Top 3 close-up safari’s in Zambia

Top 3 close-up safari’s in Zambia

door Charlotte de Vries

Geen files bij de ingang. Geen jeeps waar toeristen met dikke cameralenzen uitpuilen. En geen opstoppingen bij de eerste de beste groep leeuwinnen. De wildernis van Zambia is zo afgelegen en ontontdekt: die is voor jou alleen. En dat maken de verschillende safari's die je tijdens je rondreis door Zambia kunt beleven helemaal te gek.

Heb je wel eens een olifant zien zwemmen? Of een wilde leeuw bijna kunnen aanraken? Stap nu die saaie jeep uit! Kom met ons mee en verken het oerwoud op een heel andere manier. Wij hebben de drie allergaafste close-up safari's in Zambia op een rijtje gezet.

ZELF NAAR Zambia?

Bekijk alle 14 reizen naar Zambia

3. Kanoën langs olifanten en krokodillen

Ja, je ziet het goed. In Zambia kan je met een kano over de enorme rivier Lower Zambezi peddlen. Je glijdt kalmpjes langs zwemmende olifanten, zonnebadende boomstammen - of eh, krokodillen - en joekels van nijlpaarden. Als je de vlijmscherpe tanden en glurende oogjes eenmaal gewend bent, zal je merken dat deze trip best rustgevend is.

Je hoeft namelijk niet veel te doen om in beweging te komen. De stroming neemt je rustig mee. En de natuur is waanzinnig. Kleine zanderige eilandjes wisselen af met rivieroevers waar het gras hoog bovenuit steekt. Op de achtergrond vergezelt een constante stroom van bomen en bergen dit prachtige plaatje.

2. Te voet door het oerwoud

Als je kanoën niet avontuurlijk genoeg vindt, kan je altijd nog gaan lopen. Serieus. In het South Luangwa National Park wandel je samen met een gids door het dichtbegroeide oerwoud, tussen hoge grassprieten door en langs zanderige rivieroevers. De kans dat je een leeuw spot, een nijlpaard of een olifant, is aanzienlijk groot.

Maar maak je geen zorgen: je gids weet precies het gedrag van de dieren te voorspellen. Hij weet dus ook wat hij moet doen als het dier niet zo blij is met jullie aanwezigheid. Daarnaast vertelt hij je wat leuke feitjes over het leven in de bush; over de eetbare planten, pootafdrukken en welke informatie je uit een dierlijk uitwerpsel kunt halen…

1. Tentje tussen de leeuwen

Van alle mogelijkheden om in de buurt van de wilde dieren van Zambia te komen, is er eentje die werkelijk al je safarifantasieën waarmaakt. Overnachten in een bushcamp. De bushcamps in Zambia bestaan meestal uit een paar luxe of rustieke hutten en zijn niet omheind. Nieuwsgierige dieren wandelen dus zo binnen terwijl je je eerste hap van je avondeten naar binnen werkt.

Als je een nóg intiemere ervaring zoekt, kan je ook zelf je kamp opzetten in de bush. Je checkt even of je niet op een looppad van de dieren staat en zet je tentje neer. Het leeuwengebrul waar je 's nachts van wakker wordt klinkt harder dan waar dan ook.

Wil jij graag op safari in Zambia? Check dan hier de beste reisdeals!

Fotocredits: Tom Skrinar | Paul Kane | Lars Plougman | yeowatzup | SarahDepper | Ninara

Reizen Zambia

Specialisten Zambia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors