Reviews Kenia

Reviews Kenia

8,7
9,2 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
7,7 Steden of plaatsen
8,7 Locals
7,6 Veilig
9,7 Natuur
8,7 Stranden
8,7 Klimaat
  • Aantal reviews: 65
  • Aantal waarderingen: 27

Rondreis kenia (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Mike Regeling op 12 november 2018

Vooral de parken masai mara en lake navaisha vond ik mooi. 8 dagen op safari en 4 dagen strand is de perfecte combi. Slapen in de nationale parken is een must. Je wordt wakker van de wilde dieren. Mooi groen land met veel dieren en mooie natuur.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • natuur
  • wild
  • lodges
  • ervaring

Minpunten Kenia

  • slechte wegen
Ultieme tip: Boek een gids/ chauffeur en slaap ik de parken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastische reis (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Ilona Van de Laar op 11 november 2018

Mijn droom kwam uit . Kenia incl safari . Prachtig ressort en een onvergetelijke safari. Ontzettend lieve mensen ondanks de armoede. Ga zeker nog een keer terug. En vrienden voor het leven ontmoet .

Pluspunten Kenia

  • bevolking
  • prijzen
  • het weer

Minpunten Kenia

  • de ronzelaars
  • drugs
  • smerigheid
Ultieme tip: Safari trip.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kenia (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Jim Vegter op 11 november 2018

Kenia is een prachtig land om door te reizen. De parken waren echt prachtig om te zien. We hadden een geweldige chaffeur en die maakte onze reis helemaal top!
We hebben op de parken zelf geslapen in lodges dat was iets om nooit te vergeten!

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • gastvrijheid
  • prachtige natuur

Minpunten Kenia

  • de rommel in de steden
  • vervelende strand verkopers
Ultieme tip: Neem veel oude kleren mee wat je kan achter laten daar kun je de mensen heel erg blij mee maken.
Aangeraden voor: Stellen

Buitenlandse stage (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Tamar Withagen op 11 november 2018

In mijn opleiding heb ik de mogelijkheid gekregen om stage te gaan lopen in Kenia. Hier ben ik 3 maanden geweest. Deze foto is gemaakt bij het weeshuis waar ik de eerst 7 weken zat. Het jongetje heeft een groeistoornis waardoor hij nu op zijn 5e even groot is als de kinderen van 2/3 jaar. Hij heeft mij zo geïnspireerd door hoe stevig hij in z’n schoenen staat.

Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kenia is een prachtig land (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Chitra van Schaik op 11 november 2018

Prachtig land, fantastische natuur, zoveel mooie plekken en lieve mensen. Iedereen is vriendelijk en wil je overal bij helpen. Je hebt kans om zoveel moois te zien. De natuur laat je zoveel prachtige dieren zien.

Ultieme tip: De safari moet je eigenlijk gewoon echt doen. Mooiste dieren kom je tegen. Je hebt kans dat je leeuwen, olifanten en giraffen ziet.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een prachtig land (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Sabine Van Sloten op 11 november 2018

Wij vlogen naar Mombasa, aangekomen op de airport reden we door de stad. Natuurlijk geen problemen opzoeken, maar ik voelde mij geen enkele keer onveilig. De stranden zijn pachtig, de zee is heerlijk en daar ook valt veel te ontdekken. Wij zijn later binnenlands gegaan om op safari te gaan. Super gaaf! 3 parken bezocht in 3 dagen en we hebben alles gezien! Zelfs de neushoorn!!! Ik kan dit land iedereen aanraden!

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • Aardige mensen
  • Goed weer
  • Safari
  • Zee
  • Mooi strand

Minpunten Kenia

  • Armoede
  • Vervuiling in stad
Ultieme tip: Ga niet alleen op safari. Kenia is ook een prachtig lang om te duiken en snorkelen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wandelsafari Naivasha (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Bart Hendriks op 11 november 2018

Tijdens mijn rondreis een wandelsafari gedaan in Cresent Lake park bij Naivasha. Het grootste voordeel is dat je bijna alleen zonder het lawaai van een ronkende motor. Je staat op ooghoogte met zebra's, giraffes en veel meer wild. De groene omgeving geeft een schitterend beeld.

Pluspunten Kenia

  • Pak elke kans die je kunt pakken en ga er opuit

Minpunten Kenia

  • drukte op wegen
Ultieme tip: Ga naar de onbekende plekken
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis kenia (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Bart Hendriks op 11 november 2018

Rondgerezen door dit prachtige land. Ik ben begonnen in Nairobi. Het is een aanrader om naar het david sheldrick wildlife trust te gaan. Sla het giraffe center echter over. Vervolgens naar het schitterende lake nakuru national park gegaan wat de beste plek is om neushoorns te zien. In een ochtend hebben we 14 neushoorns gezien! Zwart en wit!! Vervolgens naar Naivasha gereisd om daar een fiets, wandel en bootsafari te doen. Allemaal zeker de moeite waard. Het landschap is schitterend en met geluk kom je de mooiste dieren tegen. Mijn reis heb ik afgesloten in de Masai Mara. Als je hier tijdens de great migration komt is er overal wel iets te zien. Bijna 2 miljoen wildebeesten en nog veel meer wild. Dit zorgt er ook voor dat het gebied vol zit met grote predatoren. Ook de olifanten ontbreken niet in dit park. Na hier een geweldige tijd te hebben gehad weer terug naar Nairobi. Blijf onderweg goed kijken want Kenia is een bruisend land waar altijd iets te zien is.

Ultieme tip: Uber is handig en veel goedkoper voor kleine maar ook voor grote afstanden.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Tsavo (bezocht in augustus 2010)

Review geschreven door Willem van Heteren op 11 november 2018

Als je een zonvakantie hebt geboekt aan de kust van Kenia en je bent gek van olifanten dan móet je naar Tsavo gaan. Niet alleen heel veel olifanten, maar ook prachtige vlaktes waarop je bijv. ook grote groepen zebra’s kan aantreffen.

Ultieme tip: Als je niet het geld hebt voor een rondreis, boek dan een resort in Mombassa en boek dan een driedaagse safari in Tsavo!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wildlife in Kenia is onvergetelijk (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Blanca Paulissen op 11 november 2018

9 dagen lang gamedrives door alle parken in Kenia. Wat heeft mijn hart sneller geklopt. Wat geweldig. Ik zou dit ieder jaar kunnen doen. Alle parken zijn erg verschillend. In ieder park is weer een andere highlight. Geweldig!

Pluspunten Kenia

  • natuur
  • wildlife
  • avontuur

Minpunten Kenia

  • armoede
Ultieme tip: Gamedrives
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Masia Mara - kenia (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Renza Verhaas op 10 november 2018

Wij zijn in heel veel wildparken geweest, maar de Masia Mara heeft al onze verwachtingen overtroffen. Voor de middag hadden we de big five al compleet, om na zoveel jaren eindelijk de luipaard te zien was voor ons geweldig. Ontelbaar veel gnoe's die door de migratie momenteel nog in Kenia waren te vinden. Tip de luchtbalon boven de Masia Mara. Prachtig uitzicht met veel dieren.

Pluspunten Kenia

  • prachtige wildparken
  • vriendelijke bevolking
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen met de lokale mensen (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Yvonne Fokker op 08 juni 2018

Nairobi is een totale chaos. Wij hadden een gids die wij kenden en ons het prachtige Masai land heeft laten zien. Een prachtige rit langs het Kikuyu Escarpment Forest. Natuurlijk het national park Nairobi bezocht en het prachtige gebied rondom Lake Naivasha. Nakuru, het schiereiland waar Out of Africa is opgenomen.

Pluspunten Kenia

  • goedkoop
  • vriendelijke bevolking
  • eten
  • klimaat

Minpunten Kenia

  • vervoer
  • hoge criminaliteit
Ultieme tip: Een boottrip op Lake Naivasha is een must do! De wandelsafari bij Nakuru is een belevenis.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Parel ontdekt na 16 jaar (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door RI Nique op 13 april 2018

Al 17 jaar kom ik jaarlijk in Kenia en nu eindelijk een hotel ontdekt vlakbij MOI airport Mombasa. Op 10 minuten sta je in de terminal !
Geweldig geslapen, mooi zwembad, zalig eten, heel rustig (geen disco ed. )
Kraaknette kamers, inloopdouche, nette klamboe's zonder gaten, supervriendelijke proffesionele staff
Absoluut 100% een dikke aanrader.
Creekside hotel.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Creekside hotel Mombasa

Treinreis Mombasa - Nairobi naar Nyika bird sanctuary (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door RI Nique op 13 april 2018

Kenya is mijn absoluut favorite afrikaanse land. Heb er al een heel aantal bezocht maar kom altijd weer terug naar Kenya.
Mijn ultieme tips worden vaak weggegooid omdat ze niet commercieel genoeg zijn : Kenya is heel makkelijk te bereizen zonder een complete organisatie erachter : zo verdienen de lokale Kenianen er ook iets aan.
Dus ook deze review zal waarschijnlijk niet geplaatst worden.
Maar toch een poging :
We zijn van 8 februari tot 27 maart in Kenya geweest in 2018.
We hebben voor de eerste keer de nieuwe trein SGR uitgeprobeerd.
Het is een heel verschil met de vroeger, voor toeristen veel spannender/originele oude koloniale trein. DIe was met slaapcoupé en dinner/ontbijt aan boord. Deze trein reed vaak 14 tot 18 uur over de 500km. Niets van dit alles meer.
Een zeer stipt trein, waarvoor door het personeel gesalueerd wordt als hij arriveert, doet er nog maar 5,5 uur over van Mombasa naar Nairobi.
Minpunt is wel dat het niet van uit de stadcentra gebeurd maar vanuit Soyokimau en Mirithini. Om bij Mirithini te komen kan je de bus nemen vanaf het originele treinstation in Mombasa, voor 50 KES. Je doet er een uur over met die bus om op het nieuwe station te komen.
Daar ga je dan door de 3 bagagecontroles , strenger dan op het vliegveld en wordt je met een magefoontje in de juiste wachtrij gezet om op te stappen 10 minuten voor de trein aankomt.
Pas op : je moet netjes in de rij staan, geen groepsvorming.
Uiterst stipt vertrekt de trein. Voordeel is dat hij overdag rijdt : we hebben veel olifanten en zelfs een groepje wilde honden gezien vanuit de trein.
We zijn halverwege uitgestapt in Mtio Andei en naar een privaat sanctuary geweest : zeker een grote aanrader. Nyiaka bird sanctuary ligt aan de grens met Tsavo East en is een zeer origineel plekje midden in de natuur.
Geweldig !

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • Zeer betaalbaar
  • prachtige natuur
  • bijzonder vriendelijke bevolking
  • wegen worden steeds beter
  • mooi weer
  • wildlife
  • stranden
  • lokaal eten
  • safari
Ultieme tip: Nyiaka bird sanctuary met de SGR trein, halverwege Nairobi-Mombasa spoorlijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige tijd in Kenia (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Erwin de Boer op 29 december 2017

Goed te reizen met een beetje stevige auto. Neem de tijd met het spotten naar wild.
Ga ook van de gebaande wegen, gewoon op zoek naar de leuke plekjes. Laatste dagen ff luieren aan de kust. Mombassa is erg vies.

Pluspunten Kenia

  • vriendelijk
  • behulpzaam en voordelig

Minpunten Kenia

  • slechte wegen
Ultieme tip: David Sheldrick Foundation, waar men goed zorgt voor de wees olifanten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mooiste plek op aarde (bezocht in augustus 2008)

Review geschreven door Natalie Stoeten op 29 december 2017

Onze huwelijksreis hebben we in Kenia doorgebracht. We waren er al eerder geweest tijdens een groepsreis, maar onze huwelijksreis werd een privé safari in Kenia. Maak mara, lake nakuru en samburu national park hebben we bezocht. De big five gezien. Geslapen in de mara Serena lodge, dat vonden wij hemel op aarde. Het uitzicht is onbetaalbaar.

Ultieme tip: Mara Serena lodge daar moet je echt een keer slapen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bijzonder kleurrijk land (bezocht in juli 2003)

Review geschreven door Marion De la cousine op 03 december 2017

De kleuren, de geuren, de mensen en de schitterende natuur maken van Kenia een prachtige reisbestemming, waarbij vooral de dieren in de nationale parken de reis zo fascinerend maken. Tel daarbij op de buitengewoon vriendelijke bevolking en je vakantie wordt onvergetelijk.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kenia: Malindi en safari (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Laura Schuurmans-Annema op 25 november 2017

Safari in verschillende nationale parken in Kenia is een echte aanrader. De natuur is werkelijk prachtig en erg divers, net als de diversiteit aan wilde dieren. Naast een week op safari door: Masai Mara, lake Naivasha, Amboselli en Tsavo East zijn we twee weken in Malindi geweest. Een plaatsje aan de kust. Omdat we hier connecties hadden met een opvangcentrum voor kinderen hebben we voor Malindi gekozen. In Malindi zelf zijn weinig toeristische dingen te doen/zien. Het is echter een goeie uitvalsbasis voor Hells kitchen en Watamu beach. Ook is het een goede plek om het "echte" Afrikaanse leven te ervaren.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • geweldige safari
  • prachtige natuur
  • dichtbij de lokalen

Minpunten Kenia

  • niet echt een toeristische bestemming
Ultieme tip: Neem de tuctuc of motorbike naar het centrum.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ongelooflijk, zoveel dieren en zo dichtbij! (bezocht in augustus 2005)

Review geschreven door Janke van Mosseveld op 25 november 2017

Rondreis Kenia en Tanzania met veel bezoeken aan nationaal parken. Nog nooit zoveel verschillende diersoorten gezien tijdens een reis. Voor elke fotograaf een must!
Van de big five (buffel, Leeuw, Luipaard, Neushoorn en olifant) tot de meest prachtig gekleurden vogels, een diversiteit aan apen, duizenden zebra's, giraffes en de meest prachtige vlinders.
Wij komen hier zeker nog een keer terug!

Pluspunten Kenia

  • Wildlife

Minpunten Kenia

  • Blijf het moeilijk vinden om als rijke toerist door arme landen te reizen
Ultieme tip: Kamperen in een tent in een nationaal park. Dichterbij de natuur kun je niet komen.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

14 daagse rondreis door Kenia (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Lukas Keersmaekers op 17 november 2017

Een prachtig land met een grote diversiteit aan flora en fauna. Wij hebben een prachtige safari gedaan in verschillende natuurparken. Adembenemend mooi! Heel veel wild mogen spotten.
Je ziet in de dorpen en steden een groot verschil tussen arm en rijk. Het blijft bijzonder om te zien dat 'arme' mensen daar toch zoveel geluk uit kunnen stralen. Gewoon omdat ze gezond zijn en elke dag toch iets kunnen eten en hun kinderen kunnen voeden. Daar zou menig mens nog iets van kunnen leren.

8,6
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Samburu is naar mijn mening 1 van de mooiste natuurparken in Kenia.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Birdingtrip Kenia (bezocht in december 2011)

Review geschreven door kees de rooij op 16 november 2017

Bekijk het wild eens anders focus niet teveel op de Big Five maar kijk eens naar de vogels met deze woorden vertrokken we naar Kenia en wow, wat hebben we een vogeltjes gezien. Maar vergezichten mochten er ook zijn. Kortom een land om nog eens over te doen.

Pluspunten Kenia

  • wildlife zeer divers

Minpunten Kenia

  • opletten op je spulletjes in de stad
Ultieme tip: Bezoek meerdere parken met verschillende habitats.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Teuntje Smits op 14 november 2017

Kenia is fantastisch. Na een half jaar vrijwilligerswerk in 2009/2010 ben ik dit jaar voor 3 weken teruggegaan. Het is een prachtig land met de mooiste natuur en vooral heel, heel veel beesten. Alle parken zijn weer anders en alles is zo mooi. Mombassa is een heerlijk eindpunt om te genieten van zon, zee en strand.

Pluspunten Kenia

  • natuur
  • aardige mensen

Minpunten Kenia

  • criminaliteit
Ultieme tip: Als je genoeg tijd hebt, bezoek dan voor een paar dagen een niet-toeristische plek. Dan leer je Kenia pas echt kennen. Oh en reis daar vooral naar toe met de matatu!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Beautiful Kenia (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Anneke Huisman op 14 november 2017

Een prachtig land met een grote diversiteit aan flora en fauna. Wij hebben een prachtige safari gedaan in Tsavo East en West. Adembenemend mooi! Heel veel wild mogen spotten.
Je ziet in de dorpen en steden een groot verschil tussen arm en rijk. Het blijft bijzonder om te zien dat 'arme' mensen daar toch zoveel geluk uit kunnen stralen. Gewoon omdat ze gezond zijn en elke dag toch iets kunnen eten en hun kinderen kunnen voeden. Daar zou menig mens nog iets van kunnen leren.

Pluspunten Kenia

  • prachtige natuur
  • heerlijk eten
  • vriendelijke mensen
Ultieme tip: Bezoek de wildparken.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Betoverende safari Kenia (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Sidney Sigtermans op 14 november 2017

Met een gids zijn we vanuit Nairobi naar de Masai Mara gegaan waar we in een toffe, met rieten dak overdekte tent hebben geslapen.
Het begon met een avond-tour, waar we de eerste leeuwen tegen kwamen. Omdat het zo een korte tour was, waren er veel busjes met toeristen, wat de charme er wel wat vanaf haalde. Maar dat werd de volgende dag ruimschoots goedgemaakt toen we de hele dag op pad waren.
Olifanten, leeuwen, giraffen, hyena's, luipaarden, diverse vogels en diverse soorten bokken, herten en anders hoevigen gezien. Wat heel bijzonder was, was dat we bij de oversteekplaats van de wildebeast waren op het moment dat ze ook echt met 1000-den overstaken. In het water de nijlpaarden en dikke grote krokodillen.
De volgende ochtend heb ik een schitterende ballonvaart gemaakt met een luxe ontbijt. Onvergetelijk.
Vervolgens hebben we nog een traditioneel Masai Mara dorp bezocht en zagen we een traditionele dans.
Daarna zijn we verder gereisd naar Lake Naivasja, waar veel flamingo's te zien waren en zijn verder gegaan naar Lake Baringo, waar we een grote diversiteit aan vogels hebben gezien en heerlijk over het meer hebben gevaren.
Vervolgens reden we over de evenaar naar Lake Bogoria met warm water geisers. Daarna terug naar Nairobi waar we het huis van Karen Blixen (Out of Africa) en het Sheldrick Elephant Orphanidge hebben bezocht. Bij laatstgenoemde locatie bevinden zich jonge olifanten in diverse leeftijden die voorbereid worden om terug te keren in de vrije natuur. Daar heb ik dan ook maar een olifant geadopteerd. Omdat we helaas nog geen neushorens hadden gezien zijn we ook nog naar het Nairobi National Park gegaan.
Een afgeschermd stuk natuurgebied bij Nairobi. Daar hadden we inderdaad het geluk om twee neushoorns te spotten. Daarna zijn we met de nachttrein naar Mombasa gereisd, waar we heerlijk van een aantal dagen strand genoten hebben. Een duik in de onderwaterwereld heeft de reis afgerond. Een onvergetelijke vakantie.

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • De natuur

Minpunten Kenia

  • Het is best prijzig
Ultieme tip: Neem absoluut de tijd voor het natuur leven en raas er niet doorheen. Het is zooo bijzonder.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kenia heeft mijn hart gestolen (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Jessy Lamers op 13 november 2017

Kenia is een land met veel verschillende landschappen en klimaten. Van ruige bergen en watervallen, jungle en bossen tot zandvlakte. Vergeet niet de savanne met de Big Five niet. Prachtige wilde dieren vriendelijke mensen.
Je staat versteld van de geuren kleuren, muziek. Alle zintuigen worden geprikkeld zowel boven als onder water.
Ben je sportief? Je kunt hiken, klimmen en duiken. Maar ook voor de levens genieters heerlijke zon en strandvakantie of vanuit je zwembad in het wildpark olifanten spotten. Kortom altijd wel iets te doen!
Kinderen? Geen probleem. Neem ze mee op safari, laat ze genieten van de beste stranden en laat ze kennis maken met het echte Afrika!

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • natuur
  • landschap
  • lokale bevolking
  • wildlife
  • safari
  • hiking
  • duiken
  • avontuur

Minpunten Kenia

  • infrastructuur
  • wegen zijn soms slecht onderhouden
Ultieme tip: Ga naar Amboselli National Park! Veruit het beste park van Kenia! Mooie vlaktes, makkelijk wild spotten en afwisselend landschap met uitzicht op de Kilimanjaro-berg !
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kenia, een land met mogelijkheden! (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Marieke Van Grinsven op 12 november 2017

Een prachtig land met mooie natuur en vriendelijke bevolking. Masai Mara natuurreservaat is een adembenemende plek met de mogelijkheid de big five van dichtbij te bewonderen. Verkeer in de steden is een chaos, ongelofelijk dat er niet meer ongelukken gebeuren. Een kleurrijk land met helaas nog grote verschillen tussen arm en rijk. Plastic afval is een bedreiging voor de prachtige natuur daar zou een oplossing voor gevonden moeten worden. Indrukwekkend de ontmoeting met de Masai, een trots nomadenvolk. Helaas is hun bestaan door aanhoudende droogte wel in gevaar. Kenia, waar de zuster congregatie waar ik voor werk zich inzet voor zorg en onderwijs in de armste wijken. Kenia prachtig!

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • natuur

Minpunten Kenia

  • verkeer
Ultieme tip: Natuurreservaat Masia Mara
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wonderschoon Afrika (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Anja Veurink op 12 november 2017

Kenia, wat een prachtig safari en natuur land. Wij hebben gebruik mogen maken van een gids (waar we nog steeds contact mee onderhouden) met veel ervaring. Hierdoor zijn we op de mooiste plekken geweest, waaronder de Masai Mara en Amboseli. We hebben prachtige foto's kunnen maken van oa leeuwen en gigantische olifanten met op de achtergrond de Kilimanjaro, maar ook van vriendelijke mensen. Genieten van de rust, sterrenhemel en heel mooie lodges. Kenia, een echte aanrader, we bezoeken het land zeker nog een keer.

Pluspunten Kenia

  • Wonderschone natuur en zeer vriendelijke mensen.

Minpunten Kenia

  • Geen idee :)
Ultieme tip: Bezoek de Masai Mara en Amboseli, onvergetelijk mooi en spannend.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ik HOU van de Masai Mara! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Sanne Brands op 11 november 2017

Kenia is erg variërend en het heeft hartverwarmende inwoners. We hebben gekozen om een 7 daagse safari te doen, waarvan drie nachten in de Masai Mara. Het enige (grote) nadeel is de afstand tussen de nationale parken. Het is minimaal 6 uur rijden, een dag hebben we zelfs 8 uur gereden. Dit vinden wij persoonlijk zonde van de tijd. Terwijl het blijkbaar normaal is. Dit was in Tanzania niet zo. Maar ondanks de lange ritten, zie je zo ontzettend veel van hun cultuur en natuur.

Pluspunten Kenia

  • aardige locals
  • safari
  • wildlife
  • geen jetlag
  • zelfde tijdzone
  • prachtige natuur

Minpunten Kenia

  • lange afstanden tussen de nationale parken
Ultieme tip: Kies 1 park en verblijf daar wat langer (zoals de Masai Mara).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The potential of East Africa (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Janne van Wieren op 11 november 2017

Kenia is een fantastisch land. De dorre vlaktes en het rode zand steekt af tegen de groene natuur, wat een bijzonder landschap maakt. Mijn bezoek in Kenia was kort maar ik kan wel zeggen dat het een bijzonder land is, maar waar ook duidelijk armoede naar voren komt. Dichtbij Nairobi bevindt zich Lake Naivasha, een natuurlandschap waar echt wilde dieren leven. In het meer liggen de nijlpaarden te genieten van het zonnetje en in het nationale park tref je ook andere dieren. Hells Gate is een bijzondere canyon in het nationale park. Je kunt hier door de canyon hiken, wat echt een bijzondere ervaring is. Door mijn korte bezoek heb ik nog niet veel van Kenia kunnen ontdekken. Wel heeft het mij nieuwsgierig gemaakt en dit zal er naar leiden dat ik zeker nog eens terug ga om meer te zien van het land!

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • natuur
  • wildlife

Minpunten Kenia

  • onrustige politiek
Ultieme tip: Een auto huren en door de fantastische landschappen touren: ultiem genieten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Kenia (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Janet de Boer op 08 november 2017

Prachtige rondreis gemaakt door Kenia. Bezoek aan the David Sheldrick Wildlife Trust om de baby elephants te bezoeken (our foster baby elephant) Een hike door de canyon van Hells Gate national park. Een bezoek en overnachting bij een groep Masai people. Visit and sponsor de primary school nearby.
3 dagen Tsavo east National Park (Voi Safari lodge) lots of elephants, giraffes and buffaloes came drinking at the waterhole. En nog een paar dagen Diani Beach, zwemmen, snorkelen. Dinner in The Cave, een Restaurant in een Sinkhole met veel kaarsen aan.
Wij hadden een 4x4 huurauto.
Geweldige ervaring én wat een vriendelijke mensen.

Pluspunten Kenia

  • gastvrij
  • vriendelijk
  • wildlife
  • ,lekkerWarm

Minpunten Kenia

  • amoede
  • slechte wegen
Ultieme tip: Koop eens wat fruit en deel dit uit. Vele mooie ontmoetingen en gesprekken met lieve, mooie (vaak arme) gastvrije mensen. Afrika waar je leert wat gastvrijheid en delen betekend.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Indrukwekkend (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Maddy van Lith op 05 november 2017

Snorkelen (Coral Beach ) en de safari zijn erg indrukwekkend. Prachtige natuur, heerlijk klimaat. De mensen in het resort zijn erg behulpzaam. Het enige wat me tegenviel is dat je niet alleen op straat kan lopen.

Pluspunten Kenia

  • Heerlijk eten
  • fijn klimaat
Ultieme tip: Neem wat spullen voor kinderen mee al zijn het maar pennen of knuffels. Ze zijn je echt dankbaar...
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kenia (bezocht in april 2010)

Review geschreven door Marleen boer op 21 mei 2017

Het is een heel mooi puur land, waar de zon altijd schijnt. Je hebt er alles van kust, strand tot natuur. Er zijn nog weinig toeristen. De steden kun je beter vermijden. Masai Mare is het mooiste gedeelte van het land.

8,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
9 Locals
5 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • weinig toeristen
  • warm

Minpunten Kenia

  • nairobi
Ultieme tip: Ga met de trein van Nairobi naar Mombasa.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kenia kite safari (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Patrick de Kreek op 16 mei 2017

Een trip naar Kenia, ik had erg hoge verwachtingen en die zijn meer dan waargemaakt door dit fantastische land! Het zou een combinatie van kiten en safari worden, het werd zo veel meer. De omstandigheden om te kiten waren goed en daar heb ik dan ook van genoten. Niet altijd voldoende wind dus tijd genoeg om het land en de geweldige locals te leren kennen. Door een van de jongens in Watamu achterop zijn brommer naar de "stad" worden gebracht voor een euro, daar heerlijk lokaal eten, dat noem ik nog eens genieten. Hoogtepunt was toch zeker het bezoek aan Tsavo East National Park, wakker worden in deze prachtige omgeving maakt een mens gelukkig!

Pluspunten Kenia

  • Geweldig land voor een combinatie van kiten cultuur en natuur
Ultieme tip: Watamu is een geweldige "stad" met vriendelijke mensen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kenia het land met 2 gezichten (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Gea Krol op 08 mei 2017

Afgelopen februari zijn wij voor het eerst naar Kenia geweest. Een reis die we nooit weer zullen vergeten. Wat een indrukken. Begeleid door mijn man zijn nicht die al 16 jaar in Nairobi woont, een bezoek gebracht aan een krottenwijk. Onvoorstelbaar dat dit zo anno 2017 nog moet. Groot respect voor deze mensen. Ondanks de schamele bezittingen maken ze er het beste van. Je voelt je dan wel beschaamd als je op safari gaat. Het geld was hier ook heel erg welkom geweest. Maar deze safari hadden we thuis in Nederland al geboekt en hadden we niet graag willen missen. De Maasai Mara is onvoorstelbaar mooi en groot. Onderweg zie je ongelooflijk veel zwerfafval. Zo tegenstrijdig in deze prachtige omgeving van vulkanen, geisers en wilde dieren. We hebben de big five mogen spotten. En ik kon dan ook bijna net kiezen welke foto ik het mooist vond. Maar de leeuw en het luipaard samen met uiteindelijk ook nog eens twee jonge luipaarden in de boom verwikkeld in de strijd om een prooi die onder de boom lag, heeft het uiteindelijk gewonnen. Een grote aanrader Safari in de Maasai Mara.

Pluspunten Kenia

  • grootste pluspunt van Kenia is de geweldige natuur

Minpunten Kenia

  • minpunt is de enorme gaotische drukte op de wegen
Ultieme tip: Safari boeken via Bonfire Adventures en vragen naar Marcos als gids heb je gegarandeerd een fantastische Safari.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Wilde natuur op z'n best (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Victor Wilmsen op 07 mei 2017

Wat een mooi land met geweldige natuur en de mooiste wilde dieren die we ooit hebben gezien. Aanrader zijn natuurlijk de safari's door de verschillende natuurparken. We hadden een prachtig hotel aan zee met mooie zwembaden en heerlijk eten. Enige kleine nadeel was wel dat je 's avonds beter niet buiten het hotel kon komen zonder begeleiding.

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • prachtige natuur
  • betaalbaar
  • mooie accomodaties

Minpunten Kenia

  • veiligheid
  • strand
Ultieme tip: Safari's door de verschillende natuurparken.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Love war fight (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Roos Van Bree op 07 mei 2017

Wat een avontuur! Kinderen les gegeven op scholen, met de kinderen gespeeld in de weeshuizen en eten uitgedeeld in de sloppenwijken. Maar helaas na deze reis onwijs ziek geworden. Een bacterie meegenomen 35 dagen ziekenhuis 35 dagen later en zieker dan dat ik ooit geweest ben... anorexia gekregen anorexia na een prachtige Afrika reis! Een reis van liefde oorlog en vechten.

9,0
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Masai mara! Heel gaaf natuur park veel dieren wie dicht bij de auto's komen en lieve vrolijke gidsen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Kenia (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Joyce Engel op 07 mei 2017

Super land. Ik heb een rondreis gemaakt van Nationaal park naar Nationaal park. Hele mooie natuurparken, met veel wild. Zorg voor een goede gids en hij zal je zoveel mogelijk laten zien. Tussen de safari's door heb je genoeg tijd voor jezelf. Lekker aan het zwembad met een goed boek. Ideale combinatie!

Ultieme tip: Niet zoveel tijd, maar toch veel zien? Boek een vakantie via een reisorganisatie.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

mount kenya (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Marian Tims op 15 maart 2017

Vanuit Serena Mountain Logde heb je als er geen wolken zijn, een mooi uitzicht op Mount Kenia. Vanuit je kamer kijk je op een poel waar de dieren komen drinken; buffels, olifanten en gazelles gezien. Aanrader om heen te gaan en helemaal als de wolken bij Mt Kenya weggaan!

Pluspunten Kenia

  • natuu
Ultieme tip: Ga echt dwars door het land. Aan te bevelen is Smartlinks Safaris die samen met mij, mijn wensen heeft uitgevoerd.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

pirate beach mombasa (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Marian Tims op 15 maart 2017

Kenia is een heel mooi land, vele mogelijkheden zowel safari als strandbestemmingen, Ik heb gereisd met een kleine maatschappij Smartlinks Safaris en met hen samen mijn wensen in een reis waar gemaakt.

Ultieme tip: Ga in ieder geval naar Amboseli National Park. Ontzettend mooi en heel veel olifanten en met geluk ook neushoorns.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldinge reis (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Anne van Tol op 13 maart 2017

Hele vriendelijke mensen en een heel mooi landschap. Heel veel te beleven en te communiceren met de locals is zeker een aanrader en al helemaal het bezoeken van een school! Ook een fietsafari is een hele beleving om mee te maken. In het westen en noorden van het land zijn bijna geen toeristen waardoor je echt in de Keniaanse cultuur bent.

Pluspunten Kenia

  • betaalbaar
  • aardige locals
  • mooie omgeving
Ultieme tip: Bezoek een school, zoveel lieve kinderen die oprecht blij zijn met alleen al je aanwezigheid
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vrijwilligerswerk in Kenia (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Kyra van Strien op 12 maart 2017

Kenia is een erg mooi en inspirerend land! De verschillende uitgestrekte natuurgebieden met wilde dieren zijn prachtig en de bevolking is erg vriendelijk, vrolijk en inspirerend. Iedere dag was een avontuur op zich en ik heb enorm genoten en heel veel geleerd. Een tijd om nooit te vergeten en waar ik dagelijks nog met veel plezier aan terug denk.

Pluspunten Kenia

  • vriendelijke mensen
  • mooie natuur
  • veel wilde dieren
  • leerzaam avontuur

Minpunten Kenia

  • armoede
Ultieme tip: Een tweedaagse safari in Samburu, een heleboel verschillende dieren te zien in een prachtige natuur en snachts slapen in een luxe tentenkamp met heerlijk eten en geweldig uitzicht.
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verslaafd aan Kenia

Review geschreven door Jet van Och op 16 januari 2017

"Er is niet één ochtend in Afrika dat ik wakker werd dat ik niet gelukkig was"
Dit citaat van Ernest Hemingway is mijn favoriet: "Wakker worden met de geluiden en geuren van de natuur en het uitzicht op een stijgende Afrikaanse zon geeft me een onevenaarbaar gevoel. Ik voel me al warm en gelukkig als ik er alleen maar aan denk!"

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • de gastvrijheid van bijzonder vriendelijke mensen
  • de enorme veelzijdigheid van de natuur
  • de ruimte
  • de dieren
  • de geuren
  • de kleuren
  • de geluiden
  • de stilte

Minpunten Kenia

  • Soms teveel toeristen op 1 plek
Ultieme tip: Slapen in een tent is het meest bijzonder. De nachtelijke geluiden van brullende leeuwen, snuivende nijlpaarden, lachende hyena's, trompetterende olifanten vergeet je nooit meer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Kenia, een land waar je je hart aan verliest (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Ingrid de Graaf op 11 december 2016

Het land is uitgestrekt en biedt van alles. Stranden, bergen, savannah's, bossen en natuurlijk steden. De grootste steden zijn Mombasa en Nairobi, maar hier vind je niet wat je zoekt als je over Afrika praat. Het zijn drukke, en vol uitlaatgassen, mierenhopen. Nee, je moet het land in de nationale parken ervaren: prachtig. De mensen zijn vrolijk, ondanks de armoede van het platteland. Ze hebben een geweldig, gevoel voor humor. Ga eens naar de minder bekende parken. Bezoek Kakamega Forest of Samburu, Turkana, de Aberdares en Mount Kenya. Er valt zoveel te beleven dat je jaren nodig hebt om alles te zien. Maar overal is het mooi en de bevolking is vriendelijk.

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • Betaalbaar
  • Vriendelijke mensen
  • heerlijk eten
  • zie de big five
  • maak kennis met de Maasai

Minpunten Kenia

  • veel louche reisaanbieders
  • pas op met drinkwater neem fleswater
  • tank bij een betrouwbaar benzine station
Ultieme tip: Vergeet een ding niet te doen. Ga naar het weeshuis voor olifantjes. David Sheldrick. Adopteer een weesje voor vijftig dollar per jaar! Deze mensen doen zoveel goeds.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Most beautiful safari ever... (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Fatima Etta op 15 november 2016

Dit moment herinnering ik mij als gister, een moment om van te genieten in alle rust met het mooiste uitzicht dat ik ooit heb meegemaakt in de natuur. Je geniet van de speciale momenten op unieke momenten.

8,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • natuur

Minpunten Kenia

  • Gebieden slecht te bereiken
Ultieme tip: Op safari gaan is een must als je naar Kenia gaat. Dit is een ervaring voor het leven en je zult er geen spijt van hebben. Je maakt speciale momenten mee van de natuur, dieren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Eerlijk waar........een vakantie om echt NOOIT te vergeten!!!! (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Kitty Devilee op 31 oktober 2016

Tja het is een vakantie waar ik nu nog iedere dag wel een keer aan moet denken!!
Ennnnn......je moet de vakantie zelf meemaken zodat je weet waar ik het over heb!!
ONVERGETELIJK.....De Serengeti!!!!

Pluspunten Kenia

  • Prachtige dieren
  • , kleurenpracht van local kleding
  • vrolijkheid

Minpunten Kenia

  • geen!!!!
Ultieme tip: Neem een goed fototoestel mee,maar vooral een reserve batterij en fotokaartje!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Kenia, het land van 10000 foto's. (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Ron Pechler op 18 oktober 2016

Een land waar het licht zo mooi is dat je de hele dag foto's wilt maken van de mensen die daar wonen en de vele dieren die daar leven. En dat allemaal in een landschap dat heel uitgestrekt is en soms wordt omsloten door bergen. Ja de big 5 zijn we daar allemaal tegen gekomen.

Pluspunten Kenia

  • Vriendelijke locals
  • goede restaurants
  • mooie lodges
  • heel veel verschillende dieren

Minpunten Kenia

  • Niet alle wegen zijn goed bereidbaar
  • prijzige safari"s
Ultieme tip: Zorg voor goed vervoer en een gids die je alles kan vertellen over zijn land en die alle tijd neemt om stil te staan op plekken waar jij even wilt genieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Kiezen tussen parken in Kenia

Review geschreven door Susan Veerman op 17 oktober 2016

Ik ben met mijn moeder en broertje naar Kenia geweest met een vooraf uitgezochte persoonlijke reis en een persoonlijke gids. We zijn vanuit Nairobi richting het noorden gereden naar Samburu NP en Sweet Waters, twee parken die bij veel reizen niet op het programma staan, maar dat naar mijn idee wel zouden moeten. Samburu is een steppegebied met veel unieke dieren vernoemd naar de Samburu-stam die in dat gebied leeft. Sweet Waters is een voormalige verblijf van een kolonist. De omgeving is in overleg met de lokale bevolking afgezet om de neushoorns die in het gebied wonen te beschermen. Waar ik niet altijd fan ben van de westerse invloeden, is er in dit park echt nagedacht over de invloed die het heeft om de natuur en de lokale bevolking.

Ook zijn we in Maji Moto geweest, een hotel opgezet door de Masai-stam. Dit kamp is opgezet om toeristen kennis te laten maken met hun cultuur, niet op een westerse manier. Maar precies zoals zij dat willen. Het hoofd van de stam werkt dan ook alleen samen met reisbureaus die eerst zelf langskomen. Een must als je echt die wereld wil leren kennen en niet het plaatje wat wij graag willen zien. Verder zijn we in Nakuru en bij de Masai geweest. Twee leuke plekken, maar toch ook wel een stuk toeristischer en dat is niet altijd goed voor de omgeving helaas. Je merkt bij de Masai Mara voornamelijk dat de lokale bevolking verwacht dat je ze spullen komt brengen en op het moment dat je dit niet doet ben je in hun ogen een 'slechte' toerist. Ik voelde me daar veel meer toerist, maar eigenlijk ook een stuk minder welkom dan op de eerder genoemde plekken.

Wij hebben onze vakantie afgesloten in Tanzania, ook een heel mooi land, maar dat is toch weer veel toeristischer. Als je die kant van Afrika echt wil leren kennen, ben ik voor Kenia als vakantieland.

7,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • Onwijs gastvriendelijke mensen
  • Veel bijzondere en vooral veel verschillende parken dus voor ieder wat wils

Minpunten Kenia

  • De wegen zijn helaas niet altijd even begaanbaar. Reizen duren dus altijd even iets langer.
Ultieme tip: Neem een eigen auto met persoonlijke chauffeur. Het kost meer, maar je kan jouw reis wel precies zo hebben als jij wil. Plus, jij hebt de keus welke dieren je wil kijken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beklimming Mount Kenya voor het goede doel (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Steven Geerts op 12 oktober 2016

Mount Kenya is een prachtig natuurgebied met een veelzijdigheid aan flora en fauna. Een trektocht met erkende gidsen betekent een gegarandeerd succes. Met hun kennis en ervaring laten ze je de mooiste plekken zien tijdens de trektocht en vertellen ze veel over de natuur en zijn verschillende inwoners. Een ervaren gids is er met zijn kennis en ervaring toe in staat je te steunen op de momenten dat je het even zwaar hebt en er mentaal doorheen zit. Zelf kreeg ik erg last van hoogteziekte en zonder de steun van mijn groepsleden, maar ook de gidsen die dit al zagen aankomen, had ik waarschijnlijk de top niet gehaald. Voordeel ten opzichte van de Killi, is dat Mount Kenya een stuk minder druk bezet is met toeristen. Je kunt dagen niemand tegen komen. Ultiem genieten.

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • Enorm vriendelijke locals
  • Betaalbaar
  • Goede service
  • Goed eten
  • Mooie natuur
  • Big five
  • Cultuur

Minpunten Kenia

  • Drukke hoofdstad
  • Bepaalde wegen
Ultieme tip: Voor een compleet verzorgde trip Mount-Kenya met daarbij een goed verblijf vooraf en na de tijd, ga naar the Alliance Naru Moru River Lodge.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Puurheid, van mens en natuur in de essentie (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door jos Abbenhuis op 09 oktober 2016

Kenia, een land van uitersten, een land zonder middenklasse, een land van gevoel en puurheid, van mens en dier. Reizend met openbaar vervoer maakte het voor ons een genot om het land te ontdekken. Vanaf Nairobi met de bus zuidwaarts naar Tanzania, de eerste ontmoeting met een Masai bij ons in de bus, wat een gevoel van beleving en cultuurbeleving. Plaatsen als Malindi en de enclave Manu, waar je in een enorme hechte moslimwereld verzeild raakt door duizenden jaren handel via de scheepvaart met het Arabische continent. Het lijkt door Europese ogen beangstigend totdat je er een paar dagen vertoeft, dan ontdek je de schoonheid van het geloof, de vriendelijkheid van de mensen en het boeiende van de bouwstijl van Manu. Varend met een Dow (een klein vissersbootje) en een lokale visser maak je er de mooiste tochten rond de enclave Manu.
De Samburu en de prachtige Masai-bevolking maken het een feest als het gaat om puur Kenia te ontdekken, dit samen met de vele mooie parken, gebergtes, kloven en ravijnen, geweldig en adembenemend. Het bezoeken van deze bevolkingsgroepen heeft ons diep geraakt, in beleving en uiterste waardering over hun leefwijze.
Dan de natuur parken, je rijdt er eigenlijk constant in, Kenia is een groot natuurreservaat, prachtig.
Sla vooral de Masaimara (Serengeti) niet over, evenals het Victoria-meer, waar je buiten de honderden nijlpaarden ook enorm mooi vogels kunt spotten, een must. Dan hebben we het nog niet gehad over de Ngorongoro-krater, waar van de Big Five alleen de giraf ontbreekt. In deze zeshonderd meter diepe inpandige krater van 25 vierkante kilometer beleef je echt een van de mooiste stukken natuur die je ooit zult gaan herinneren. De cheeta's jagen en lopen er gewoon rond jouw Jeep, fenomenaal mooi. Liggend aan een reeks van Masai-dorpen is dit een omgeving die op je netvlies achterblijft.
De landschappen zoals het Riftgebergte en de streek rond de Mount Kenia zorgen weer voor een diversiteit die ongelooflijk is.

Ultieme tip: Respecteer de mensen aldaar, maak geen foto's als dat niet gewenst is. Kijk uit in Nairobi voor zakkenrollers en ga 's avonds met een taxi op stap.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Uniek (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Rosalie Lemmen op 08 oktober 2016

Kenia is een land apart. Aan mijn ervaringen in backpacken in Azië had ik niet veel. Maar nadat ik een eerste cultuurschok had verwerkt, kon ik niks anders dan genieten. De natuur is prachtig, de steden groot en vies. Mijn eerste tip is dan ook: blijf niet te lang hangen in Nairobi. Het heeft zeker zijn charme, maar vooral zijn drukte en onveiligheid. Men probeert je hier voornamelijk op te lichten en zoveel mogelijk geld te laten besteden. De kleinere stadjes en dorpjes voelen wat oprechter aan. De armoede is hier echter ook groot en daar moet je wel op voorbereid zijn. De kleine kuststadjes (diani beach) bij Mombasa zijn fijn om uit te rusten. Grote resorts bieden toegang voor het zwembad tegen een kleine vergoeding. Dat is zeker aan te raden. Zomaar in badkleding liggen op het strand wordt niet altijd gewaardeerd. Echter, voor overnachten raad ik hier de hostels aan. Hier zit je toch wat dichter bij de Afrikaanse cultuur, waar in de ressorts die niet te vinden is. Wat niet te missen is, is een safari. Meerdaagse safari is aan te raden, omdat je zo meer kans hebt op het zien van alle dieren. Nog een laatste tip: het Afrikaanse eten is heerlijk, zeker proberen! Maar houd er wel rekening mee dat je er snel ziek van kunt worden. Zoek zoveel mogelijk locale bevolking op en laat je meeslepen door hun enthousiasme.

Pluspunten Kenia

  • eten
  • natuur
  • cultuur

Minpunten Kenia

  • duur
  • onveilig
Ultieme tip: Diani beach, backpackers stilts hostel.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers