Religie & Tradities Seychellen

Religie & Tradities Seychellen

Wat zijn de belangrijkste religies op de Seychellen?

De voornaamste godsdienst op de Seychellen is het rooms-katholicisme, dat door de Fransen in tijden van kolonisatie uit Europa werd meegebracht.

De Engelsen brachten in de negentiende eeuw op hun beurt de Anglicaanse kerk mee. Maar dit geloof sloeg wat minder aan.

ZELF NAAR Seychellen?

Bekijk alle 15 reizen naar Seychellen

Ruim 87% van de mensen op de Seychellen is vandaag de dag katholiek. De katholieke kerk verzorgt ook de sociale zorg en het onderwijs op het eiland.

Er bevinden zich ook kleine boeddhistische, hindoeïstische, en islamitische gemeenschappen op de Seychellen. Kerkgenootschappen als de Zevendedagsadventisten en de Pinkstergemeenten groeien op de Seychellen.

Wat zijn belangrijke tradities op de Seychellen?

De meeste bewoners hebben een gecombineerde Afrikaanse en Europese achtergrond. Er is dan ook niet zozeer een inheemse cultuur op de eilanden.

Uiteraard zijn wel bepaalde aspecten van de Afrikaanse oorspronkelijke cultuur bewaard gebleven. Daar wordt bovendien ook moeite voor gedaan.

Om Creoolse muzikale tradities hoog te houden, richtte de overheid een nationale muziekschool op. Leerlingen krijgen er onder meer les in de 'sombre moutia', een typische dans van de Seychellen met sterke Afrikaanse en aan Madagaskar gerelateerde ritmes. De melancholische liederen zijn vaak oorspronkelijk gebeden, die vroeger door slaven werden gezongen tijdens hun zware arbeid.

Over het algemeen is de muziek van de Seychellen een mengelmoes met Indische, Europese, Chinese en Arabische invloeden. Accordeons en violen klinken in goede harmonie met de zez, een citer, Afrikaanse drums en de makalapo, een snaarinstrument.

Reizen Seychellen

Specialisten Seychellen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors