Taal Seychellen

Taal Seychellen

Wat voor taal wordt er gesproken op de Seychellen?

Engels, Frans en Creools zijn de officiële talen op de Seychellen. Het Creools is doorgaans de omgangstaal en is een mengeling van met name Frans en ook Arabisch, Engels en enkele talen van het Afrikaanse vasteland.

Het Creools van de Seychellen is vrijwel gelijk aan dat van Mauritius en Martinique, maar verschilt van het Creools dat op La Réunion wordt gesproken. De schrijfwijze van het Creools is inmiddels vastgelegd in een woordenboek. Deze spelling wordt ook op de scholen gebruikt.

Spreekt iedereen goed Engels op de Seychellen?

Engels is één van de officiële taal van de Seychellen. Bijna iedereen in het land spreekt die taal dan ook wel een beetje. Wel hebben mensen op de Seychellen wel een erg Creoolse tongval, waardoor hun woorden voor reizigers die zelf niet al te goed Engels spreken soms wat lastig te verstaan zijn.

In de meer toeristische gebieden spreekt iedereen prima Engels.

Woordenlijstje

Nederlands Frans Tellen Frans
Hallo bonjour 1 un
Tot ziens au revoir 2 deux
Alstublieft s'il vous plaît 3 trois
Bedankt merci 4 quatre
Ja / Nee oui / non 5 cinq
Hoe gaat het? Ça va? 6 six
Spreekt u Engels? Parlez vous Anglais? 7 sept
Ik begrijp u niet je ne comprends pas 8 huit
Hoeveel kost het? Quel est le prix? 9 neuf
Ik ben op zoek naar... Je cherche... 10 dix

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Seychellen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors