Klimaat Seychellen

Klimaat Seychellen

Wat voor klimaat hebben de Seychellen?

De passaatwinden bepalen de seizoenen en het klimaat op de Seychellen. Het weer op de Seychellen is aangenaam, met het gehele jaar een temperatuur tussen de 24 en 32 graden.

Van oktober tot maart heerst de Noordwestmoesson-wind. Die zorgt voor warm en vochtig weer. De zee is zeer rustige in deze periode. Alleen aan de noordwestzijde van de eilanden kunnen in deze periode krachtige brandingen ontstaan.

ZELF NAAR Seychellen?

Bekijk alle 15 reizen naar Seychellen

Van mei tot september brengt de Zuidoostmoesson koeler en droger weer. Zij maakt de zee echter onrustiger. Vooral aan de Zuidoostkust. Dat maakt dat je lang niet op alle stranden lekker kunt pootje baden, en dat duiken moeilijk is.

De meeste regen valt in januari en februari, maar het hele jaar door kan er een (korte) tropische bui vallen. In december en januari regent het de helft van de dagen. In de droogste maand augustus nog altijd zeven.

Toch kunnen de Seychellen zich in augustus ook verheugen op gemiddeld tien zonuren per dag - op een theoretisch maximum van elf. De regen die in de zomermaanden valt, komt dus meestal 's nachts en in korte buien naar beneden.

Reizen Seychellen

Specialisten Seychellen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors