de bergen en daarna vanuit de sneeuw weer de woestijn in, bij Merzouga (we verbleven in een voorstadje genaamd Hassilabied). Een kamelentrektocht daar is leuk; helaas hebben wij een kortere optie moeten nemen om gezondheidsredenen (niet veroorzaakt door eten of hygiëne ter plaatsen!). Een volgende keer zou ik zeker gaan voor een meerdaagse tocht met meer dan een overnachting. Tenslotte via het gebergte weer omhoog, auto ingeleverd in Fes en toen nog een dagje Rabat. Een prachtige stad met een moderne maar ook echt 'oriëntaalse' uitstraling waar je zeker een aantal dagen heel fijn kunt verblijven!

Tip: tussen Casablanca en Fes hebben we met de trein gereisd, een goede optie in deze drukke streek. Treinen zijn schoon en redelijk betrouwbaar en je krijgt een leuk inkijkje in het lokale leven van alledag.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Marokko

  • Prachtig landschap
  • aardige mensen
  • niet duur

Minpunten Marokko

  • mannen zijn betuttelend richting vrouwen
Ultieme tip: Volubilis, een prachtige historische site.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land van de rode aarde (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Klarie ter Bork op 14 december 2017

Marokko heeft veel te bieden. Het is heel divers: de koningssteden, de kustlijn, de mooie bergen, de woestijn en dit alles in één land. De natuur is overweldigend! De rode aarde in combinatie met cactussen, de bergen met prachtige vergezichten, de eindeloze woestijn, die tóch steeds weer anders is! Wat ik lastig vind is de communicatie met de mensen (er wordt bijna geen Engels gesproken) Het is boeiend om kennis te maken met de Marokkaanse cultuur. De medina's in de steden, de soeks, de djellaba's , waar de mannen in gehuld zijn, de gesluierde vrouwen. Wat soms ongemakkelijk voelde voor mij, was om te merken hoe groot de verschillen zijn tussen man en vrouw in deze cultuur. Er valt nog veel te ontdekken voor ons, dus vertrekken we in januari weer met de camper richting Marokko en een groot pluspunt daarbij is ook de zon, die meestal overvloedig schijnt!

Pluspunten Marokko

  • De mooie natuur
  • De cultuur
  • Heel betaalbaar

Minpunten Marokko

  • De taal
Ultieme tip: Een bezoek aan Rabat, een prachtige stad, waar veel te zien is!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch land met vriendelijke mensen (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Lia Chang op 12 december 2017

Veel mooie bezienswaardigheden, waaronder Fès. Meknes de bijnaam ‘Versailles van Marokko’ is ook zeker de moeite waard, je kan er mooie wandelingen maken. De Almohaden moskee uit de 12e eeuw is ook zeker de moeite waard. De mensen zijn vriendelijk en er zijn veel lekkere restaurants.

Ultieme tip: Prima restaurants, er zijn eigenlijk geen slechte restaurants.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers

Marokko - Agadir (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Frederieke Wassenaar op 11 december 2017

Marokko is een geweldig land voor alle cultuurliefhebbers. In het gezellige Agadir is het prima vertoeven met gemiddeld 25 graden aan het strand en in het altijd drukke Marrakesh kijk je je ogen uit. Maak een ritje op een kameel of ga naar het krokodillenpark. Een tripje naar de souks van Marrakesh kan niet uitblijven.

Pluspunten Marokko

  • super lieve mensen
  • prachtige omgeving
  • goed weer
  • hele andere cultuur

Minpunten Marokko

  • druk in de grote steden
Ultieme tip: Als je gek bent op zon, zee en strand, maar je ook cultuur wilt snuiven kun je het beste in Agadir een hotel nemen en van daaruit dagtrips maken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Sarah De Bie op 08 december 2017

Onvergetelijke 3-daagse excursie gehad naar de Sahara via het Atlas gebergte. Waar we op kamelen hebben gereden en onder de sterren hebben geslapen. De busrit er naartoe en weer terug naar Marrakesh was een lange zit, maar zeker waard doordat je onderweg ook de mooiste uitzichten hebt.

Pluspunten Marokko

  • betaalbaar
  • gastvrij
  • mooi
Ultieme tip: De Sahara woestijn bezoeken.
Aangeraden voor: Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Marokko (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Yvonne Tinge op 08 december 2017

Door de rondreis hebben we veel van het land gezien: de moskeeën, markten, souks en diverse steden.
Het is zeker de moeite waard om dit land te bezoeken. Ook culinair is het goed vertoeven in Marokko.
Kortom: een aanrader voor ieder die wat anders wil.

Pluspunten Marokko

  • klimaat
  • gastvrijheid
  • culinair
Ultieme tip: Ga zeker mee de woestijn in op een dromedaris.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Cultuur in Marrakech en natuur in de bergen en woestijn (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Renske Teppema op 06 december 2017

Marrakech is een hele goede uitvalsbasis om ook andere delen van Marokko te ontdekken. Een paar dagen het drukke Marrakech combineren met een trip naar de rustige bergen en uitgestrekte woestijn is echt een aanrader! Een privé-chauffeur is voor die paar dagen prima betaalbaar en daardoor kom je op plekken die de grote drommen toeristen overslaan. Slaap in Marrakech in een van de leuke 'riads'. Er is veel keuze, dus bedenk waar je in de stad wilt zitten en hoe luxe de overnachting voor je moet zijn. Ding goed af in de souks; ik kijk eerst altijd rond om te zien wat er allemaal is en wat de kwaliteitsverschillen zijn en vraag overal naar de prijs, zodat ik goed kan bepalen wat ik maximaal wil betalen voor een souvenir.

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Marokko

  • Afwisselend
  • lekker eten
  • shoppen
  • cultuur

Minpunten Marokko

  • opdringerige verkopers in de soukh
Ultieme tip: Overnacht in een nomadentent in de Merzouga woestijn, waarbij je de zonsopkomst in de woestijn vanaf je eigen dromedaris kan bewonderen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

1001 nacht (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Robin Elise Schuur op 05 december 2017

Wanneer je niet houdt van ver vliegen, maar toch van een totaal andere cultuur wilt proeven dan ben je in Marokko aan het juiste adres. Op een kleine 4 uur waan je je in prachtige oosterse riads en ruik je de geur van de meest diverse specerijen. Wij zijn deze zomer is Marrakesh en in een deel van de Westelijke Sahara geweest.
In Marrakech beleef je een combinatie van de hectische, maar ook zeer uitgesproken cultuur. Wij hebben absoluut genoten. In de riad kom je in een oase van rust terecht, zodat je de chaos in de oude medina en van thuis vergeet. De mensen zijn op en top vriendelijk, ook al raken ze een beetje gefrustreerd als je niet koopt wat zij jou aan prijzen. Er blijft toch wel over en weer begrip voor elkaar. Ga in de avond het indrukwekkende Djemaa el Fna plein over en laat je zintuigen prikkelen. De heerlijke geuren van tajin zijn in de avond uren overal te ruiken.
De Westelijke Sahara is een prachtig natuurgebied. Nadat je er bent geweest, geloof je wel degelijk in gouden bergen, want die zie je daar. Wij sliepen op iets meer dan een uur rijden per kameel midden in de woestijn bij een nomade kamp. Wauw, een moment van stilte overvalt je wanneer je onder de Melkweg ligt met je dekentje. Marokko heeft ons hart verwarmd en onze zintuigen geprikkeld, wij willen absoluut terug.

Pluspunten Marokko

  • cultuur verschil
  • sahara
  • oude medina

Minpunten Marokko

  • Opdringerige verkooplui
Ultieme tip: Riad hoppen, het is niks leukers om zoveel mogelijk riads te zien en te ervaren! Iedere nacht ergens anders heen dus.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Terug naar mijn familie roots (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Karima Choukeri op 03 december 2017

Ik ben vele malen naar Marokko geweest. Mijn ouders zijn allebei opgegroeid in de stad Safi. Safi ligt in de buurt van Essaouira en Marrakech, en is niet een hele grote stad zoals marrakech en zijn ook niet veel touristen te bekennen, maar dat maakt de experience beter.
Rond Safi liggen veel verschillende stranden. Van surfstrandjes tot stranden vol met locals. Het is handiger om een auto te bezitten, zodat je naar plaatsen kunt waar taxi’s niet heen gaan. Dat zijn naar mijn mening de mooiste plaatsen, mooi, avontuurlijk en rustig. na de vele stranden zit Safi, vol met geschiedenis, prachtige architectuur en de Marokkaanse cultuur is overal te bekennen. De oude medina toont het allemaal. het is omringd door een prachtig fort met smalle steegjes, verschillende traditionele deuren en poorten.
De architectuur laat je denken dat je rond loopt door de straten van Kingslanding.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Minpunten Marokko

  • als tourist is het moeilijk om rustig door de souks te wandelen
Ultieme tip: Bezoek Marokko rond de lente of in herfstperiode. Dan zie je Marokko op z’n mooist en dan is de temperatuur perfect!

Challenge - roadtrip by car (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Ineke Derksen op 24 november 2017

Reizen door Marokko met een eigen auto of eventueel een huurauto is een super ervaring. Wat een prachtige natuur en er is zoveel te zien. Zeer afwisselend landschap. Aardige mensen, zeer behulpzaam. Heerlijk eten en prachtige accommodaties. Ga het zelf ontdekken.

Pluspunten Marokko

  • aardige locals
  • bijzondere accommodaties
Ultieme tip: Fez is de moeite waard om enkele dagen te zijn!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magische zonsopkomst boven Erg Chebbi (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Anita Grotewal op 22 november 2017

De zandduinen zijn een begrip voor de reiziger naar Marokko. Vrijwel iedere rondtoer gaat er naar toe. Maar wat erg Chebbi zo bijzonder maakt is de zonsopkomst. Wanneer de zon met zijn eerste stralen het nog koele zand raakt en opwarmt, ademt de omgeving magie. Een unieke belevenis om door de verlaten duinen te dwalen en de mystiek in je op te nemen. Probeer dus altijd een overnachting te plannen in Merzouga of aan de rand van de zandduinen.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Marokko

  • nog heel betaalbaar
  • vriendelijke bevolking zeker op het platteland
  • oogverblindende landschappen

Minpunten Marokko

  • mensen kunnen in de steden heel opdringerig zijn. Zomers erg warm
Ultieme tip: Met de camper overnachten aan de rand van de Sahara
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Marroko (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Thomas Roos op 20 november 2017

Marokko is geen doorsnee vakantieland, maar toch kun je er geweldig vertoeven. Vriendelijke mensen, heerlijk eten en woeste natuur. Natuurlijk moet je rekening houden met de cultuur, dus liever niet te veel foto's maken van mensen.

7,6
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Marokko

  • aardige locals
  • betaalbaar

Minpunten Marokko

  • fotograferen lastig
  • taal
  • slechte wegen
Ultieme tip: Bezoek eens een bergdorp!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Zwoegen en ploeteren (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Anita Grotewal op 18 november 2017

Marokko, magisch land op een bijzonder continent. Het hedendaags Marokko is een kruising van culturen, gewoonten en geloof. Genieten van zon, zee en warmte als het in Nederland nog winter is, ga naar Marokko. De vriendelijkheid van de Marokkanen zijn als een warme douche.

Pluspunten Marokko

  • Vriendelijke bevolking
  • Zon
  • Zee
  • Warmte
  • Bergen en woestijn

Minpunten Marokko

  • er is nog veel armoede
  • veel zwerfvuil
Ultieme tip: Erg Chebbi, een wonder in de woestijn. Waar je voor een paar tientjes kunt overnachten onder de sterrenhemel en genieten van de opkomende zon boven Algerije.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers

Een groet uit het Atlasgebergte (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Sonja Onclin op 18 november 2017

Drie weken trekken we met onze dochter (3) door het zuiden van Marokko. We bezoeken Agadir, Essauoira, Marrakech en Ouarzazate.

De beste maanden voor een bezoek aan Marokko met kinderen zijn van half maart tot en met half mei, en oktober en november. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 25 graden. Check voor je op reis gaat of er religieuze feesten plaatsvinden. Vooral het Offerfeest in het najaar kan voor onaangename beelden en verrassingen zorgen – schapenhoofden die op elke hoek van de straat boven het vuur hangen, en restaurants en winkels die drie dagen gesloten zijn. Bereid je kind goed voor op een rondreis door Marokko. Praat erover en laat foto’s van de omgeving en de mensen zien. Neem genoeg tijd om indrukken te verwerken en houd een rustig reistempo aan. Houd bij het uit zoeken van een overnachtingsplek rekening met de volgende factoren: is het schoon en rustig, zijn er kinderen om mee te spelen en is er een zwembad aanwezig. Selecteer eventueel voor je op pad gaat overnachtingsplekken die aan je eisen voldoen. Reis je in het weekend naar Marrakech boek dan van te voren een hotel. Van vrijdag tot en met maandag kan het er vrij druk zijn. Voor kinderen die nog in een ledikantje slapen, is het aan te raden een campingbedje of lichtgewicht slaaptentje mee te nemen. Niet ieder hotel beschikt over een babybedje. Neem verder een buggy of draagzak mee, vooral in de grote steden kan het erg chaotisch zijn met brommertjes en auto’s. En laat op wat potloden, kleurplaten en een emmertje en schepje na het speelgoed thuis. Kinderen vermaken zich prima met de ezels, de kamelen, het zand, de schelpen en de locals.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Marokko

  • Slechts vier uren vliegen
  • Aardige locals
  • Betaalbaar
  • magisch
  • kindvriendelijk
  • Diversiteit

Minpunten Marokko

  • Kan er erg warm zijn
  • #Religieuze feesten kunnen als schokkend ervaren worden
Ultieme tip: Bezoek in de omgeving van Ouarzazate per ezel of kameel de groene valleien en zandgronden. Prachtige ervaring voor jong en oud.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een groet uit het Atlasgebergte (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Sonja Onclin op 18 november 2017

Drie weken trekken we met onze dochter (3) door het zuiden van Marokko. We bezoeken Agadir, Essauoira, Marrakech en Ouarzazate.

De beste maanden voor een bezoek aan Marokko met kinderen zijn van half maart tot en met half mei, en oktober en november. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 25 graden. Check voor je op reis gaat of er religieuze feesten plaatsvinden. Vooral het Offerfeest in het najaar kan voor onaangename beelden en verrassingen zorgen – schapenhoofden die op elke hoek van de straat boven het vuur hangen, en restaurants en winkels die drie dagen gesloten zijn. Bereid je kind goed voor op een rondreis door Marokko. Praat erover en laat foto’s van de omgeving en de mensen zien. Neem genoeg tijd om indrukken te verwerken en houd een rustig reistempo aan. Houd bij het uit zoeken van een overnachtingsplek rekening met de volgende factoren: is het schoon en rustig, zijn er kinderen om mee te spelen en is er een zwembad aanwezig. Selecteer eventueel voor je op pad gaat overnachtingsplekken die aan je eisen voldoen. Reis je in het weekend naar Marrakech boek dan van te voren een hotel. Van vrijdag tot en met maandag kan het er vrij druk zijn. Voor kinderen die nog in een ledikantje slapen, is het aan te raden een campingbedje of lichtgewicht slaaptentje mee te nemen. Niet ieder hotel beschikt over een babybedje. Neem verder een buggy of draagzak mee, vooral in de grote steden kan het erg chaotisch zijn met brommertjes en auto’s. En laat op wat potloden, kleurplaten en een emmertje en schepje na het speelgoed thuis. Kinderen vermaken zich prima met de ezels, de kamelen, het zand, de schelpen en de locals.

Pluspunten Marokko

  • Slechts vier uren vliegen
  • Aardige locals
  • Betaalbaar
  • magisch
  • kindvriendelijk
  • Diversiteit

Minpunten Marokko

  • Kan er erg warm zijn
  • #Religieuze feesten kunnen als schokkend ervaren worden
Ultieme tip: Bezoek in de omgeving van Ouarzazate per ezel of kameel de groene valleien en zandgronden. Prachtige ervaring voor jong en oud.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Atlasgebergte (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marieke Bonte op 16 november 2017

Een PRACHTIG land, ik wil onmiddellijk terug keren om terug te zijn in de mooie natuur en bij de vriendelijke mensen. Ik mis de reis van mijn leven nu al heel hard! Als ik de kans krijg om terug te keren, grijp ik deze sowieso!

Pluspunten Marokko

  • mooi
  • een heel andere cultuur
  • vriendelijke mensen

Minpunten Marokko

  • warm
  • als tourist word je door iedereen aangesproke
Ultieme tip: Atlasgebergte, Rozenvallei, Ouarzazate, Sahara, Marrakesh, Taroudant!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Marokko (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marieke Bonte op 16 november 2017

Een prachtig land en zeer vriendelijke mensen! Wanneer kan ik terug gaan?
Het is overal heel goedkoop en je wordt echt meegenomen in hun cultuur. Marrakesh, Taroudant, het gebergte en de woestijn zijn zeker en vast de moeite!

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
5 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Marokko

  • goedkoop
  • mooi
  • vriendelijk

Minpunten Marokko

  • Marrakesh is zeer touristisch
Ultieme tip: Altijd in groep blijven, bezoek zeker het gebergte en de woestijn!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sidi Kaouki (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Reanne Hek op 16 november 2017

Heerlijk vertoeven! Super ontspannende omgeving en in februari, als het kite-seizoen voorbij is niet al te veel toerisme. Dichtbij Essouira en makkelijk te bereiken. De ideale bestemming wanneer je op zoek bent naar rust en ontspanning, maar als je wat actiever bent kun je er ook goed golfsurfen.

Pluspunten Marokko

  • Aardige locals
  • lekker eten
  • fijn klimaat aan zee
Ultieme tip: Surfen in Sidi Kaouki
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi land (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Gracia Lam op 14 november 2017

Leuk land en alles is mooi. Elke hoek van de straat. Wel soms wat warm in de zomer (45 graden), maar dat is niet heel erg. Met name het Atlasgebergte is een aanrader en de Tajine trouwens ook haha. Jeeee!

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: De Atlasgebergten!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een sprookje uit 7 nachten (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Colinde De nijs op 14 november 2017

In de zomer, wanneer de Marokkanen zelf de koelte opzoeken gingen wij naar Marrakech. En het was warm, maar overal zijn airco’s mocht het toch te gek worden.
Zelfs het Atlasgebergte in geweest en de Sahara. Je stelt je erop in! 3 dagen stad en 4 dagen reizen door het land was een prima verdeling.
Overnachten in de Sahara was bijzonder; helaas voor ons geen sterren maar een heuse zandstorm (moet je ook een keer meemaken). Op bezoek geweest bij Berbers en een kameelsafari en woestijnskiën gedaan. Een prachtige indruk van een fantastisch land gekregen! Wij komen terug!

Ultieme tip: Riad Madu in de Sahara te Merzouga en UNESCO-nederzetting Ait-ben-hadou.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Eva Ven op 13 november 2017

Begin 2017 ben ik in samenwerking met GoForAfrica met de auto naar Gambia afgereisd. Om daar te kunnen komen hebben we het prachtige Marokko gepasseerd. De diversiteit het heerlijke eten en de vriendelijke mensen van het land hebben met verrast. Ik heb met volle teugen genoten van de grote verschillen die het land te bieden heeft. Het is dan ook zeker een aanrader om het land met de auto te bereizen. We zijn vanuit Tanger richting Fez gereden waar we vervolgens dwars door het atlas gebergte zijn gereden om vervolgens door de woestijn het land weer te verlaten. Op deze manier krijg je een mooi totaal plaatje van wat Marokko te bieden heeft. Wat zeker is aanrader is om een aantal nachten op camping: Oasis Palmier Zagora te verblijven. In Zagora zijn veel verkopers die je tegen een kleine vergoeding met liefde en plezier een dagje mee op sleeptouw nemen om hun land te laten zien. Je komt op de mooiste plekjes van Zagora en ook zeker niet onbelangrijk is dat ze je mee nemen naar de beste restaurantjes van de omgeving. Om misverstanden te voorkomen zorg dat je van te voren een prijs met ze afspreekt.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Marokko

  • Hele aardige mensen
  • Betaalbaar land
  • prachtige landschappen
  • Divesiteit
  • heerlijk eten

Minpunten Marokko

  • Frans talig
Ultieme tip: Enkele leuke verblijfsplaatsen: - Oasis Palmier Zagora - Auberge camp oasis el mharech
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

het betoverende Marokko (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door jaap veerman op 13 november 2017

Een verassend mooi en van cultuur doorspekt land, lekker eten, zeer (soms te) behulpzame mensen die je de weg wijzen in het doolhof van staatjes in de prachtige konings steden, een kamelen tocht door de woestijn bij merzouga is een belevenis, een auto tocht door de todra kloof en dades vallei waar nog echte nomaden leven is een belevenis en natuurlijk Ait Benhadduo een prachtig dorp en dan zijn er nog de stranden b.v bij Essaouira en de stad zelf van ongekende schoonheid.

Pluspunten Marokko

  • makkelijk zelf te doen
  • behulpzame mensen

Minpunten Marokko

  • geen
Ultieme tip: het hele land
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Overal hangt buiten was te drogen in Marokko! (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Aleid Verhaart op 13 november 2017

Ik was voornamelijk in Tinehir, vlakbij Toudra Gorge! Prachtige wandelingen gemaakt door de Tinehir Oase, langs alle moestuinen. 14 kilometer door de moestuinen om uit te komen bij Toudra Gorge. Vandaar uit kan je een mooie wandeling maken het Atlasgebergte in, langs een Nomaden familie die daar woont en alle wandelaars van thee voorziet en heel veel verhalen… verhalen in het Berbers.

Pluspunten Marokko

  • Goedkoop en makkelijk reizen met openbaar vervoer.
  • Gastvrij

Minpunten Marokko

  • Het proberen van alles te verkopen aan toeristen.
Ultieme tip: Het Atlasgebergte, met de bus, de auto of te voet. Het is daar zo sereen en prachtig!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Samya AG op 13 november 2017

Marokko is een kleurrijk land. De mensen zijn gastvrij en de natuur is prachtig. Ik heb genoten van de warme zon en de warme mensen. Lekker eten mag natuurlijk niet ontbreken in de Marokkaanse cultuur!

Pluspunten Marokko

  • gastvrije mensen
  • lekker eten

Minpunten Marokko

  • druk verkeer
Ultieme tip: Op 65 km afstand van de stad Tetouan ligt het blauwe stadje Chefchaouan, dit is een echte mustsee!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Marokko/Marrakech (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Nena Van der Meeren op 12 november 2017

Wat een bizar land en een vreemde drukke chaotische stad. In een paar uur vliegen ben je in een totaal andere wereld. Dat vonden wij heel gaaf. Het overnachten in een Soek was super, echt een aanrader. Super leuk om Marrakech te zien, een weekend is wel lang genoeg.

Pluspunten Marokko

  • woestijn

Minpunten Marokko

  • volk wil geld
Ultieme tip: Neem een kijkje in Marrakech.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Backpacken in Marokko (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Thijs van den Broek op 12 november 2017

Als je denkt aan backpacken, dan denk je niet meteen aan Marokko. Toch is het een land dat heel goed te bereizen is met een backpack. De mensen zijn aardig, het eten ongelooflijk lekker en de regering heeft flink geïnvesteerd in openbaar vervoer en dat is te merken.
De taxi's, bussen en trein zijn vrij modern en over het algemeen een stuk comfortabeler dan menig Aziatisch OV. Het landschap wat je doorkruist is heel erg mooi maar ook onbegrijpelijk, hele zandvlaktes vol grijzig stuifzand afgewisseld met weelderige oases met duizenden palmbomen.
Voor de bergbeklimmers is er ook zat te beleven, zo is op een uur rijden van Marrakech Mount Toubkal, met zijn 4167m de hoogste berg van Noord-Afrika. Wil je iets meer comfort? Dan is een huurauto aan te raden en in vergelijking met OV nauwelijks veel duurder.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Marokko

  • Betaalbaar
  • Lekker eten
  • Aardige mensen

Minpunten Marokko

  • Veel toeristen in o.a. Marrakech
Ultieme tip: Sla de Merzouga Desert niet over en doe als je kunt een tweedaagse trekking naar de top van Mount Toubkal nabij Marrakech.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Elk jaar een ander deel van Marokko ontdekken! (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Hanan Aslimani op 12 november 2017

Zelfstandig een korte rondreis gemaakt. Via Tanger naar Tetouan, Chefchaouen. Chefchaouen is echt een aanrader, neem hier een paar dagen de tijd om te wandelen en door de straatjes te struinen. Hiervoor hebben gewoon de lokale bussen genomen. Onze reis is geëindigd in Nador, waar we een paar dagen met familie hebben doorgebracht.

Pluspunten Marokko

  • gastvrij
  • betaalbaar
  • mooie natuur
Ultieme tip: Maak waar mogelijk gebruik van lokale bussen. Betaalbaar voor iedereen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Overweldigende pracht in Marokko (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Linda Keuning op 11 november 2017

Wij (twee bevriende echtparen) zijn naar en van Marrakech gevolgen, dus begonnen en geëindigd in de hectiek van één groot dynamisch handelscentrum. Heerlijk om te ervaren, maar vooral ook om rustige plekjes te vinden, waar de hectiek van de stad ver van bleef. Ons verblijf was Riad Africa. Kleine Riad met prachtig dakterras, heerlijk ontbijt en fijne kamers.
Na Marrakech zijn we via de Dadelvallei (hotel Babylon) naar Zagora (ma villa au Sahara) de woestijn in gegaan. Daar hebben we een nacht onder de sterren geslapen. Prachtige zonsondergang en zonsopgang gezien over de toppen van de rode duinen. Blijft indrukwekkend die kleurveranderingen in dat licht. Na een heerlijk ontbijt via de woestijn naar Tata. Daar hebben we eigenlijk alleen het stof van de woestijn afgespoeld en gegeten, om de volgende dag door te rijden naar Taroudant. Echt een oude stad. Niet te vergelijken met welke plek dan ook. Je moet het ervaren. Berber-souk en Arabische souk, gescheiden van elkaar. Heerlijk om doorheen te dwalen en absoluut minder opdringerig dan in Marrakech.
Afsluitend hebben we drie nachten in Essaouira gezeten. De indrukken van natuur, landschap, de vriendelijke en gastvrije mensen, kleuren, Marokko laten bezinken en daarnaast genoten van de sfeer en de zon (achter glas, want het waaide hard).
Marokko, mooier, veel mooier dan ik verwacht had en zeker een land waar ik terug wil komen.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Marokko

  • natuur
  • gastvrijheid
  • kleuren
  • vriendelijke mensen
Ultieme tip: Riad Maryam in Taroudant. Zorg ervoor dat je niet teveel eet van tevoren, want de hoeveelheden zijn enorm en de smaken zijn onovertroffen. Wat hebben we daar heerlijk gegeten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 weken avontuurlijk Marokko (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Dewi Hurks op 11 november 2017

Mooie natuur en lieve mensen. De grote steden vond ik wat minder gezellig en vaak erg vies. In de zomer is het er erg warm, een geschiktere reistijd is rond maart. Hoe kleiner de dorpjes, hoe leuker ik het vond.
Kort verblijf Marrakesh. Ga de bergen in! In Fes heb je echt een gids nodig Sahara is onvergetelijk, alleen doe jezelf een lol en doe dat niet in de zomer! Essaouira is een aanrader!

Pluspunten Marokko

  • Essaouira
  • Sahara
  • hiken door het Atlas gebergte
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Verwondering (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Marleen Vulic op 09 november 2017

Marokko stond al heel lang op mijn wensenlijstje. Op een of andere manier voelde ik mij erg aangetrokken tot Marokko zonder te kunnen verklaren waarom. Dit jaar was het zover. Samen met man en dochter ben ik naar Marokko vertrokken. We hebben voor een rondreis gekozen. Marokko is voor mij een land waar je je kan verwonderen over de kleuren, de geuren, de geluiden, de mensen, de rust, de drukte. Alle zintuigen worden geprikkeld. Het was geweldig om de bedrijvigheid en sfeer van Marrakech af te wisselen met een reis door de prachtige natuur van het Atlasgebergte en de woestijn. Marokko heeft voor mij iets magisch.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Marokko

  • Avontuurlijk en afwisselend

Minpunten Marokko

  • heel veel bedelende mensen en kinderen
Ultieme tip: Een geweldig restaurant in Marrakech is Naranj 84, Rue Riad Zitoun el Jdid, Marrakesh, Marokko
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Erg Chebi (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Hanny Durkstra op 06 november 2017

Marokko is een veelzijdige bestemming met zeer warme mensen. Levendige steden of de rust van de woestijn. De prachtige bergen en het ruige landschap doen je iedere keer verbazen. De stranden aan de Atlantische Oceaan zijn oké en super om te surfen.

Ultieme tip: Huur een auto. Geeft je veel vrijheid. De wegen zijn goed en het is absoluut niet duur.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sahara woestijn (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Sven Koster op 06 november 2017

Boek nooit maar dan ook nooit je sahara woestijn trip van te voren online. Je kunt zoveel geld besparen door te gaan onderhandelen in Marrakesh. Daarnaast raad ik je aan om de driedaagse trip te doen. Je hebt veel meer tijd om ale fantastische plekken op de route te bezoeken, met als ultieme afsluiter natuurlijk de sahara woestijn zelf.

Pluspunten Marokko

  • Betaalbaar
  • Omgeving

Minpunten Marokko

  • Locals
Ultieme tip: Zorg dat je voldoende water mee hebt voor alle 3 de dagen wanneer je vanuit Marrakesh vertrekt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Mooie ervaring (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Ewout Hoogendoorn op 25 juni 2017

Geweldige ervaring! Zeker aan te raden voor mensen die een veelzijdige vakantie willen hebben. Een plek met weinig toeristen, terwijl er zoveel te doen is en nog veel meer te zien. Voor iedereen wat wils.

Aangeraden voor: Stellen

Weekje Marokko (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Maud Buseman op 16 juni 2017

Net terug van een weekje Marokko, erg gaaf land, prachtige natuur maar helaas ook erg toeristisch op sommige plekken. De sfeer op straat in Marrakech en Fez kan soms wat agressief zijn, lopen door de souks is een ervaring opzich maar het viel ons tegen hoe vies en stinkend alles was. Zoek daarom in deze steden juist de mooie riads, paleizen en tuinen op. Dit laat een compleet andere kant van Marokko zien die wij erg konden waarderen! Verder is de natuur in Marokko fantastisch en divers, de Ourika vallei is erg mooi en ook het Atlasgebergte en de diverse gorges zijn het bezoeken zeker waard. Reken niet op snel kilometers vreten, de gemiddelde snelheid ligt vaak aan de lage kant. Maar de uitzichten vanuit de auto zijn zeker de moeite waard!

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Marokko

  • Prachtige natuur
  • Cultuur

Minpunten Marokko

  • toeristisch
Ultieme tip: De kamelentocht door de woestijn en slapen onder de sterren in Merzouga is echt een aanrader! Magische ervaring!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Goodnight Sahara (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Britt Bakker op 08 juni 2017

Marokko, het land van 1001 nacht. Samen met mijn vriend hadden wij een rondreis Koningssteden van 12 nachten. Het hoogtepunt van onze reis was de Sahara in op een Kameel. Bijzonder veel verschillende landschappen in een uur. Helaas de laatste 5 dagen voedselvergiftiging.. let goed op wat je eet!

7,0
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
5 Locals
5 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Marokko

  • betaalbaar
  • dichtbij
  • warm

Minpunten Marokko

  • veel oplichters
  • slechte hygiene
  • dierenleed
Ultieme tip: Huur een auto. Er is meer te zien dan alleen Marrakech! Vooral de natuur is erg mooi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Marrakesh, de rode parel van Marokko (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Tineke Koning op 05 juni 2017

Marrakesh behoort absoluut in mijn top drie van de mooiste steden, waar ik tot nu toe ben geweest. De rode stad heeft mijn hart veroverd. De gebouwen met kleur en mozaïek. De gastvrije en vriendelijke Marokkanen. En het belangrijkste is je gevoel. Soms heb je in één oogopslag een klik met een stad. Met Marrakesh had ik die klik meteen. Ik ben in totaal maar drie dagen in Marrakesh geweest, dat was veel te weinig. Zeker een reden om weer terug te gaan.

Als je van markten houdt, dan weet je in Marrakesh niet meer waar je moet kijken. Van alles is er te koop en je kunt ook nog onderhandelen over de prijs. Ik vond het leuk om te zien wat er allemaal te koop is en natuurlijk om prachtige foto’s te maken. Zo heb ik een zakje met specerijen gekocht en een zakje kruidenthee. Het specerijen zakje ruikt zo lekker. Ik heb in Nederland gekeken of het te koop is, maar tot op heden nog niet kunnen vinden. Nog altijd zit er een klein bodempje met specerijen in het zakje. Iedere keer als ik er aan ruik, dan komen de geuren en herinneringen van Marrakesh naar boven. Ik kan niet wachten om deze stad weer te bezoeken.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Marokko

  • gastvrije en vriendelijke mensen
  • kleurrijk
  • veillig
  • veel attracties
  • heerlijk eten
  • fotogenieke stad
  • veel taxies

Minpunten Marokko

  • draag als vrouw geen blote kleding
  • openbaar vervoer rijd niet op aangepaste tijden
  • spreek van tevoren een prijs af
Ultieme tip: 1. Onderhandelen met de prijs, is normaal in Marokko. 2. Eet bij de lokale restaurants of op de markt 3. Maak een praatje met de lokale mensen, zeker weten dat je wordt uitgenodigd
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

roadtrippen door Marokko (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Amy Goud op 05 juni 2017

Mysterieuze smalle straatjes in Tanger, de 1001 nacht achtige Jemaa El Fna en het betoverende Atlasgebergte; Marokko is schitterend en veelzijdig! Met 2 vrienden, een roestige, rammelende auto en een flinke dosis reislust zijn we vanuit Nederland naar en door heel Marokko gereden.

Pluspunten Marokko

  • betaalbaar
  • onontdekte plekken
  • heeelijk eten

Minpunten Marokko

  • niet fijn als vrouw alleen
Ultieme tip: Marrakech, rijden door het atlas gebergte
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Geen Marokko maar Canada!! (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Ans Wissink op 19 mei 2017

Camperreis + cruise door Brittisch Columbia gemaakt. Start in Vancouver, leuke/interessante stad om een paar dagen te verblijven. Rondreis van 3000 kilometer gemaakt door onder andere de Rocky Mountains langs prachtige gletsjers en bergmeren (zie foto). Steeds op 'natuurcamperplaatsen' gestaan. Niet altijd alle voorzieningen aanwezig maar je staat heel vrij op een grote camperplaats vaak in het bos. De camperreis van drie weken hebben we afgesloten met een zevendaagse cruise met de HAL naar Glacier Bay in Alaska. Zo kun je op een relaxte manier de westkust van BC en Alaska bezoeken. Het was onze eerste camperreis en vonden het een geweldige ervaring.

Pluspunten Marokko

  • Heel vriendelijke en behulpzame bevolking
  • Indrukwekkend natuurschoon
Ultieme tip: Ga je een camperreis door Canada of de VS. maken koop dan via Tom Tom de routeplanner "Noord Amerika" . Je reist dan heel ontspannen rond en alles staat er op. (€60)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Afwisseling (bezocht in april 2012)

Review geschreven door anny Gervink op 17 mei 2017

Rondreis met Kras gemaakt. Veel afwisseling in cultuur en natuur. Niet verwacht dat Marokko zoveel te bieden zou hebben. Met name de woestijnbewoners waren een ervaring op zich. Goede hotels en heerlijk weer. Eten was redelijk. Gezellige groep.

Ultieme tip: Ga niet met Kras als je niet in een grote groep wilt. Marokko heeft veel te bieden.
Aangeraden voor: Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers